Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Македонки во Германија

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од promeneta, 11 март 2019.

1. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.026
    Допаѓања:
    36.331
    Мене изгледа после 3-4 месеци секоја работа ми здосадува. Додека не научам се ми е интересно и после досадно. Многу ми е убаво на работа ама не можам да опишам како се чувствува еден дел од мене- затупавено.

Првиот месец го прашав шефот кога ќе учам тоа тоа и тоа и ми рече од март. Јас уште прв месец се сама научив. А баш мислев кога ќе дојде март да му речам дали сега ќе почнам да учам на шала ама сум изумила ете. :P

Работа не можам да менувам на секои 3-4 месеци, значи треба да се унапредам.

И пак на истото доаѓам, интелигенција без самодоверба. :wasntme:

Новото роди ме мајко со к’смет и фрли ме на буниште, треба да е роди ме мајко со самодоверба. :)

Добра ноќ :l:

Симпатијата е утре слободен. Ниту ми се легнува ниту ми се станува. Му викам на мм најпаметно е кранк да пишам.

Нов пронајдок ми е сега реики- некаква си јапонска кинеска техника. И пуштам едно видео за масажа на главата и леле толку убаво ми беше на главата што не знам дали сум луда и ненормална. :D Му го пуштив на мм рече ништо не чувствувал. Ама ако, ќе си продолжам јас и со реики. :D

Ние водоолите сме пред времето, па се што ни е интересно, наскоро ќе биде скроз нормално. Значи и симпатија имање ќе биде must. :bandit:

На felisitas, Ava.84, mal.ecka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. јolene

јolene Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    1.630
    Допаѓања:
    7.242
    Ова би му дошло како да немаш диплома средно. Во смисла си одела во гимназија, ама не си положила завршен испит.
    Кај мене стои матура. Пошто некако посоодветно ми се чинеше кога пишував св. И познато им е како поим.

@Gosh тука превод и нострификација на дипломата треба да направиш. Прашај само во агенцијата прво да ти дадат амин и формулар за трошоци. После само им праќаш сметките и они ти враќаат парите на конто. Преведувач кога ќе ти треба, пиши порака ќе ти пратам контакти од овластени.

На Gosh, Chantal, Ava.84 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.267
    Допаѓања:
    40.625
    Фала ти. :l:

На јolene му/ѝ се допаѓа ова.
  4. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.026
    Допаѓања:
    36.331
    Може некој да ми каже дали да го поканам девојчето против волја на малава? Или не треба да го поканувам?

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.267
    Допаѓања:
    40.625
    Цело одделение ли е покането, а само она не?

Ма да после ова што кажуваш како се однесувала со ќерка ти, дека ја гура и ја задева, и дека малиот ти го гурала,секако дека не. Браво за ќерка ти. Не ја учи да ја газат.

И секако дека мајката нема да и чини, се гледа по тоа како ја воспитала малата што мустра е...

Ја викам не.

На mal.ecka, Katie90, Lianna Anna и 4 други им се допаѓа ова.
  6. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.026
    Допаѓања:
    36.331
    Од 10 девојчиња се 6-7 поканети. Не е да не е само она.

Баш еднаш сакав да пишам дека еден наставник од септември кранк и март се врати на работа и многу им викаше на децата. И викам на малава лош ли е наставникот викам многу викаше. И малава вика па како да не им вика кога без престан зборуваат и ништо не го слушаат и наставникот баш ова девојче го спомна кога викаше. Не е да се дерел ама веќе беше како цел ден да пробува ред да воспостави, а не успеал, изнемоштен беше.

А и јас знам дека ако дојде нема малиов да е на безбедно и ќе биде хаос ама пак поаѓам демек од она човечкото демек сите сме луѓе, а тука посебно за деца се работи, и свесно загрозувам нечија безбедност и мир.

Затоа и не ја пуштив малава сама да оди на роденден без јас да сум во близина и да можам во секој момент да ја земам. Некаде може сама ама постојат немирни деца и родители што мува не ги лази.

И на крај пак она мирното страда.

Во шпилплац едно девојче ги тепаше сите деца и едно мало девојче и дедото кога се развика му вика на девојчето кај се мајка ти и татко ти и почна силно да вика каде се родителите на ова дете што е само и ги тепа сите деца, а тие на 50 метри далечина и ниту го гледаат ниту пазат детето и дојдоа со трчање и лом ги направи дедото.

Едит: кога се препрочитав сега се поинаку звучи од што мислам. Дедото со убаво го праша девојчето кај му се родителите и откако тоа не му одговори дедото викна силно каде се родителите на ова дете што е само. :D
    А наставникот не викаше, не беше викање, туку гласно кажа како да веќе се изморил од се едно исто зборење, да се подредат и да престанат дс зборат за да го слушнат тој што збори, и само на неколку деца се однесуваше тоа.

На Ava.84 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    2.843
    Допаѓања:
    40.141
    @gjoker4e секако дека нема да го поканиш , ако ќерка ти не сака да ја има на нејзиниот роденден.

И ако добиеш покана а не сака да оди , нема да оди .

На mal.ecka, Katie90, danichap и 4 други им се допаѓа ова.
  8. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    2.843
    Допаѓања:
    40.141
    Кога ги гледам сликите од 11 роденден на ќерка ми во споредба со 12 роденден , гледам со колку другарки веќе нема контакт . Три другарки што беа на 11 роденден не го покани на 12 роденден. Едноставно гледа дека не и се веќе другарки , дека немаат контакт, дека не се дружат и не се канат веќе . Има константни другарки со кои се дружи долго време и тие се константа во нејзиниот живот. Другите дошле , отишле .

Од година во година се менуваат работите . Од другата година ќе биде друго знам . Класовите и така ќе се мешаат пак . Ќе дојдат други личности во секој случај .
    Децата растат , созреваат . Се оформуваат во нови личности .

На mal.ecka, Arjanit2021, danichap и 3 други им се допаѓа ова.
  9. Chantal

Chantal Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2017
    Пораки:
    1.358
    Допаѓања:
    8.687
    Не јас и кај нас едно дете го прашуваше син ми зошто не е покането па ниту се објаснував ниту ништо. Жал ми беше за едно девојче ама не се дружат до лани јас ја викав дека добра сум со мајката и она го викаше него, ама сега е доволно голем сам да си ги бира другатите.

На gjoker4e и јolene им се допаѓа ова.
  10. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.026
    Допаѓања:
    36.331
    А ако ме праша мајката зошто не е покането девојчето? Што да речам. Вчера мајка и вика на девојчето да не сака нешто да ме праша мене и тоа рече не. :o

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Chantal

Chantal Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2017
    Пораки:
    1.358
    Допаѓања:
    8.687
    Ќе кажеш ( името на ќерка ти)сама одлучи кој ќе викне јас не и се мешам.
    Можеш да кажеш услови имаме да викнеме само 7 деца она ги одбра тие што ги одбра. Тука една мајка им вика на децата колку години полнат толку деца викаат, ама и не мораш.

На TutiFuti, MacenceEna и gjoker4e им се допаѓа ова.
  12. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.760
    Допаѓања:
    34.019
    Ова е баш интересно со годините .
    Син ми до сега од градинка беше кај 2 деца кајј него викаше 5 дечиња од градинка и едно од комшии.сега од школо бил пак кај две на роденден тој има план пола клас да кани кај него но ќе видиме на лето кога ќе дојде роденденнот

На Chantal му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    23.039
    Сакам да кажам дека многу ми се допаѓа матичната докторка на децата. Како соговорник, како човек.
    Два пати иам одено кај неа, и двата пати праиме муабет по еден саат без да застанеме. Многу комуникативна и друштвена. Сакам такви луѓе.
    Дали би било чудно ако ја поканам на дружба? :D
    Едноставно не ми се испушта таков човек. :D

14. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.026
    Допаѓања:
    36.331
    Покани ја. :D
    Муабет правевте термин кога имавте? 8)

15. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    23.039
    Аха, зборевме за ќерка ми нешто, и така меѓу редови сврзавме и муабет :D

На MacenceEna му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.804
    Допаѓања:
    33.748
    Мене после 2 год.Во мај правам 2 год и денес толку се разочарав што се мислам да дадам отказ:!::@.Ама толку ми е сеедно дека ќе идам истите пак ќе бидат:puke:.

На gjoker4e му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Katie90

Katie90 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2013
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    1.313
    Еден совет од мене: Прашај ја агенцијата за вработување дали ќе ги превземе трошоците за превод на дипломата. Ако не чувај ги сметките од преводот плус од книгите што ги купуваш, лап топ ... на крај кога ќе враќаш данок, ќе си вратиш повеќе пари.
    Ама прво прашај ја фирмата кои документи ти требаат за Аусбилдунгот.

18. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.135
    Допаѓања:
    180.933
    И јас. Истото. Скроз|(
    Ќе глумам мртва бубачка:bug:, не можам сега да менувам.

На gjoker4e и Ava.84 им се допаѓа ова.
  19. NoirSerpentine

NoirSerpentine Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2021
    Пораки:
    1.028
    Допаѓања:
    2.391
    German farmers are switching egg-laying hens from brown to white
    допрва ќе нема

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  20. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.026
    Допаѓања:
    36.331
    На Adidas888, arontt и NoirSerpentine им се допаѓа ова.