Не знам кој и каков е тој од ваг. Дојчланд и самото име кажува, важи насекаде во Германија, со автобус, трамвај, регионални и локални возови. Единствено мислам не важи за брзите возови и првата класа. Така што, ако патува човек во повеќе градови или бундесрепублики се исплаќа. Јас ќе се абонирам сега летово, за викенди со воз на езера да си одиме. Околу Минхен ги има ептен, а релативно бргу се стигнува. Башка таму ќе ми треба сигурно месечна, па исто ми е. Овде откако сменив работа, го откажав месечниот, оти се ми е на 15-20 мин пешки, парк одма до газ, кафуле исто едно има во паркот и не го користам. Ако ми треба некаде си вадам дневен..ама реално дали три-чети пати во месецот ќе се случи.
Изгледа исто е. Оваа карта не важи само за брзите возови. Никако не сфаќам во што е разликата помеѓу прва и втора класа освен во цената. Има редовни линии. Не е како во Мк. Оваа карта што ја имам е за двајца возрасни и три деца. Или наместо дете можеш да носиш велосипед/куче. Јас ретко излегувам. Децава сами одат во школо. Сами се враќаат. Имаат месечни карти. Дојчланд тикет ќе купам преку апликацијата на VAG. Ако се качи контрола треба да покажам документ за идентификација. Офенталот треба да го земам во август. Може да ја покажам картичката од АОК? Не можам да го носам пасошот во ташна секој ден. Децава среќни. Не се во школо во четврток.
Здраво на сите Како на друг начин може да купам Dbahn ticket освен онлајн со картичка со IBAN што почнива на DE, со бугарска сметка не дозволува
DB тикет ако мислиш за тикет за меѓуградски возови не або, можеш во било која фелијала на DB кои ги има на Hauptbahnhof па може да купиш со кеш ,има исто автомати ама тие пак се со картичка може и ќеш има ама не сум сигурна. За або мораш германски IBAN.
Мене досега никогаш не ми побарале офентал при контрола. А пасошот секако мораш да го носиш со себе додека не добиеш офентал,ско некој ти побара документ за идентификација да имаш што да приложиш. АОК не е документ за идентификација,нема да ти заврши работа.
што е човеков? И буквата g да ја има во него Единствено што ми текнува е Umzug дека се сели човеков некаде Што мислите вие? Тешко е што не можам да се снајдам на македонски како е за да и кажам на германски Многу тешко некако Во Мк кога ќе одиме прво што ќе побарам е да видам што се учи во прво одделение од некој Ај некои зборови се лесни Ама некои… како Gondel бе и од слика треба да знаеш дека е Gondel тоа па среќа интернет што постои па најдов инаку секој збор што ми текна без g беше Мислам дека Wortschatz- от уау ми станува од ден на ден
Изгледа има. Втор ден по ред имам проблеми со стомакот. Денес пиев електролити. Синоќа цела ноќ не можев да заспијам.
Јас немам гадење. Сабајле кога станав не ми беа сите овци на број. Омалаксана бев. Едвај станував од кревет. И јајниците ме болеа. Сега подобро ми е.
Vaka sega soprugot na 15ti trga so rabotna viza jas sum 2m bremenost pa me intersira dokolku uspee za 3 4 m da napravi spojuvanje na semejstvo dali kje mozam da se porodam vo Germanija I dokolku nekoja se ima porodeno tamu kako ide procedurata I dali posle toa go sleduva nesto deteto kako kaj nas od drzavata