И кај нас има стомачен вирус noro virus. Прашање е која вечер ќе не фати. Убаво е да почека 18ти мај вечерта да не фати или до 21мај вечер. Дозволено му е тогаш значи. Па да видиме дали ќе ме послуша.
Аплицирајте веднаш за спојување на семејство , некои семејства чекаат и по една година , а некои 5-6 месеца, треба соодветна квадратура на стан и доволно примања да има маж ти. немој да се грижиш најбитно бебето да е живо и здраво па ќе дојдете и вие.
Stanot so soodvetna kvadratura go ima toj vekje ama platata bi bila plata od McDonald's zatoa se mislam dali bi ni napravile spojuvanje
И да немаш те следуваат 300 евра породилно и 250 евра детски додаток. Ако си вработена земаш 67% плата и 250 евра детски додаток. Ако не си вработена земаш 300 евра 12 месеци или 150 евра месечно 24 месеци тоа ти одлучуваш и 250 евра месечно детски додаток.
Јас веќе знаете дека имам некој проблем со кранк пишување. И вчера доаѓа колешка носи кранкмелдунг скроз онака фит, свежа, на нозе стои и баш ми е чудно. Може во депресија е нели или нешто што не се гледа ама мене чудно ми е. Јас само за маген дарм морам да пишам кранк и тоа два дена максимум. Ама до сега секогаш имам маген дарм на одмор последни 6 години и се надевам и од сега па натака. Два пати имаме пишано мејл во банка. Еднаш пред 6-7 месеци и еднаш неделава и два пари стига автоматска порака дека вработената е на Erholungsurlaub. Значи не нормален одмор што не следува од шест недели туку Erholungsurlaub. А ние и со последни сили ќе одиш до крај. Можеби затоа посвежи на старост се. На секое малку што ќе се заморат одмор или боледување. Треба и ние така? Мислам и да треба, а треба, пак не можам така.
Искрено не знам за каков документ станува збор, јас го носев пасошот со мене три месеци додека да го земам офенталот немав друг документ освен нели документи дека чекам термин за визата.
platata treba da pokriva stanot plus 900 evra za vas i 350 za deteto znaci 1250 i plus stanarinata sto ja plaka ova okvirno vaka
Zdravo Da prasam dali e tocno za ova sto se pisuva deka od Juli kje moze bez vızı samo so rab dogovor? Kako moze najdobro da se napravı da otıdeme nıe so dve malı deca? Rabota ı stan ıma..
Ako e tocno toa kje si zemete dog od rabotnoto mesto I dvajcata decata odat so vas a do togas mozete I da si aplicirate kaj nas posle 11 aplikacii upali
Сигуено не е дека ќе може од јули вез визи. До сега сто пати кажаа од ноември од јануари од март па сега од јули… За мк пасош не знам како е ама имаше некој повеќе пати пишано во групава. Пиши на прњбарувачот мк пасош или македонски пасош и ќе ти излезе одговор во темава.
Тоа е како порано што беше аплицираш за термин добиваш , тогаш маж ми доби после 1 година термин, одиш со дог за раб и др док што бараат и добиваш виза . Ќе нема повеќе лотарија како што е сега.
Немој да се грижиш , сите направија спојување со плати од мцдоналдс и бургер кинг, зависи колку е киријата. Ако не ги исполнува условите ќе најде мини џоб ќе носи весници од сабајле ќе се снајдете. Верувај во тоа.
Фала ти мн на подршката само да успее да ги среди докк додека да се породам да бидеме сите заедно таму се натака е лесно во нашата мк за жал др иднина нема дури и за абортирање размислував ама тој ме разубеди рече чекај кје средиме да биде се таму нема останување овде и дај боже јас планирам сега со него и со детенцето да се качам секако 3м имаме дозволен престој па ако не успее до тогаш ќе се вратиме па кога ќе биде док пак ќе одиме само да е се како што треба