Мајки денес ми стигна дека ќерките имаат право наа Германско државјанство. Но сега морам да ги контактирам дека сакам да си имаат само Македонско државјанство . Како оди процедурата далли некој знае што точно да наведам во емаилот? И уште едно прашање за ренте ми стигна дека по дете 3 г. Стаж ме следува е сега мене значи 6 г стаж. Сега сакам и син ми да го упишам нема уште 10г и не е роден во Гер. Дали знаете што и кој документ треба да им испратам?
Кога ќе поднесеш за ауфентхалт ќе кажеш дека сакаш само македонско да имаат и нема никаков проблем да има. Рок имаш шест месеци за пасош да им извадиш и да поднесеш за ауфентхалт. За пензија треба да се јавиш и тие ќе ти го испратат документот. Јас уште немам пратено. Додека да наполнат децата 10 години имаме рок да пратиме?
Da ne znaes slucajno dali ima ogranicuvanja okolu patuvanje so avion, od ponedelnik ke brkam termin so doktorot da slusnam mislenje ama da prisoberam informacii dali treba da otkazuvam odmorot
За ова мислам дека децата што не се родени во Германија да се упишат за стаж треба најкасно до нивни 10г. После тоа демек неможело. Така имам слушнато.
Antrag V800 , пополнуваш и праќаш во Renteversicherung+ интернационален извод на родени и копија од Aufenthaltstitel
Ги видовте ли аурорите сношти? Ние не ги видовме, дури сабајле дознав. Цел викенд ќе траеле, глеам сега цела Германија е на нозе, чекаат да ги видат и сликат. Дури и групи правеле по фб за ова, гледат и прогноза, еден постирал дека доаѓаат накај Хамбург.
Еве ме и мене како будала чекам ама сеуште нема. И камењата ги ставив на тераса да се наполнат од енергијата. Па после во ташна ги чувам дека таму се на најбезбедно од малиов да не му текне да ги голтне. До 1:00 максимум ќе чекам или ќе наместам аларм во 2:00 па во 3:00. Ептен малку виолетово е небото ама си мислам да не ми се причинува од што чекам.
И мене ми се причинува. Дури и апликацијата ја извадив, за да гледам кога се најголемите шанси ама не ја разбирам баш.
Цела вечер чекав и сликав небото како малумна, цела вечер ми покажуваше 0% можност за да ги видам. И ете сега ми покажува 1%
Здраво имам едно прашање до тие што работат само мини џоб, дали фирмата плака кранкенкассе или треба сам да си плакаш?