Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Македонки во Германија

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од promeneta, 11 март 2019.

1. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.206
    Допаѓања:
    36.683
    Можеш и на бг пасош. Маж ми излезе од Мк со македонскиот пасош. Во Бугарија влезе со бугарскиот. Немаше проблем. И кога идеше за Мк картата му беше со македонскиот пасош, а излезе од тука со другиот.

2. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    23.025
    Ова за со авион ли?
    Нема да праат проблем шо картата ми е на еден пасош а јас одам со друг?

3. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    23.025
    Ова за со авион ли? Зарем даваат така? Знам за луѓе шо за една згрешена буква ги враќале а не па за ова.

Абе знам на границата како е, ама за во авион незнам. На границата и мене ми правеа проблем зошто пробав со другиот пасош да излезам.

И кажете ми чекирањето на карти со пасошка контрола нема врска или? Треба да ги дадам и двата пасоша или како?

4. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    5.651
    Со тој што ќе ка чекираш картата тој ќе си го носиш и покажуваш мора да се совпаѓа со картата.
    На пасошка обично во Герм ги вадат сите бугарските , а мк македонските пасоши. Ако ти е со мк пасош картата вади си го секаде само тој , некаде ги бараат и двата заради престој или друго некаде само едниот што ти е картата чекирана , во Мк еднаш извадивме бг пасош на пасошка кога идевме наваму па побара тој и македонскиот да го видел. Се зависи од тие на контрола.
    Носи си ги и двата најдобро

На Gosh и Adidas888 им се допаѓа ова.
  5. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.206
    Допаѓања:
    36.683
    Нема да имаш проблем. Маж ми немаше. Ама зависи и од тие на контрола. За чекирањето овде маж ми го даде бугарскиот пасош кога идеше назад. За секој случај го носеше и македонскиот.

На Adidas888 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    23.025
    Ааа сега ми е јасно. Иначе ќе ги носам и двата.
    Еднаш бев патувала со мм, и не памтам шо правевме тамо од многу страв. :D
    Ти благодарам.

7. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.026
    Допаѓања:
    36.331
    Во што е разликата дали ќе направиш на мк или бг пасош? Мислам дека на кој сакаш ти на тој можеш да направиш. Или истечен ти е едниот?

8. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    23.025
    Не ми се истечени, туку нели сакам во мк да влезам со мк пасош, а од германија ќе морам со бг пасош да излезам па мислев дека мора картата на бг пасош да ја напраам.
    Мислев дека ќе мора и во мк со бг пасош да влезам чим картата ми е на бг пасош напраена.

На gjoker4e му/ѝ се допаѓа ова.
  9. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.754
    Допаѓања:
    34.015
    @Adidas888 бар кајј наас на Хан аеродромот така поминувавме не ни бараат карти за да видат со кој пасош е купена картата.

На Adidas888 и SummerGirl им се допаѓа ова.
  10. zemzela91

zemzela91 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2020
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    252
    Картата од Гер за Мк ако ти е чекирана со Бг пасош, тогаш на аеродром во Гер го покажуваш Бг пасош. Кога ќе слетате во Мк го покажуваш мк пасош, тука нема врска со кој пасош ти е чекирана картата, можеш и со мк лична карта.

На Poppins и Adidas888 им се допаѓа ова.
  11. Makedonka95

Makedonka95 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2022
    Пораки:
    196
    Допаѓања:
    126
    Јас се сликав крај на декември, го земав крај на март. Сега незнам дали е малку растеретено но тогаш скоро сите 3 месеци чекаа.
    Јас вадев онлине од Росман и ги подигнав лично, исто и слагалица направив од една слика и задоволна бев.

На mKdevojce му/ѝ се допаѓа ова.
  12. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    2.074
    Допаѓања:
    5.789
    Oti ste tolku tivki ? Praznuvate ?

На gjoker4e му/ѝ се допаѓа ова.
  13. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.026
    Допаѓања:
    36.331
    Јас среда отприлика би требало да почнам да се жалам на форумов колку е тешко дома. :rofl:

На SanelaS му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    23.025
    А шо празник е денес? Ништо не работеше, а јас се спремив, фатив воз, дури до молот во центарот стигнав кога видов дека сите решетки се доле. :rofl:

На gjoker4e и SanelaS им се допаѓа ова.
  15. joana18

joana18 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    638
    Допаѓања:
    804
    Да многу е штама темата . И ние наредната недела одеме мк . Денес времето многу лошо. Многу ме нервира подготовката за одење дома си мислам какви чоколади да купам. Нешто купив но според мојата пресметка малку е . Вие какви купувате кога си одите ?

На mal.ecka и gjoker4e им се допаѓа ова.
  16. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.267
    Допаѓања:
    40.625
    Коа идам Јануари, им зеам од Линдит зимските што се лимитед едишн, преку лето идам у Кауфланд или Едека имаат интересни вкусови што ги нема во Мк. Давам 2 3 евра за чоколадо, оти само и тоа им носам реално, не планирам да се килавам по авиони.

Сум носела и од домино коцките со марципан, лебколачиња со портокал, медењаци...

За деца гледам нешто со цртани ликови, или интересни гумени бонбончиња, од големите Киндер јајца ако уште ги има, и ги зиам на попуст коа се.

На mal.ecka, TutiFuti, gjoker4e и 2 други им се допаѓа ова.
  17. Chantal

Chantal Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2017
    Пораки:
    1.358
    Допаѓања:
    8.687
    И јас носам чоколади највеќе, и понекоја играчка за блиските деца. Ние на пат за мк сме, кај свеки на поседок, чоколадите ќе се истопат. Пукнав од досада тука, вчера беше интересно едвај чекам да породолжоме накај мк. IMG_2874.jpeg

На mal.ecka, Gosh, Ava.84 и 4 други им се допаѓа ова.
  18. joana18

joana18 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    638
    Допаѓања:
    804
    Купувам и јас Линдит од бомбоњерите 3-4 што се еве моментално се на попуст во Кауфланд 6€, но реално неможам на са сите да купам такви . Децата се релативно мали но ќе земам гумени бомбони и некој интересни за нив. Мене ми е за големите деца проблем :D

На mal.ecka и Gosh им се допаѓа ова.
  19. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.026
    Допаѓања:
    36.331
    Кога ве читам блиски и далечни, ми текна дека кај нас никој нема деца, ниту се женети ниту мажени, па се натажив. ;(

Па ми текнува дека ставот ми е кој како сака така, а не како бабите што тажат ако синот не бил женет или внуче немале. :drunk:

Па викам календар да погледнам, 21ви. На 28ми треба да добијам па ете од каде емоционалноста за сенешто. ]:)

Четири карактери имам. Нај нормален е оној после завршување на добиено и трае една недела. Една недела пред да добијам сум тажна. Една недела пред таа една недела се некој ми се свиѓа и ме привлекува. А најмногу си се допаѓам 3-4 дена пред да добијам кога сум многу лоша. 8)

Рековте темава штама, значи смеам да си ломотам. :D

До работа бев сега, за да се сменам петок со некој, ме сменија одма, си го видов симпатијата кој што денес ама ич не ми е симпатија. :rofl: Си викам јас тебе треба да сум ти симпатија, а не ти мене. :makeup:

Рацете ми се здебелија некако па вчера вежба за раце најдов од една Јапонка Кинеска ли за послаби раце, секоја вежба 40-50 секунди, јас ни 20 не можев, рацете ме скинаа.

Од новата теретана до нас се убија пишувајќи ми кога сум сакала да отидам. :lol: Гратис ден сум добила. Учествував во наградна игра за 6 месеци бесплатно членство. Ама еден од симпатиите во другата теретана ми оди.

Изгледа се кажав. (heidy)

На mal.ecka, Ava.84 и Biljarkata им се допаѓа ова.
  20. joana18

joana18 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    638
    Допаѓања:
    804
    Леле и јас треба да добијам на 28 ми . Кај нас сите се женети мажени со по едно дере некој веќе и второ . Имам многу деца и на тие поблиските им купувам по нешто .

На mal.ecka и gjoker4e им се допаѓа ова.