Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Македонки во Германија

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од promeneta, 11 март 2019.

1. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.754
    Допаѓања:
    34.015
    Внатре у чоколадите на фереро . У овие вакви пакувања FB_IMG_1716445439682.jpg

На gjoker4e му/ѝ се допаѓа ова.
  2. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.026
    Допаѓања:
    36.331
    Стои во рок од тие три месеци таа стовалентната и ммр и варичела. Што е до педијатарот и сите одеднаш би ги ставиле ама автоматски ти најверојатно сакаш ммр во една рака, варичела во друга, па за третава нема место и ќе направиш друг термин еден месец уназад или унапред.
    И да рече педијатарот сите, ти кажи дека не сакаш сите одеднаш, ако не сакаш.

На јolene му/ѝ се допаѓа ова.
  3. joana18

joana18 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    638
    Допаѓања:
    804
    Првата доза ја прими на год и 1 месец бидејќи пред год и тој период бевме мк и немаше термини во периодот после тоа. Инаку за втората доза ми направија така пред месец 100 валентната значи е била 1год и 4-5 месеца и после месец дена одма втората доза ММР. Инаку во исти ден не се ревакцините од 6-то валентната и ммр .

4. јolene

јolene Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    1.630
    Допаѓања:
    7.238
    Фала. Оти јас сега гледам дека ми се поклопуваат термините всушност, а се селиме два дена после вакцина. После одиме мк. И фактички после нема педијатар. Значи јас да се јавам да најдам педијатар сега во Минхен и да договорам ммр. Или прво прва доза ммр, па после ревакцина да правам на 6то валент. Ќе прашам уствари, ама сите наеднаш секако не сакам. Мислам пред селење со дете со сите вакцини, па летање одма. Не не не.

На Ava.84 и joana18 им се допаѓа ова.
  5. joana18

joana18 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    638
    Допаѓања:
    804
    Не па флексибилни се. Можеш да ставеш една пред селење, па во минхен др. И јас се плашев за ммр првата доза но немаше потреба. Инаку во мк ја одложуваат и по 3 год

6. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.026
    Допаѓања:
    36.331
    Се пријавив онлајн за возачка. Вторник среда и четврток работат од 14:00 до 18:00. Вторник и среда поминаа. Денес е четврток. Ако не отидам денес да потпишам и на разговор значи и на 38 години без возачка ќе бидам. 30 години имам. Што е тоа што ме кочи? Ниту се плашам ниту ништо.
    Ми треба помош од вас. Не знам која членка искрено пишуваше и строго да ја тагнам шамар да ми залепи. :D
    Толку изгледа едноставно. А јас се мочам да отидам. Ќути барем прв чекор направив и онлајн се пријавив.
    Значи за еден саат ако не тргнам ќе се разочарам од самата себеси.
    За колку време положивте? Од почеток до крај.

7. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.754
    Допаѓања:
    34.015
    Доле у мк полагав пред едно 5г све од прва положив. Ама затоа тој денн маж падна за профи шофер . Читај мене ме пуштија со грешки за Б а него за C1E и CE го бутнаа од прилика некои си 2м ми требаа. Сега внук од маж ми полага овде за Б и се жали многу тешко му било. Инаку го бутнаа 4 пати на тестови градска вози ептен ретко еднаш у месец.. као гужва било.

Само едно ќе ти кажам без возачка и без кола овде си како слеб без стап. Денес од сабајле излегов со кога 100 работи завршив додека да бев со бус ќе изгубрв цел ден.

Така да полагај и ич не се мисли ќе ти треба.

На Ava.84 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.026
    Допаѓања:
    36.331
    Кај мене е најбрзо пешки или со трамвај. Со кола е голем проблем. Мм има кола и еве сведок е дека побрзо пешки се завршува работа. Ама да имам за секој случај сакам. Инаку не ми треба кола тука кај што живееме ама баш за ништо. За шетање подалеку и за Мк секако мм има кола.

На TutiFuti и SummerGirl им се допаѓа ова.
  9. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.206
    Допаѓања:
    36.682
    Ние се возиме со автобус и со метро. Не се исплати со кола да одиме до центарот на градот. Едвај се наоѓа место за паркирање. Колата е само за по потреба. За пазарување или за подолги дестинации. Маж ми ја вози. Јас немам положено и не планирам да полагам. Не се гледам како шофер. Јас сум единствена од поблиска фамилија која не вози. Црна овца сум :D

Треба да барам матичен лекар за децава и никако да отидам. (facepalm)

Со маж ми се тегнеме каде да одиме на одмор. Он сака надвор од Македонија, јас не. Нема да имаме време за толкав пат. :x

На Adidas888, TutiFuti и gjoker4e им се допаѓа ова.
  10. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.351
    Допаѓања:
    286.300
    Јас денеска со бодовите персонализирав еден албум за средната, ептен радости.:inlove:

На TutiFuti му/ѝ се допаѓа ова.
  11. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.754
    Допаѓања:
    34.015
    Ее супер баш ми е мило. :l:
    Ние собираме за ранец и за оној звучник:D али ако продолжам со јадење отидов пак во 100ка :devil:.
    Денес видов дека во кауфланд има 20% попусти на киндер :angel:.

На danichap му/ѝ се допаѓа ова.
  12. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.546
    Допаѓања:
    5.894
    што се подарува за роденден на дете (возраст) во градинка и основно школо ?

и каде се слават родендени ? Немам искуство ни идеја.

Фала

13. joana18

joana18 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    638
    Допаѓања:
    804
    Браво полагај и ич не му ја мисли. Јас имам возачка но исто ко да немам. Имам положено мн одамна во мк и не возев . Исто и тука. Многу се плашам. Кола каде што сум и те како е потребна. Трамвај нема мало место е само автобус. Сакам да си купам автоматик па може ќе го изгубам тој страв што го имам. Возев неколку пати со маж ми овде . Но треба често да возам за да се навикнам на колата нашата не е автоматик. Но секако ми треба кола, градинката на малата не е баш блиску и стварно ми е проблем .

На gjoker4e му/ѝ се допаѓа ова.
  14. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.351
    Допаѓања:
    286.300
    Најчесто во најблиската продавница за играчки децата оставаат кутија од која може да се избере поклон.

Не знам дали вие планирате да славите или ќе одите некаде. Ако славите отиди со детето до локалната продавница, кажи дека ќе славите роденден, да ви дадат кутија. Детето во нејзе става се што би сакало да добие за роденден, вредноста се движи 10-15 еу по играчка најчесто. Го запишуваат неговото име на кутијата и ја оставаат кај останатите. На поканите се пишува дека имате кутија во тој и тој дуќан и секој кој е поканет купува нешто од кутијата.

Во однос на славење ние во градина сме славеле секогаш за летното дете. Другата ќерка што беше јануар ги однесов во кино, после кратко беа дома кај нас колку за на торта. Некој слават и во игротека.

На SunnyGirl2 и gjoker4e им се допаѓа ова.
  15. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.351
    Допаѓања:
    286.300
    @gjoker4e јас на 36 положив :D.
    Три пати почнував три пати трудна останував и се попишманував.
    Јас одкако седнав да возам аутоматик и камера не знам веќе со мењач и без да возам :tmi:.
    Освен изгор скапи што ги направија не гледам негативно ништо во полагање ти.

На mal.ecka, gjoker4e и joana18 им се допаѓа ова.
  16. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.026
    Допаѓања:
    36.331
    Или го прашуваш славеникот/ родителот или пишуваш на Гугл како мене 3/4/5/6/7 Jahre Geburtstagsgeschenk geschenkt Mädchen/ junge

Славење дома/игротека/шпилплац/парк/зоолошка
    Дома со кловн

Комшивката моја само што положи одма возеше и тоа со детето во кола 4 години имаше тогаш. Само што се породи утредентна со двете деца со кола на педијатар за у2 прегледот, природно породена, не чекаше ни ден, одма возење, немаше време за страв. И јас ко неа планирам само што ќе ја земам возачката да возам. :rofl:

Дури и колата си ја гледам. :inlove:

А баш за кола имам една недоумица. Не ми е потребна кола ама без кола како не се вклопуваш во општеството и сега јас треба пари за кола и се што иде со неа да дадам за бидам вклопена. Не сакам од 500 евра да е, сакам малку помодерна, ептен малку. :rofl: Скапа нема шанси.

Немам ни време да се жалам како ми е дома со децава. Кога ќе се жалам сакам убаво да се пожалам до детали. Па ајде во друга прилика. Едвај чекам на работа утре да отидам. Ќе им кажам 10 саати да работам дека не смеам дома да се вратам порано. :drunk:
    Наредна недела пак од понеделник до четврток имам одмор, петок работам. (facepalm) Дека школото милион недели е затворено па за да ми стигне одмор цела година така го исцепкав 8 пати по 3-4 дена. И цела година ми е покриена горе долу. :drunk:

На mal.ecka, јolene, SunnyGirl2 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    23.021
    Богами тука не ни ти треба кола. Имаш превоз за секаде нонстоп. И јас неам положено ниту планирам. Градинка, школо, мој матичен, матичен на децата ми се одма спроти улица. На 30 метра ми е станицата со воз, за 10 минути сум во центар и од таму кај сакам можам да одам, исто со воз. Кога одиме со кола во центар, ем шо повеќе време ни треба, ем повеќе гужва има, ем паркинг неможеш да најдеш. Саат време, саат ипол ни треба до центарот со кола. А за тој саат време, сите сезонски времиња ќе се сменат. И да се вработам некаде, ќе си купам електричен тротинет. Со него во возот и после ќе возам до работното место ако има потреба. Од кола неам ич потреба.
    И јас размислувам дали да одам за Македонија, онака да се видам со друштво. Ама ќе треба да чекам до јули, имаме термин на ушно за ќерка ми за да ни кажат дали е за операција или не.

На јolene, SummerGirl и gjoker4e им се допаѓа ова.
  18. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.206
    Допаѓања:
    36.682
    Ние ја купивме колата за итни случаи. И за Македонија ако одиме. Не се исплати со авион. Картите се скапи. Јас се чудам како паркира народов низ центар. До таму сме за 15-20 минути со автобус/метро.

За Македонија не сум баш сигурна дали да одиме другата година. Сакам тие две недели да ги поминам на одмор. Тука имаме многу наши и ретко идат во Мк. Одвикнати се. А и реално, трошок е. Пари за превоз, за јадење за таму, да купиш нешто за блиските.... И плус ако сакаш да одиш на одмор, ќе треба да банкротираш.

На Adidas888 и gjoker4e им се допаѓа ова.
  19. Masnickaaa

Masnickaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2011
    Пораки:
    370
    Допаѓања:
    933
    Каде да барам кловн или аниматор? Има некоја страна?

20. joana18

joana18 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    638
    Допаѓања:
    804
    Нормално дека е трошок и тоа голем . Но се додека имам кај кого да одам ќе си одиме заради нашите родители. Луѓе кога ги гледам се постари и понемоќни многу се натажувам. Ние си одиме мк и потоа одиме на море. Оваа год може нема да одиме на море ако се вработам јас до тогаш, па нема да имам одмор. Може некој што е многу долго овде со големи деца па не си оди .

На MarijaMi90, Chantal, јolene и 1 друга личност им се допаѓа ова.