Во групата на фб од градов имаше прашано некој па во коментарите прочитав ама тие кловнови се само во моја близина Види пиши на Гугл за твоето место или во фб група од градот прашај 350 евра е кловн 60 минути барем кај нас
Јас не барам работа за да може да заминеме за Мк. Ако почнам некаде, нема одмор. А за родителите..... Ако си заслужат. А и со две недели одмор што попрво да се направи.
Кловнови ми се језиви. Еве како ќе заштедам 350 евра. Ова од мерки за штедење, а парно уште ми пука на најако. До кога ќе трае тињава? Ќе има ли лето или слаба работа.
Така е секој си има свои ставови и цели. Јас од април барам работа и уште нема ништо на повидок. И јас сум со парно уште . Лето се знае само 2 недели топло
Абе ја ќе седам и не ми е проблем. И на поладно не сум пуштала парно. За детево што лази и нон стоп е на под, се влече, де на паркет е, де на плочки отишло, фали уште дома да е ладно. Да е поголемо, да оди трча, помалку ќе лежи на земја. Ова сегде е, освен на подлогата за играње што му е. Страв ми е да не се настине и онака нон стоп ми велат голо ми било. Чорапи немало. Такво е. Криза. Нема за чорапи јбг.
Ее ако де, па така ќе стекне имунитет. Ете и моите по дома по плочките акаат нонстоп а дома ладно е кај нас и во лето, па немат гајле. А децата на овие германциве? Уште пред месец два кога бевме во паркот, тие беа боси и на куси.
Јас за второво ниту еднаш изџогирано немам. Туку почнаа да се бањаат малите деца по фонтаниве. Ние шетаме со елече ама пак ладно и ги гледаме по памперси и гаќи голи се бањаат во фонтана, сонце грее ама ветерот е грч ладен. Сабајле и јас парно пуштив пола саат саат па го изгасив. За струја само што пишав и утредента стигна пресметка скоро 400 евра ќе ни вратат. И урлаубсгелд (што ме следуваат крај декември дека сум почнала 01.12; а да сум почнела 30.11 ќе ме следуваа месецов) и таман возачка. ама како беше тоа математиката дома и на пазар не е иста. Поинаку беше ама не ми текнува никако. Есапот изгледа.
Ние сме со три коли, една на мм, една моја, една фамилијарна, не знам како би да не возев. Се се сведува на место на живеење и обврски. Ние сме во мало место, нема толку добра поврзаност, децава имаат многу термини кои со јавен превоз не би било изводливо да ги разнесувам. А и да, четири се.
Кога купи мм кола му викам мерак ми е да ме однесе на педијатар демек фамилијарно, скоро пола саат и каснев, прв и последен пат. А за трамвајот нема семафори, има предност и за 5 минути стига. И паркинг на педијатар само за 3 коли. Мене многу ми е олеснително и што со болно дете одам во трамвај дека го држам во раце и не се замарам со ништо. Сега добив идеја дека кога ќе положам најдобро и најпаметно е од време на време да изнајмувам кола. Утре симпатијата ќе го видам па маска за чистење на лице па хијалурон маска и фризурата во спојлер ќе ја ставам. Плетенки те ќе ги отплетам сабајле. Се надевам убаво ќе испадне. Спојлер Извежбано гз 10 минути и раце 1 минута. Е раце значи ич не можам да вежбам многу ме болат. Туку почнаа колената да ми крцкаат од вежбата за гз и десно скроз нешто многу ме боли некој мускул како да е истегнат. И германски цели 20 минути учев од Б2 курсот онлајн. Фактички се знам ама така граматички нема шанси засекогаш да запомнам тешките времиња, само за пред полагање можам ама вечно тешко. Тоа и на македонски не го знаеме точно најверојатно нели? А и ниту еднаш не ми за требало во тие времиња да зборувам. Уште да медитирам ми остана. Се зезам. Уште да одлучам ми остана дали да му дадам знак утре или да држам растојание. и ланче купив од дм и сјај што пече за зголемување на усни и нова пудра и такво јајце пампуче за ставање на пудрата На толку спремање се знае дека нема ни да ме погледне утре
Сакам и јас плетенки. Сега ми е подолга косата, па ќе си сплетам. Многу сакам внатрешна плетенка, ама нема кој да ми ка сплете. Германски учев во средно. Граматиката е тешка Сите четири години имав 5. И преку година. Се сеќавам матурантка кога бев. На последниот час требаше да одговарам. Не само јас. И други соученици. Седнувам на прва клупа пред професорката. Почнувам да зборам. После третата реченица ме прекина. Ми вика Знам дека знаеш. Слободна си. Петка имаш. А јас цел текст го учев цела недела.
Koj kako neka kaze ama kolata go olsesnuva zivotot. Imam polozeno vo Makedonija pred mnogu godini, imav nezgoda vo koja ne bev vozac i od toj mig nesakav da vozam.Dojdov ovde ne vozev odev so site prevoznj sredstva, ne se osuduvav da vozam pak ama rodiv pocnav da imam poveke obvrski kupiv mala kola avtomatik i posle 10 godini pauza pocnav da vozam. Na pocetokot so maz mi vozev i dobro e sto ne se razvedov. Prvo mali, pa pogolemi relacii sega kupiv i druga kola i neznam kolku pati si imam povtoreno sto sum cekala tolku vreme da pocnam pak da vozam.
Ја возам на периоди. Овде во Штутгарт не се осудов ни еднаш да тргнам негде со кола. Сообраќајот бетер од мк е. Во мк, кога и да си одиме возам, сум возела по автопат за накај мк, за навака, ама на автопат овде ми е страв. Толку многу сообраќај има, што ме гуши. А и мислам до колата е. Едноставно преголема ми е. Џабе ми се и камери и сензори и автоматик, кога ми прави стрес кога ќе ја видам, кај да ја паркирам. Во предходниот град се опушив и возев. Ама и колата беше друга. Сега сакам да си купам некоја мала тојотка и да си имам за до маркет или до градинка, педијатар и сл. Ќе морам да се опуштам, порано во мк додека бев, спиев во кола. Секој ден, нон стоп. Не ми е јасно на што се должи сега овој страв. А инаку и јас се разведувам у кола. Толку многу ме нервира. Може уствари затоа и не возам веќе. @gjoker4e ете бе зошто ја немам симпатии. Немам нерви, те за коси, те за лице, те за кармини. За вежбање мора, ама за да не ме боли, не заради лепота . Уживај си, баш супер што си се тинтриш така.
Колата е потребна , ептен ако живееш негде во центар место . Па се да ти е од околку да можеш и пешки и со воз , трамвај. Ако живееш во некое предградие тешко тоа . Добар избор. Имав Тојота една недела на возење . Мало количе, супер за низ град . Без кола , нема како да однесам дете во градинка, нема како да пазарам . Плус колата ти дава слобода , да можеш кога сакаш да отидеш каде сакаш . Да не си зависен од никој .
Мајки освен на обичен детски педијатар фали може на друг доктор да одам или мора упат од матичен. Детето е веке месец дена затнат не може да диши докторката ме убедува дека е алергија а правевме тест пред неколку месеци не излезе никаква алергија. Ми вели сега од полен од дрвја од тоа може да е. Но месец и повеќе е вака значи нема ништо само носот е затнат неможе да диши а ви исто време и му тече. Очите му отекуваат и го чешат. Веќе три пати одиме не сака ниту крв да земе. Вчера бевме пак ни даде сируп цетиризин. Прво капки за очи и спреј за нос за алергија. Но спрејот пак се враќа назад бидејки носот е затнат и не влегува спрејот. Вчера побарав за крв ми рече ако до Понеделник од сирупот не биде подобро ке му земат крв. Незнам зошто толку долго чека. Детево се измачи значи нема никакви други проблеми ниту да кашла ниту температура само тоа. По цели вечери спие седнат веќе еден месец. Незнам кај да се обратам и за каде да барам да видам да му помине веќе оваа не се издржува
Zakazi termin na HNO ne ti treba upat od pedijatarot, mojot so meseci bese zatnato, pa posle odma mu protekuvaa zeleni mrsuli niti mozese da spie ni nisto. Spored pedijatarot bese virus od gradinka i samo sprejovi dobivavme i prskavme, otkako bevme na HNO i ni dadoa dijagnoza.
Проба црвен кромид на пола да исечеш во близина на главата да ми ставиш додека спие? Најверојатно е поленот. Ама ете понеделник ќе направите крвна слика. Вака е затоа што по симптомите е убедена дека е полен па да не го малтретира со крвна слика. Можеш балкански педијатар во фб групите да побараш па на приватно црно да отидеш или ноќе или сабота недела на итна во болница. @SanelaS што испадна на крај? Во живо многу убава ми беше. Горе ја фатив само предниот дел. Скоро па како певачица изгледам. Денов тажен. Симпатијата и ја ништо. Така.
Што значи butternut kurbis hipp кашичка и дали можам да ја давам при воведување на вкус за тиква. Тоа бутернут ме буни
Пиши на Гугл за да видиш слика каква тиква е ако сакаш Тоа е вид на тиква, има хокаидо, бутернут, хонигнут… Можеш ако пишува 4+ или 6+ зависи