Здраво на сите,би сакала да ве замолам за мислење.Сопругот има аплицирано за виза за Германија,за возач во Дојче пост.Чекаме се уште термин,но денес дознавме дека за работа во дхл,дојче пост и сл.каде што има комуникација со странки бараат сертификат А2.Дали некој има информации колку е тоа точно? Се работи за Баден Вутемберг Ви благодарам
Ги разгледав огласите и пишува неопходно познавање на германскиот јазик. Не пишува кој степен. Најдобро и најпаметно е додека чека термин да се запише на курс па може и до Б1 ќе стигне до тогаш. Најдобро е ако знае Б1. Ако сака навистина да успее нека почне да учи.
Некој да знае што е подобро етикети со име со пеглање што се лепи или без? За алишта и бротдозери во градинка ми треба, а има милион верзии и не знам која за што е.
Ние прво имавме етикети ама по неколку перења се одлепуваа.Па од тогаш ги потпишувам етикетите со фломастер за текстил и не ми се бришат.
Само пасош. Подобро да е ЕУ. Усно кажуваш каде работиш, примања и слично. И одма им праќаат порака дали ќе ти одобрат или не. Ако те одбијат вработениот не знае зошто те одбиле заради заштита на податоци.
Мајки знае ли некоја да ми каже како се вика на германски ешерихија коли и уреаплазма? Или можеби исто И како се вика брис? слабо германскиот.
За каков карневал се спремаат децата ќе има нешто фешти или како што гледам маски во изобилие се продават па не знам за што се спремаат ?
Fastnacht! На сите улици имаат поставено шарени знаменца, па мислам дека и лани за Fastnacht беше исто. Aко убаво ме служи сеќавањето во февруари месец беше и мислам дека тоа е тоа. Многу убав карневал. Во општина
Fasching. Секоја година има. Децата се маскираат во градинките. Не знам дали е секаде исто ама мислам да.
Карневалот започнува од 11.11 во 11часот и трае 315дена.Најчести карневали се во фебруари и март и ги има многу по улиците.Децата прават исто во градинките.Нешто како нашите карневали.Пр стумичкиот е на крајот на фебруари. Зависи од покраината.Јас аплицирав т.е се запишав во листа во градинката.Не одев преку општината.
Од каде купивте седиште за во кола за дете? И препорачајте некое ако сте задоволни. Сто некои модели... Ние му порачавме од Cybex silver мислам беше,со тоа напред што се става,ама не сака дете вришти плаче.
Јас имам Joie со такво напред и на почеток со нозе го буткаше тоа маки додека го врзам, ама сега се навикна и нема проблем. Иначе мојот многу плачеше во кола во транспортер кога го префрлив во седиште почнав јас напред да седам он сам позади и скрос друго дете имам од тогаш, без плачки се вози.