Еми така ми е кога не се омужив на млади години... Ма да тогаш сеа може и mob wife ќе бидев, али јбг, муабет за у други времиња... Иначе, на тема симпатии, ви теќиње на оној од курс шо хејта жени и деца, а шо е педијатар? Епа, логички дека од сите жени, ја ќе му се свиѓам... Сеа и милион посто му ја потврдувам дијагнозата - mommy issues. Сигурно падна на едно од моите мал милион пасивно агресивни подјебавања на секоја една шовинистичка глупост што ја лупаше се до дента пред да ми се убаци со клизачи... Мех, мужи. Увек истото, понашај се со нив ко другари, демек да не ти се убацуваат, не бива. Овие шо ги мрзиш, покажи им дека ги мрзиш за да не се убацат и они, пак не бива. Чаре аш. Спојлер: Вулгарно Едино ако не сака само да ме rage fuck - не..
Денеска колегата што си шетаме заедно ми вика знаеш Афд победи. Викам леле јас божем исплашена . Викам ништо уживај уште малку во мое друштво оти после кога ќе си одам ќе мораш сам или со друг да си шеташ. А овој исплашен целиот вика ама одма ли ќе те депортираат.Викам не по два месеца. Ме гледа и вика ама сигурно има други пред тебе што ќе депортираат.Викам не знам ќе видиме. Почна да ми се правда како тој не гласал за нив. Ама знам кој гласал сигурно симпатијата за да не шетам веќе со колегата. Леле сите колеги гласале се чудам и гледам.Викам па јас у Мк никогаш не гласав не па тука да гласам.Тие за мене се исто шајзе. Друг колега што доаѓа кај нас често кажа јас неважачко го направив.Колешката исто се чудеше како афд победил. Вели и таа никогаш не би гласала за нив.Така кај мене никој за афд не гласал, а кај нас баш АфД победил.
Афд или Цсу или Спд исто е . Зелените или што ја знам се е исто. Не следам политика . Мм вчера беше да гласа , јас со малово стојам на врата. У наше село немаше никој на гласачко место . Една жена влезе и викам одете вие . Ми вика а зошто ? Викам немам право јас на глас. Аха друга националност, викам да. Нас може да не депортираат ако имаме направено некое кривично дело ! До тогаш нема што да се мислиме
Како што прочитав... Само мигрантите ќе ги депортираат. Или тоа важи и за нас што имаме Бугари за мажи?
Ми стигна листа за гласање, појма немам кој е кој за да го гласам. Али не е лоша идеја до следни избори да се спремам, мене да ме гласаат- за тие пари вреди скроз Е што се плашам дека нема да има следни избори за ЕУ, тоа е друго 20
Јас многу убаво си живеам уште со една колешка од претходната работа .Е, она и цела нејзина фамилија беше во срце АФД.И секогаш ми викаше:Фери јас немам проблем со странци се додека го прифатат нашето(германското) општество,работат и плаќаат данок. Како што вика се доселил некој и ќе ме тера јас да се прилагодувам на него. И јас имав многу слично мислење и она секогаш викаше,ако јас како германец го кажам ова на некој друг ќе ме означат како Наци. На германците им е доста што постојано им се трие под нос тоа што се случи со Хитлер.И ги разбирам.Што вика јас не сум била родена, а уште како германска страдам за тоа што се случило во минатото. Искрено за мене АФД беа добри,се додека не почнаа како кланови да се собираат во вили и да прават планови како ќе ги депортирале странците или што пееше по Султ песни. Ама пак мислам депортирање се мисли за тие што не работат и чекаат од државата или ако направиш тешко кривично дело.Сепакбќе видиме што ни носи иднината. Парткерката на АФД(Вендел ли како ја викаат-лезбејка е) е исто од Шри Ланка. Заради тоа познавам и многу странци кои баш нив ги бираа. Не може ако си чист со државата да те депортираат.Има многу што живеат во Германија оти се дефицитарен кадар. Ама секогаш викам,ако има депортација или Швајцарија или Австрија ке одам.Македонија нема шанса
Абе тоа со депортацијата е како да ви кажам, смешки. Читав за едикојси, од Шведска ли од каде ли- пред 30 години се доселил, си праел криминали, па им текнало по 30 години ќе го депортираат. Рано им текнало Тие шо бараат калифат и шо силуваат деца, не се за депортација, за еутаназија се. Сори нот сори.
Абе депортација имало од секогаш.Колку роми имаа вратено во Мк.Ја знаеш ли песната арбеајт арбајт ко не ради мора бежат јер код швабе нема лежат. Оваа година до Април се депортирани 6316 луѓе.Најчесто криминалци или без легален престој. Ама не се знае никогаш што може да се случи.Јас мислев и Путин никогаш нема Украина да ја нападне, ист народ се, еве ги уште се тапаат.
Како не ќе депортираат, кој ќе им ја движи економијата после? Може оние што ја цицаат државата само со разна помош и што раѓаат по 10 деца. Имаше некој рил на инста многу се смеев, од овие студенти во pflege собрани 50тина души на скали и главниот им вика аусландер раус. Овие еден по еден си одат и остануваат само тројца, Германци нели. Нив уште работници им фалат во сите можни сфери. Ама најавуваа нели измени во законите и строго следење кој се е на социјала, како и здрави прави и работоспособни ќе си работат или раус. Што е ок. Викендов убаво времето, обично по паркови сме, ама не сме биле 3 месеци сигурно на центар па бевме на кафе. И од флашољупциве на улица поставени 4 чаши со натпис за донирање. За Hund, essen, Bier и weed. Ај им остаив за последново, од принцип. Бар искрен беше дечкото.
Денес симпатијата (несимпатијата) беше најсимпатичен до сега. Очигледно му годи без жена му. Ваков не бил до сега. За малку ќе се заљубев. Па го загледав во кошулата викам да видам пеглан дали е сега без жена и не беше убаво испеглан. Ама време немаше денес ни за знаци ни за ништо. Една колешка не дојде, а не се ни јави и одма хаос. Баш понеделнички беше денов… Денес од сабајле нема никој од тие што се поглавни и јас самата си ја преземам улогата на поглавна и кажувам кој што да прави. Мм вика зарем ниту еден не се најде на место да ме стави. Ама јас не да глумам дигната или нешто туку си ја сакам работата, а другите гледам дека никој ништо го интересира и само онака доаѓаат на работа.
Јас па гледав едно видео во подземната железничка вика ауслендер раус и на крај тој што го снима видеото вика сите излегоа дури и возачот на возот на возот и сега си стоиме Странците се дефинитивно движечка сила,ама тука настана големо безредие оти почнаа многу права на странците да се дава како во Македонија. Сега со новиот закон вика само германски по училиштата,турски нема да се учи и во право се. Даноци да намалат и средната класа да има повеќе пари.И вика треба да има разлика меѓу тие што работат и не работат.А, не да нема разлика меѓу работа за минималец и бургергелд. Да непретерувам со политика,маж ми ни згази на живци и отидов на теретана.Не сакам да го гледам
Бегање да, ама не од АФД.....Мерц ќе биде наредниот канцелар. АФД тек 29та ќе дојде на власт, и тогаш журката со гостите може да почне. А ние паметните што не сме по ориентална музика, ќе си одиме.
Не пратам политика, ми стигна и писмо да гласам, и на фб ме бараа да гласам и на имејл..... Кој победи, шо е финтата, за шо зборете?