Ја уште не разбирам кој победи, ама знаеме кој се зајакнал (екстремна десница) и кој загубил (зелените). Алелуја за ова второво. Екстремна десница ( афд) ќе ги бркала странците. Даничап има проблем (можда). Макрон го распушти парламентот, Шолци абер нема. ЕУ парламентарците добиваат по 300 евра за оброк и дупла пензија - За Фемина, од изборите за ЕУ парламент , Биљарка
Ај политика шо не следиш ама ни музика не слушаш Ај ќе ти ја пушти некој песната, ме мрзи да барам. Ја доброволно ќе се селам, уште да смислам каде. @јolene ја нема да помогне со идеи, сигурно се сели веќе
Да се собереме сите и да одиме во Хрватска. Ем топло, ем море, ем наши луѓе убавина бе. Овај да се селиме де.
Како што ми кажа една пријателка... Ќе ги бркаат оние кои немаат легален престој и кои живеат на грбот на државата. За жал, многу ги има такви. А некој ќе оди да работи како коњ. Маж му доби покана да гласа, ама не отиде. А му реков да оди. Ми вика - Не се разбирам во тоа.
Времето е ладноо чиниш есен иде. https://www.facebook.com/share/v/kmEM9zwxZt1yQApT/ Фб си направив нов па имам сега глупости на него
E Sanela i jas sum za more,ma kade saka neka i Turcija,Grcija mi e mnogu ubava Ama greska profesija imam,ne mozam od doma da rabotam.Mnogu germanci ziveat na topli kraevi,a rabotat online od doma. Mm pa se zalubi vo Bodensee,samo mi go zbori, vika tamu da se preselime i toa pravese seriozni planovi.Ako fane milioni na loto mozebi ke bide Vo realitet,bi se selila ako sinko porasne.Sega deteto si ima tuka priateli,istoto vazi i za mene. Vo Makedonija nekogas nemam so koj da se napijam kafe.Site si teraat termini- vonskolski aktivnosti so decata,rabotat i ne mozat da me druzat celo vreme.Pa ako drugarkata se pogodime na odmor vo isto vreme,pak si izlavame zaedno
Ти и маж ми сте безбедни. Ми вика пред некој ден - Јас сум слободен граѓанин. Времево ладно. Маж ми ги носеше децата во школо. Вика - Жено, ладно е и дува. Помалиот од септември ќе оди во мител шуле. Големиот најверојатно ќе остане уште една година во дојче класе. Во школово имаат право само 2 години да бидат во таква паралелка. После тоа ги префрлаат во нормална.
Еве ја у живо од пауза ви се јавувам, иам еден колега као шмата и коа џвака, и коа голта, ми иде еден бокс да му акнам, на три маси од мене го слушам. Ај гутен морген.
Гутен Морген Кај мене наѕре сонце, веројатно се збунило оти цела недела најавуваа дека ќе врне. Ај на кафе Од мали убави работи, издвојувам дека почнав сама да си ги правам ноктите. Вчера си купив црн гел лак, па денеска ќе ги печам. Читав светли бои ќе биле ин ова лето, ама овде нема лето па… Светли ми беа до сеа и ми здосадија. И не им давам 70 евра на кинезине. Имав многу убави нокти додека родам. Значи пред 5 години веќе. Пред пораѓај си ги скратив и друго родив во меѓувреме, нокти више не ми пораснаа. Се кратки, куси, оцкави па и плочката некако како да се деформира. Конечно ги пуштив. Пркнаа и сеа по 5ти пат ќе ги правам денеска, уште е далеку од професионално, ама со секој нов пат ми се подобри од претходните и многу се радувам.
Поздрав Билко од Минхен. Хаос, кутии, мајстори, инсталатери, анмелдунг, киндерарцт, вакцини и нови заби. Не знам кога последно спиев. А згора и мк ќе се лета викендов. Го прашав сега дал му се оди мк. Рече лоша идеа било тоа . И така.. Да одморам од ова селење, да зберам малку душа, па ќе видам на каде да одиме после . А и у Минхен парно пуштам. Јуни месец, сабајле дете у скафандер се шеташе. Лето аш. Одмор друг нема, помина. Уште сум у зимски сон. Ме мрзи дури и да јадам. Е до толку.
Нека ви е со среќа новиот почеток само убаини да си имате . Кај нас утрово 10,5 степени .Колешката облекла блуза на долги,сако 3/4 и плус флис јакна од работа со лого од фирмата. Мене па вечито ми е жешко ама денес ми беше ок.Од понеделни ќе биде 30степени.
@Yowannty, и јас си ги правам дома. Кога почнав беше средно жалосно, али сеа се боље и боље. Најчесто Недела ги правам, ќе си пуштам подкаст или документарец, и си чилам. Ќе пуштам слика деновиве од новите. Пушти и ти, не се срами. @Jolene, баш сакав да те прашам до кај си. Ајде честито, со убаво со арно. Викај фала што е 10 степени, да не се потиш ко луда додека се распакуваш и сместуваш. Јас Мартинките ги стаив на стенд бај, јес да не ги спуштам у подрум, нека стојат за по тие Афрички дождови шо ги иаме секое лето... Али затоа сабајле пак кардиганот го прошетав...
Девојки гледам една од феминките го споделила мојот пост овде, фала и. За женичкава останаа уште 800 евра да се соберат...не би сакала погрешно да бидам разбрана гледам нема реакција од ниту една феминка овде. Уште еднаш замолувам која колку може и како може да припомогни да закаже операција болнава пријателка. Уште еднаш Ви благодарам многу.
Се врстивме од мк темперните разлики катастрофа , во мк 35 степени овде 11 . Среќна сум што сме дома ќе се вратиме на старите навики. Треба да носам овошје во градинка за род за малата . Ќе купам од се по нешто. Прашав дали од дома да ги сечкам тие ми рекоа како сакаш можеме и ние. Па сега незнам ни во што да ставам и дали јас да ги спремам или тие таму .
Ја би да измиеш и исушиш добро овошјето, они нека го порционираат, таман нема да оксидира и свежо ќе го јадат децата. Спомни им само дека е измиено и директно може да го исечат, заблагодари се и дај им некое чоколадце, кафе или чај, за фала и за да се почастат. Температуратурните разлики се лудило, е само за тоа ми се оди до мк, да се стоплам малку и да не готвиме со маж ми. Е сега нормално и на нос ќе ни излезе се, како и на сите де, ама па да сме живи и здрави. Симпатија уште немам.
Мислев и за нив да земам благо и ете заборавив а дома нема никакво чоколадо . за готвењето само да не се како мојта свеки едно јадење 2 дена се јаде , ништо не се фрла па затоа и сама си јадеше . Инаку малата кај никого не одеше бегаше од сите што ни ствараше дополнителни нервози. Дома е опуштена си знае терен и се. Таму само вриштере и се криеше. Наместо одмор ми беше искрено замор со никого неможев да се видам на раат.