Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Македонки во Германија

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од promeneta, 11 март 2019.

1. jovana03

jovana03 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2013
    Пораки:
    1.775
    Допаѓања:
    6.710
    Мене ме интересира се што е потребно за работа со ГелХ. Ако не ти р проблем прати ми во лп. (fingers)

2. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.803
    Допаѓања:
    33.747
    "Во Де да купиш облека на куси и сандали ти е грешно фрлени пари:headbang:"рече Ава пред 10 години и уште стои на тоа(highfive).
    Јас не разбирам дали е лето,моиве деца поболни отколку во зимо:drunk:.

На halfasoul, MarijaMi90, gjoker4e и 5 други им се допаѓа ова.
  3. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    2.842
    Допаѓања:
    40.122
    @Ava.84 леле баш, најмалото веќе втор пат се разболува . Како да е еден , почеток зима . Многу вируси, свашта .
    До вчера завчера тт висока, синоќа кога спиеше мерев под 36 спуштена . Повеќе ме плаши ниска тт него висока .

Најверојатно има Hand Mund Fuß infection.
    Во средина мај шарлах , се сега ова |(
    Надвор врне , ладно .

Таман почнав нова работа , дете болно. Треба да ја натерам свеки да го чува до петок дома . А она само ццка. Се испланирано нешто има . Аман

На Ava.84 и Chantal им се допаѓа ова.
  4. Dea85

Dea85 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2020
    Пораки:
    356
    Допаѓања:
    268
    Zeni kazuvajte nesto za otvaranje na apetit, nervi iskinav, kasnuva po 4 5 zalcinja I tolku,
    A ne da e aktiven , NE zastanuva vo tekot na celiot den.

5. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    5.651

Исто и син ми еве пак се активира така а добро де управиме :envy: он па живее само на млеко , јогурт , брецли и супи:envy:
    а и чипс или гумени бомбони ако здогледа одма има апетит инаку не бил гладен :@
    смути кога му правам пробувам да вметнам семиња и овошје разновидно бар нешто салам да внесе.
    Вчера баш му земав пак на Саностол мечињата , добро се имат покажано и двете деца ми ги имат пиено , а до пред месец ипол од алое гелот и витамините му давав и тие па ептен добро му делуваа , следно пак ќе нарачам кога ќе ги завршам овие.
    Поделени мислења гледам има за алоето ама јас бев задоволна многу , и за имунитет и на него му крена апетит баш и на килажа ми мрдна малку.

На Chantal му/ѝ се допаѓа ова.
  6. јolene

јolene Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    1.622
    Допаѓања:
    7.229
    Вчера баш поминав покрај тамарис во еден мол и се зачудив оти има извадено сандали:D. После ми текна. Исто и распродажба ко да почнала, а може и завршила, врска немам, нешто sale пишува. Ам тоа цела година стои. Си помислив на момент, кога би имало кој еден ден да ја земе, па да свртам еден круг. И така, ми размина после.

Има шанси да ја земат од ноември во градинка :party:. Мала е да, година и 3м ќе е тогаш, ама па и мене ми треба малку промена. Бар неколку саати да оддишам и да средам низ дома. Ако најдам и работа нешто и тоа ќе е тоа. Секако ќе е до 14ч.
    Од ноември, ама дур почне јануари ќе е. Нели декември цу. Додека адаптација. Туку да пополнам документите што ми пратија.

Ние полека испраќаме вирусот. Цркнавме значи. Изгледа корона си донесовме, пошто моите и двајцата исто болни легнаа, а и свекрва нели кусо да не е. Неа мислам по цела година само тоа ја слушам додуша, како не може и болна е. Од далеку далеку се бранеше дека не може внуци да чува, а нит сум ја прашала, нит намеравам. Ама изгледа од другите исплашени, па си вика немој и јас да започнам :rofl:.

Друго еве врне и кај нас. Ве нема никакви, нит за арно ни за лошо да се кажете. А околината многу ми е мирна. Дури и премиерно некако. Ја уште не сум се пуштила во поход и поима немам кај сум. Гледам мебел од ИКЕА да нарачам, и со тоа после цел месец ќе сме монтажа. Значи од август некаде, може и ќе се средиме полека.

На Gosh, Ava.84 и Chantal им се допаѓа ова.
  7. MARILENA

MARILENA Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2015
    Пораки:
    358
    Допаѓања:
    109
    Дали некој има посетувано интеграционен курс? Ме интересира до кое ниво е, се полага ли тест на крај, добиваш ли сертификат кое ниво го имаш завршено?

8. 12Catherine12

12Catherine12 Нов член

Се зачлени на:
    5 февруари 2024
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    Здраво сакав да прашам дали некој има искуство со YFE mk и МАЕ академија?

Во 2022 г. пишува дека посредуваат за Германија за медицински лица, а сега имаат академија (МАЕ) за обука на мед. сестри, физиотерапевти, воспитувачи и даваат меѓународно признати лиценци.

Чудно ми е дека немаат толку лајкови, ни коментари. Видов само еден коментар: Лажете, како и обично.
    Исто, нема никакви резултати низ нет.

Ве молам ако има некој искуство споделете.

9. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    2.074
    Допаѓања:
    5.789
    B1 koga ke stignes polagas i potoa ima uste eden test Leben in Deutschland se vika i dobivas sertifikati

10. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.025
    Допаѓања:
    36.330
    IMG_1087.png
    Ова кај нас делуваше страшно. Јас, мм и малата (7) пиевме. Не можевме да прекинеме да јадеме.

На Dea85 и Ava.84 им се допаѓа ова.
  11. Mantisa

Mantisa Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2019
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    85
    Здраво мајки
    Дали има некоја шо работела или работи ambulante pflege да ми пиши или шо знае информации околу работата
    Фала однапред

12. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.803
    Допаѓања:
    33.747
    Зш мала моите на 14 и 12 тргнаа.
    Дај Боже да ја примат(fingers).
    Добро за вируси не збориме:x.
    Што да кажам кај мене се тоа па тоа ако уста отворам треба да се жалам , затоа мудро си молчам.За симпатија не зборам оти не ми е веќе симпатија ,а нов се уште си барам(facepalm).Така да кажам тмурно времево ако не знаете|(:D.

На mal.ecka, Gosh, јolene и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Chantal

Chantal Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2017
    Пораки:
    1.358
    Допаѓања:
    8.685
    Дали знаете дали Hausarzt може да му извади крв на дете за хормони?
    Не ми е без причина само што Kinderarzt смета дека треба да чекам да се влоши проблемот па да провери штитна демек за малце нема потреба да проверуваме. Мене искрено не ми се чека,пробувам да најдам друг доктор никој не зема пациенти иако се уште 30 км патувам до педијатарот. Си реков дали да пробам со куќен доктор?

14. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.803
    Допаѓања:
    33.747
    Пробај зш да не ,кај Дани функционираше.

15. Chantal

Chantal Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2017
    Пораки:
    1.358
    Допаѓања:
    8.685
    116117.de еве сега ми го кажаа бројот иако не ми помогна во мојот случај може да ви се најде. Значи на бројот може да се јавите ако хитно ви треба термин и ви наоѓаат доктор што има термин во ваша близина.

На Ava.84 и јolene им се допаѓа ова.
  16. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.025
    Допаѓања:
    36.330
    Јас пред година две се запнав за тоа и педијатарот рече дека проблеми кај дете со штитна на таа возраст се и помалку ид ретки скоро па ич и еве немала проблем ама јас тогаш нешто убедена бев.

Бројов на секоја втора страна го пишуваме 116 117 :D сите сме Хитни случаи :rofl:

Одам во градинка три плакати: маген дарм, шарлах и ханд мунд ФУз. Ќе си поплачам уште на нефатено. (facepalm)

На Ava.84 и Chantal им се допаѓа ова.
  17. јolene

јolene Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    1.622
    Допаѓања:
    7.229
    Ако не ти се чека, најди лабораторија и директно кај нив јави се. Ако не се многу хормони за до 100 евра ќе завршиш работа. Резултат на тебе ти даваат, па после консултирај се. Ако знаеш што точно треба нели да се испита.

18. Chantal

Chantal Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2017
    Пораки:
    1.358
    Допаѓања:
    8.685
    Му фали коса на три места две се многу мали дупчиња и едно малце поголемо, се гледа само кога е шишан, чим малце му порасне коса не се приметува, самата докторка рече ова е многу малце ама пратете ако се шири дојдете да провериме тироидна. Е сега незнам дали е за оставање.

На јolene му/ѝ се допаѓа ова.
  19. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.025
    Допаѓања:
    36.330
    Има заби поправено или вадено со општа анестезија?

20. Chantal

Chantal Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2017
    Пораки:
    1.358
    Допаѓања:
    8.685
    Баш правеше заб пред да приметам ама без анестезија, денес го решивме и другиот некаде прочитав дека и од расипани заби се случувало. Кој да знае