Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Македонки во Германија

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од promeneta, 11 март 2019.

1. јolene

јolene Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    1.622
    Допаѓања:
    7.229
    Фала богу што кажа па да се присоберам малку. Да ми текне кај сме. Инаку од една друга тема, човек грижа на совест да си набие ако сака дете во градинка да прати пред да наполни две г.
    Ние колку малку сме овде а чинам цел стан го исчука. Ѕидовите во спална ги исповраќа веќе. Вратите се сега интересни да ги треска. Ме полуде. Багабонт:devil:.

Први како што ти вели инстинктот. Не верувам дека е итно, инаку ќе ве провереле. Можеш слободно да прашаш и кај твојот доктор или ете на приватно да го однесеш.

На Ava.84 и Chantal им се допаѓа ова.
  2. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.025
    Допаѓања:
    36.330
    Јас имам читано дека од стрес може. Некаде те читав дека се при срце си зема или те помешав може не знам.
    Значи зависи колку време е така. Ако е месец два почекај, ако поминат три месеци и/или се прошири и педијатарот ќе провери. И следи ја интуицијата.

Симпатијата на одмор ми е оваа недела. Еве не знам како ќе преживеам уште два дена. Па и понеделник го снема од план и среда и четврток. Значи вторник ќе се видиме па петок кратко.

Мм има една недела одмор повеќе од мене. Јас три, он четири. Му викам ќе дојдам со авион една недела кај симпатијата па пак ќе се вратам Мк со авион па ќе дојдеме заедно со кола. :P
    Подобро да не пишувам и онака немам нешто паметно да кажам. :?:

Деновиве средувам чистам. Абе денес и да се распаѓа нешто нема да пофатам. Вчера цел ден борба за да биде чист станов и околу 21:00 ми се плачеше веќе. Де вода истурил малиов, де храна, алишта насекаде, за играчки дљ не збориме, кое каде паднало легнало. Не знам од каде мене идеја да средувам. Абе остави така додека да пораснат па после средувај, чисти, реновирај, кречи ѕидови.

Значи јас цел ден да се замарам и да ми поминува време во средување абе нема шанси. Попрво кафе на раат ќе пијам, германски ќе учам, за полагање ќе учам, ќе вежбам 10-15 минути (отприлика два месеци вежбам веќе мислам треба пехар да ми врачи некој :rofl:). НЕДОМАЌИНКА сум ете и гајле ми е, имам поважни работи од средување на стан што секој ден е во иста состојба па колку сакаш средувај.

Лицево ми изгледа многу подобро од колагенот. Една брчка што ја имав лево од устата од пола нагоре како пополнета е. Како подмладена изгледам, како некој кога ќе се заљуби блескам. А не сум заљубена. Значи пијте колаген од 25 години па натака се пие. Повеќе од месец дена пијам.

Којзнае во кој филм сум ама поубава не сум била во животов. :D Кај мене е добро што секое лошо знам во добро да го претворам. Се изнаплакав 30 години што наполнив па си викам стани сега и потруди се најубави да ти бидат. :) Си купив и блузи со гол стомак од Њу јоркер и дека газот зголемен ми е сега и топ изгледам сите во мене гледаат дека и косава сива плава. :rofl:

И си замислувам како некој ми вика блазе си ти колку си убава и јас викам а тоа што вежбам секој ден и пијам колаген не се брои. :rofl: Некаде го слушнав ова па едвај чекам да го употребам. :rofl:

Се гасам леле :rofl:

На fanfalla24, L.i.n.a.a, Ava.84 и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.267
    Допаѓања:
    40.624
    Прошлата Сабота температура 37, главата ме скина цел ден, ни Наклофен не помогна. Утредента 39.4, цел ден бладав, од кревет не станав со грозница... Гладна лежев, не можев да си зготвам. Ајде преспав пладнето, вечерта Парацетамол па едвај се симна. Од нигде никаде еј, сите се болни.
    Помислив Корона.

И вртам на матичната Понеделникот, Вторникот никој не крева боловање да зеам. На крај пишав меил тој за рецепти шо им е, абе за 15 минути ми го среди боловањето, дојди земи си го...
    И еве, скоро две недели подоцна, кивам, кашлам секој ден...
    А болна не сум била со години.

Иначе, утре иам пробно за миниџоб, у факинг ресторан. Абе дамла ме фати коа влегов вчера да праам муабет со шефот, трауми од детството...
    Али ај, коа плаќаат на рака, искрено не ми чуе. Ќе истрпам, било и полошо.

Курсов иде некако, само уште ја да се одлучам што да запишам аусбилдунг...:^)

На Ava.84 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.025
    Допаѓања:
    36.330
    Пишувам на Гугл име и презиме од симпатијава и 2013 година славел 10 години во музичка група ми излегува и слика негова со широки фармерки, дуксер со костури и ланец тој на страна што се носел порано и наочари има. :rofl: :rofl: :rofl: Мислев дека со музика ни допирна точка нема. Секако е онаа чудна музика и да die Toten Hosen ги слуша и на фб видов böse Onkelz па и од едните и од дригите научив по една песна на памет за секој случај :rofl: :rofl: :rofl:

На mal.ecka и Ava.84 им се допаѓа ова.
  5. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.521
    Допаѓања:
    22.949
    Ај да се пофалам и јас дека иам симпатија, дечкото е повисок од мене, долга мотана косичка кафена, со драч плави очи. :rofl: Си го видов некни во воз. Студент е сигурно, пошо носеше ранец, и се симна на факултетот кај една болница. Тие залепени се, така да, сигурно учи да биде доктор :inlove:. Ќе треба да се разболувам почесто.
    И најубаво шо ми се деси, ми дадоа упат баш за во таа болница :D. Може пак ќе си го видам :inlove:.

На gjoker4e и Ava.84 им се допаѓа ова.
  6. Dancewere

Dancewere Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.436
    Допаѓања:
    16.820
    @јolene леле колку убаво, дај боже да ја примат а и на вас да ви се допадне градинката. Декември со се празници, еден месец, додека да се привикне уште еден месец поминал и еве ја годинка ипол ќе наполни. Мојата крена на толку, супер беше!
    @gjoker4e ако одземеш и две години што ги изгубивме во короната, немаш триесет :makeup:.
    Јас пак си купив сандали од тие како влечки што се и шо вика Ава аш лето, за украс ќе ми стојат.
    Ме изнервираа од бирото за странци, документите што ми фалеа за постојан престој им ги ставив во поштенско сандаче, вчера се јавив да прашам до каде е постапката и погодете што(lalala). Документите не им стигнале, не биле они одговорни за тоа, а кој е одговорен…? И сеа јово на ново пак ќе си праќам документи.

На јolene, gjoker4e, Ava.84 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    2.842
    Допаѓања:
    40.122
    Денес ни стаса писмо од школото , нудат украински како втор јазик.
    Не се нормални , подобро латински нека учи ќе има повеќе ќар од тоа . Инаку француски одбра ќерка ми како втор странски јазик .

На danichap, gjoker4e, Ava.84 и 3 други им се допаѓа ова.
  8. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.267
    Допаѓања:
    40.624
    Ќути Арапски шо не понудиле... Страшно, иде све у три лепе. :headbang:

На ines.h, SummerGirl и Chantal им се допаѓа ова.
  9. MARILENA

MARILENA Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2015
    Пораки:
    358
    Допаѓања:
    109
    Дали имаш полагано? Се спремам и јас. Може да ми кажеш како изгледа тестот, што имаше, на што да се обрне внимание. Благодарам

10. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.803
    Допаѓања:
    33.747
    Кога полагав пред 10 години имаше 300 прашаеа онлајн за Де и 30 за покраината кај што живееш.
    Глупи прашања што не се разбираат со Б1, ама се учат брзу.Јас ги учев по пат додека се возев до курс и од 33 прашања што се паѓаат имам 32 точни.Сега да ме прашаш поима неам што беа:bandit:.Мм без учење имаше 25, точно за да положи.

11. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.025
    Допаѓања:
    36.330
    Јас секогаш викам дека во Германија сум шест години минус 2 години корона и дека исто ко 4 сум. Не ми текнало дека фактички 28 имам. :rofl:
    Имаш апликација на телефон leben in Deutschland, а за Б1 какл изгледа имаш видеа на јутјуб.

12. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    2.074
    Допаѓања:
    5.789
    Pred 100 godini mi se cini deka polagav, ama imas na youtube pisi ke ti izleze usniot del da vidis kako e, a za pismeniot imasr nekoja kniga na amazon so primeri i vezbi kako sto gi imase na testot.Ako ne se snajdes pisi mi ke prebaram za vikend.

13. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.744
    Допаѓања:
    11.143
    Од каде земате ладно рицинусово масло ама да не е мало шишенце? Во МК органско ладно цедено порачувам од интернет ама е мало шишенце. Овде каде да се бара во аптеки или маркети? Имате сретнато некаде?

14. arontt

arontt Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    527
    Допаѓања:
    1.831
    Јас пред некоја година од Амазон имав порачано 1 литар.

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Tajnaotrovna

Tajnaotrovna Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    3.133
    Допаѓања:
    33.879
    Schufaauskunft само од банка ли се вади?
    Ова барањава за да изнајмиш стан им се претерани.:x Свашта бараат.

16. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.025
    Допаѓања:
    36.330
    Онлајн.

На Tajnaotrovna му/ѝ се допаѓа ова.
  17. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    2.176
    Допаѓања:
    15.492
    Ние добивме вклучено со премиум членство на immobilienscout24 страната. Внимавај на инернет да не налеташ на некоја од измамничките страни. Нема да можеш да ги откачиш после.

На Tajnaotrovna му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.267
    Допаѓања:
    40.624
    Не знам зашо темава увек коа ја барам, место Македонки, Германки пишувам... :tmi:

Нејсе, после изгубени два нокти и две колења со нож, се вратив од прв ден работа. Кој сака да честита, нек честита, али ја сум тужна.
    Не сум ја родена за работа. Јес да стварно работам ко магарица, и шо иам работено на никоја не и посакувам, али дома коа сум си, никад не ми паднало на памет ај да идам на работа. Увек ќе си најдам некоја занимација, па и само да си ја ладам по цели денови...

Се мислев тоа ресторанот све Немци ќе бидат, еден од најстари ресторани у град, немачка кујна, тоа шеф на кујна македонец, хрват, босанец, албанец, уше еден македонец... Арно беше ко за прв ден. Испив литро пиво. :D

Домашно не напишав, се частев чоколаден сладолед со сос од кајсија од МекДоналдс... Ви теќиње на времето коа сладоледот беше едно факинг евро?! Епа ни мене.;(

И ондак то...

На Selena01, Ava.84 и arontt им се допаѓа ова.
  19. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.025
    Допаѓања:
    36.330
    Уште не ја знаеш поговорката подалеку од наши? 8-|
    И лажен договор може да добиеш и без пари да останеш и се можно буквално.
    Од наше избегавме нели?
    Поплаки не примаме ако некој кај наши работи да знаеш. :rofl:

Преживеав цела недела без симпатијата. :d: На една колешка и се свиѓа мојата симпатија и кранк пиша цела недела и ај речи дека не е заради тоа значи милион посто е. И цело време трча по него, а 40 години има. Цигари пуши, а не пуши. А јас може и глупава сум. Одиме на работа и јас ни здраво не му викам, а таа гласно хаааааај. :headbang:

Не ми се верува дека за три недели имам три недели одмор. Малиов пасош нема рекоа за 2-3 месеци ќе е готов поради гужвата, а не смеат патен лист да ни дадат дека веќе пасошот е во изработка и не може два документи одеднаш. Ние битно ќе одиме Мк за три недели?! :wasntme: Да не знае некој како треба во ваков случај??? Што треба да правиме? Не смееме без пасош Мк? Не смее патен лист да ни дадат? Не дека ми се оди Мк ама треба/ мора јбг.

Како не беше мојот пасош па да останам јас тука три недели. :tmi:

На Ava.84 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.267
    Допаѓања:
    40.624
    @gjoker4e еми не е ресторанот наш, работниците само.

Ја не ни знаев, си се договорив со германецот предходно веќе... :D

На MacenceEna, SummerGirl и Ava.84 им се допаѓа ова.