Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Македонки во Германија

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од promeneta, 11 март 2019.

1. joana18

joana18 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    802
    Да има вирус маж ми 2 дена не симна температура од кревет не стана. Бикакво апче не му поногна.
    Малата имаше темп вечерта, утрото исто. се јавив на доктор Веднаш добив термин има mund hand füß и многу ме нервира сестрите и докторот као демек само темп ли има . Како не е ништо . А таа темп, почна да се тресе. Ништо не ни дадоа освен за темп ама барем знам што е . А претходната недела имаше инфекција во уше пиеше антибиотик , па не и делуваше и го променија , секоја недела почнавме да одиме …:sweat:

На Gosh и SummerGirl им се допаѓа ова.
  2. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.521
    Допаѓања:
    22.947
    Па како да нема разболувања на ова време? До пред 1 саат беше 32 степена, сега почна да врне да вее да грми.... за 5 минути падна на 23 степена. :D
    Јас го предвидев времево уште сабајле кога почна се да ме боли.
    А инаку и грлото многу боли заради вирусот. Цел ден неам јадено, неможам.

Бев сабајле кај матичната. И реков дека од кога сум во Германија нонстоп сум болна и се ме боли.

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  3. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.205
    Допаѓања:
    36.678
    Претпоставувам дека ништо нема да дадат. Му давам ибупрофен за температурата, спреј за грло и спреј за нос. И течности пие. Ова почна од вчера. Изгоре од температура. Во 10 и 30 го земав од школо. Го болело стомак. Дома крена температура. Од 38 до 39. Денес сабајле имаше - 38. Пред пола саат крена, ама 37.1. Јас тоа не го ни сметам за температура. Добро е што е расположен. Вчера беше за никаде. Поголем дел од денот лежеше во кревет.

Кај мене е обратно. Само еднаш се разболев :D

На Adidas888 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.521
    Допаѓања:
    22.947
    Ти си отрпнала веќе од болештини :rofl:

5. joana18

joana18 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    802
    Добро мојата е мала може затоа одма одам на доктор. И јас сум цело време болна бетер од мало дете. Малата носи вируси од градинка мене прва ме факаат. Само кога бев трудна не се толку разболував. Кај мене утре ќе врне по временската прогноза . За никаде ова лето многу дожд.

6. Chantal

Chantal Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2017
    Пораки:
    1.358
    Допаѓања:
    8.684
    Добро утро! Дадете идеи за групен поклон во градинка за предшколски деца што си одат? Лани дадоа тепих со имињата на сите деца, пред тоа куќичка за птици 2f8a79ba-3a53-4d8d-959c-c8943cb5e896.jpeg . Што давате во вашите градинки? Кажете идеи

7. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.025
    Допаѓања:
    36.330
    @Chantal кај нас нема такво нешто ама не сфаќам после тепихот останува за градинката?

@Adidas888 Е баш така и кај мене од 32 на 23 :rofl: сите сме по кратки само и ноќе без ќебиња, протестираме од јуни па навака и само киваме :rofl: деновиве топло е ама претходно не беше

Туку вчера на 32 степени перев две машини облека и една патики. Ништо не беше суво сабајле!!! Значи не ми се верува. Илузија ли само беше топлото? И сабајле малиов без патики, а малава си облекла мокро фустанче и хулахопки. И оставив други сабајле кога видов дека не се исушиле ама таа тие ги имаше избрано за денес, а сабајле заборавив на мм да му пишам дека се мокри да не ги облака.

Мене страв ми е дека ако пишам дека кај нас завршија разболувањата дека уште вечер ќе сме болни. Ама малава е 7 (од 2 оди во градинка, малиов е 3 (од 16-18 месеци оди во градинка нз точно) и маген дарм на пример не прескокна оваа година :dance: Шарлах само малиов еден ден не беше фит. Уште ханд мунд фуз останува од актуелните ама сеуште е рано да кажам дали ќе не фати. :D Ама не е како до скоро цело време педијатар -итна, многу полесно е. :sun:

Малиов вчера вика го чешале стапалата под. Тоа до сега нема речено и само му менував чорапи сакаше други цело време и се надевам дека така овој пат ќе го поминеме ханд мунд фуз. :D

Ајде за сабајле да ви кажам. Си стигам јас на работа, симпатијата слободен и си викам леле колку би било убаво сега и тој да е тука и ете ти го :bandit: во една убава бела блуза, широки сиви панталони, модерен рапер е, и јас се изгубив. :inlove: И ги прашувам дали одат со една колешка за да знам дали да им речам убав ден, а симпатијата ме разбра дека прашувам каде одат :tmi: и ми кажа каде одат и јас веќе усрамена ништо не реков :lol: ама па таман да мислат љубоморна дека сум

Викам дека малку ќе јадам за појадок дека треба да ослабам и една колешка ми вика за кого сакаш да ослабеш? Мислам дека има приметено, симпатијава слаб е.

И излегувам надвор дека вторите две букви од регистрацијата му ги заборавив и гледам нова кола има. :rofl: Или не сака да го потсеќа на бившата жена или пред развод се му има земено жена му. :rofl:

@Yowannty Не знам за авион ама мислам дека може.

На mal.ecka, Yowannty, Ava.84 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.521
    Допаѓања:
    22.947
    Браво чим сте по кратки. Во мојот стан е кокал ладно, исто како клима да дува по дома. :D
    Колку и да е жешко надвор, ние сепак спиеме на долги и со ќебиња.
    Маж ми во спалната спие со јорган, таму уште поладно е. :rofl:

На gjoker4e му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.803
    Допаѓања:
    33.747
    Моите комшии имаа две коли што им беа иницијали КК почетните букви од имињата.Сега се разведоа ама уште си ги возат колите со КК(facepalm).Љубов:inlove:.

Колегите на работа сите имаат регистрации со почетните Букви од името и презимето.Секоја кола знаеш чија е:rofl:.

Денес што се изненадив ептен.Спремаме за грилен во петок (иако ќе има невреме)и треба колегите да се пријават кој што ќе направи и на кој што му треба од состојки.Се јавува шефицата на една кол и ја прашува што ќе направи таа.А оваа и вика салата ми треба краставици,патлиџан, кромид и фета.
    Колешката што работи со мене вика леле ќе прави шопска.Јас останав ваква:o.Викам чекај јас мислев ова е наша салата, она вика баба ми ја правеше вика највкусна салата.
    Што значи ова колешката македонка ли е или салатата интернационална е?
    Важно убаво си кажа шопска.

На Gosh, Chantal и gjoker4e им се допаѓа ова.
  10. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.025
    Допаѓања:
    36.330
    Гугл вика традиционална балканска салата. На германски.
    Тоа значи дека швалер балканец има. :D

На Gosh, Tajnaotrovna, Ava.84 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.025
    Допаѓања:
    36.330
    Има во Германија приватни забари? Порано се имав јавено на едно место за умртвување на нерв ми рекоа околу 800 евра и сфатив дека е со приватно или не знам како. И сега им влегувам на страната и гледам дека професионално чистење е околу 100 евра и цените се слични па изгледа имам нешто погрешно разбрано. А преку улица ми е и најмногу и најдобри бевертунзи имаат на Гугл.

Ја го молев мм да ме вози покрај неговата кола за регистрација да му запишам и на мм на вац ап му ја пратив. :rofl: Фала богу што сме и двајцата ненормални инаку некој друг ќе ме убиеше до сега и никогаш немаше телото да ми го најдат. :bandit:

12. joana18

joana18 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    802
    Колку дена трае ханд мунд фуз ? Мала не сака ништо да јаде ни монте, ни јогурт, ни сладолед. Има болки ноќеска не спие плаче.

13. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.025
    Допаѓања:
    36.330
    5-7 дена
    Кај маж ми 10 дена
    Цело време ибупрофен давав
    Дентинокс паста за заби ми предложија во аптека и ја купив ама не мачкав и фенистил капки тие се за алергија па да спречат чешање ама ни нив не ги давав
    И за во уста една крема за афти ја немам веќе дека рокот и помина ама и од неа не мачкав
    Да се луфтира дома
    Да не е жешко
    Да е лесно облечена
    Издржи ќе помине
    За мм тоа е најстрашниот вирус што постои, за мене е маген дарм
    Мене ханд мунд само пола ден ме држело и во устата ме пецка нешто и толку е кај мене, а мм беше за греота 10 дена

На joana18 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Dancewere

Dancewere Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.436
    Допаѓања:
    16.820
    Мојата мунд фус уште нема фатено, ама затоа маген дарм имаше во мај и сеа пак, во мај ја држеше повеќе од 10 дена :envy:.
    Кај нас во станот си е топло и преку зима и преку лето. Ова зимо парно вклучував само 2-3 пати по саат време ќерка ми кога ја бањав, без парно 20-21 степен ни е. Е затоа летно време сме си цело време со спуштени ролетни.
    Ќерка ми маген дарм баш на одвикнување од пелени ја фати, е до толку сум малер. За сега е преку ден без пелена, знае да погреши, ама ок кој не грешел!?
    @Ava.84 види ова :D
    9FBB49DE-958F-4B16-BCF1-68C08F7EBD54.jpeg

Ама шопската мислам дека сите земји на балканот си ја приготвуваат и присвојуват , само под различен назив. Па и за ајварот е иста песна.

На Ava.84 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. joana18

joana18 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    802
    Давам и јас навечер парецетамол или ибупрофен. Почнав да мачкам и метилинско плаво. Цел ден е само на боди . По раце и нозе нема ништо. Само во уста афти и цело време лигави како пит бул е . За мажите секој вирус е страшен на смртна постела се кога ќе ги фати нешто.

На Adidas888 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.025
    Допаѓања:
    36.330
    Мојов маж не е таков. Секогаш е он тој што не чува. :D Ама со ханд мунд фуз мака си мачеше.

17. joana18

joana18 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    802
    Па сигурно р подебен што заедно сте го гонеле симпатијата за да запишеш рег. Таблици (fingers) се зезам :D

На gjoker4e му/ѝ се допаѓа ова.
  18. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.025
    Допаѓања:
    36.330
    :rofl: :rofl: :rofl:
    Јас на сите што ги познавам им ги знам таблици те. Кола не можам да запомнам ама таблици одма. На симпатијата му е така паркирана што не можеш пешки да отидеш и да видиш кои таблици, мора со кола. Натака само коли одат и е автопат и се знае дека јас без кола нема што да барам таму кај што му е колата па затоа мораше мм да го малтретирам. :rofl:
    А на прославата кога бевме имаше друга кола други регистрации ги скенирав одма.

19. Katie90

Katie90 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2013
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    1.312
    Никако перење. Само со вода и сјај може да се исчисти. Продавачката рече дека ако се има перено во машина за садови ( многумина така правеле) гаранцијата не важи.

20. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.025
    Допаѓања:
    36.330
    Ама ќе се испере во машина за садови нели?
    За се што ќе направиш нешто ти сам не важи гаранцијата после.

На TutiFuti му/ѝ се допаѓа ова.