Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Македонки во Германија

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од promeneta, 11 март 2019.

1. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    2.842
    Допаѓања:
    40.121
    На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  2. joana18

joana18 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    802
    Од дека па тој знае дали фармерките ти се нови и маичката 8) мисли позитивно

На mal.ecka и gjoker4e им се допаѓа ова.
  3. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.024
    Допаѓања:
    36.329
    Сте плачеле вие или некој кога сте завршиле прво или четврто??
    Кај мене до сам крај ниту едно дете нема плачено. Сите сме биле радосни што школото завршува. Или јас не се сеќавам. Ама убаво се сеќавам дека многу бевме среќни кога завршува школото.
    Посебно децата од четврто плачеа, не можев да издржам и јас плачев. Саат и пол помина уште плаче малава вика сакала во школо уште…

На mal.ecka, SummerGirl и Ava.84 им се допаѓа ова.
  4. Chantal

Chantal Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2017
    Пораки:
    1.357
    Допаѓања:
    8.682
    За тие од четврто разбирам се разделуваат, ама прво??? Иако искрено не памтам

5. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.024
    Допаѓања:
    36.329
    :rofl: :rofl: :rofl: Пак се видовме прееска и многу дотерана бев бомба. :rofl: :rofl: :rofl: Сабајле оди прво во теретана па на работа, или на работа па теретана. Се надевам дека и јас ќе имам таква врска со теретана во блиска иднина. :)

На mal.ecka и SunnyGirl2 им се допаѓа ова.
  6. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.543
    Допаѓања:
    5.892
    што работите и дали сте на полно раб.време
    со дете во градинка ?

7. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    2.074
    Допаѓања:
    5.787
    Jas startuvav so polno rabotno i rabota vo smeni epten vo poln zamav pa koga se lupnav nekolku pati so realnosta prvo namaliv na 50 posto sega sum na 70 posto i mislam dodeka da napolni 12/13 godini nikogas povtorno nema da rabotam na polno vreme. Medicinski rabotnik

На Chantal, gjoker4e и SunnyGirl2 им се допаѓа ова.
  8. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.543
    Допаѓања:
    5.892
    ме интересира на литанави кај се гледа дали е одбиено или примено детето в градинка? во кок дел да барам?

значи и ја ќе сум пола време на раб. уххх

9. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    2.074
    Допаѓања:
    5.787
    Ako ima mesto ke dobies pismo kaj sto pisuva na primer odreden datum kade sto treba da potvrdis dali go zemas mestoto. Pa potoa ke kontaktirate za sw drugo

10. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.267
    Допаѓања:
    40.624
    Само да ви кажам дека еднаш годишно имате право на бесплатна Шуфа, треба да ја побарате преку официјалната страна на ШУФА.

На Tajnaotrovna и SunnyGirl2 им се допаѓа ова.
  11. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.543
    Допаѓања:
    5.892
    лани кога се р0ди бебево одма напраив пријава за 2025 е не знам дали оваа год. морам пак пријава или не

12. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    2.074
    Допаѓања:
    5.787
    Ako e za priem od 2025 togas slednata godina ako e primano trrba da dobies pismo.

На SunnyGirl2 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.024
    Допаѓања:
    36.329
    Порача бесплатно? Јас преку истата страна и демек бесплатна и на крај испадна 29,90 евра. Само еднаш имам порачано пред неколку години. И тогаш пишуваше бесплатна ама на крај испадна дека не е. Или јас нешто згрешив можеби.

14. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.204
    Допаѓања:
    36.670
    На мене ми се плаче. А и на синко. Не сака да си оди од ова школо. А и јас се навикнав. Ќе ги разделат децата. Само едно девојче ќе учи со него. Бевме вчера во новото школо. Вика Убаво е мамо, ама не сакам таму да учам. :(

Во петок ќе имаат забава во школо.

Чекам одговор за Киндерцушлаг. Другиот месец треба да ги обновам документите за Киндергелд. А нема да бидеме тука, така што ќе одложам за септември.

15. joana18

joana18 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    802
    Мора да е згоден (fingers)

За Киндерцушлаг се чека многу . А зошто да ги обновиш документите за Киндергелд?

Со дете во градинка е многу тешко секоја втора недела е болно , седи дома . Еве сред лето ние повторно сите болни. Или ќе бараат да дојдеш да го земеш, или на зимање ќе ти кажат подобро е дома да седи. Јас сум дома па сум секогаш на располагање. Кога ќе се вработам незнам како ќе биде. Барам работа на скратено раб време од 8-12.
    Мене ме бараа телефонски која градинка ми ја одобрија , а добив мејл од одбиените ( кај нас се пријавува во 3) не добив писмо.

На MacenceEna му/ѝ се допаѓа ова.
  16. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.204
    Допаѓања:
    36.670
    Овде секоја година се обновуваат.

17. joana18

joana18 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    802
    Прв пат слушам за Киндергелд дека се обновуваат. Во која покраина е ова?

18. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.204
    Допаѓања:
    36.670
    Во Баварија. А за Киндерцушлаг на 6 месеци.

На joana18 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.024
    Допаѓања:
    36.329
    Ама Германија е тука и децата имаат предност. Ако ти преврти очи шеф дека треба поради дете да отсуствуваш треба шефот да го смениш.
    Мојот шеф нема деца ама секогаш ми вика оди одма (па јас се јавувам кај мм и тој оди) и секогаш јас прва одам дома. Денес школото до 12:00 и во 09:00 ми рекоа оди дома. Викам и 11:45 е ок тука е школото.
    За утре немам ништо речено ама знам дека прво сабајле ќе ме прашаат кај ти е детето дека школото е затворено и ќе ми речат оди дома. :)
    Трета работа ми е од ова, шефови од соништата имам. Да барав вакви па немаше да најдам. :l:

Туку нова симпатија имам ама ајде попосле. :D

На mal.ecka и joana18 им се допаѓа ова.
  20. joana18

joana18 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    802
    Да во право си , но дали ќе толерира буквално секоја недела да е отсутен. Таков е и нашиот план да се менуваме еднаш јас др пат маж ми. Но тој кога е на раб ќе треба јас да одам да ја зимам не работи во ова место. Нејсе прво да се вработам :mm:. Твоите се поголеми може не носат толку вируси дома . Претходната шефица не толерираше толку кога некој е болен … Кажи ајде за новиот симпатија каде ги наогаш толку . Еве јас цел ден сум излезена убав маж за лек немам видено 8-|