Македонки во Германија

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од promeneta, 11 март 2019.

1. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.686
    Допаѓања:
    5.641

Киндерцушлаг одговор се добива 6-8 недели , при обновување на документи па така одприлика. Овие побрзи се за разлика од киндергелд помалку чекање имаат. И прв пат да се поднесува повеќе од 2 мес нема чекање , преретко да закочат подолго од тоа со документи. Во рокот што им е одреден одбиват или одобруват.

За киндергелд и ние оваа година обновуваме , и тоа баш сега по втор пат во иста година |(
    ( Баден Виртемберг )
    среќа не им се комплицирани документите брзо се потполнуват нема замаранции.
    А киндерцушлаг за прв пат да поднесиш па и обнова еден тон документи имаат.

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  2. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    16.842
    Допаѓања:
    35.543
    Тука е обратно. За киндергелд е побрзо. После 2 месеца ни одобрија. За киндерцушлаг чекам од ноември. Во мај пак поднесов документи. Во јуни ми вратија писмо кои други документи да им ги испратам по пошта. Сега ќе чекам одговор. Ништо чудно да побараат и нешто друго. Документите им ги оставив во сандачето пред објектот.

3. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    6.838
    Допаѓања:
    35.717
    Сега се големи 3 и 7 само што наполнија ама на почеток беа 2 години и 18 месеци и буквално се фаќавме од градинка. Ова е прва година да не не фати маген дарм. Конјуктивитис само очите го чешаа еден ден и мислам дека до тоа е дека баш во градинка има конјуктивитис. Уствари вошки имало сто пати во градинка ама ниту еднаш не сме фатиле чудо. И ханд мунд фуз чекам да видат дали ќе не фати или одмине. И шарлах за помалку од еден ден малиов го помина.
    После шест години и шест пати маген дарм (еднаш годишно) оваа година не не фати. :D Фактички 5 години активно бевме на релација педијатар итна аптека. :emo:
    Малиов од јули почна во нова група кај големите па може пак Јово на ново ќе е, да не скокам пред време. :D

Киндергелд немам приметено на колку време обновуваме, ако за тоа зборите, стига писмо го потполнувам и носам потврда од работа и тоа е тоа пет минути работа.

Симпатииве изгледа на 6 месеци отприлика ги менувам. :$ Овој симпатијата се уби гледајќи ме на прославата ама јас заслепена по мојот симпатија и си викам што му е сега на овој. И завчера доаѓа на работа и го гледам и си викам леле кој е па сега овој. И гледам збори со една колешка и влегува во биро. И не можев да издржам и ја прашувам одма викам овој овде работи, ми вика да ама само навечер мини џоб и затоа го немам видено. И ми текнува дека тој е тој што ме гледаше на прославата. (facepalm) Фактички не се гледаме воопшто ама може пак ќе дојде во посета за да ме види нели. :bandit: Само да откријам колку години има и од каде е.

4. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.686
    Допаѓања:
    5.641
    Иии тоа баш се забавило од лани штом чекаш дури чудно толку долго. Осигурувањето ни имаат кажувано дека ретко е така ама знае да се случе , се зависи кој документите ги почнал да ги работе што тутурутка е тој таму :D и пример 10 години поднесуваш без проблем 11та може вака да те загњават , да те враќаат назад цело време , јас би ти рекла и да им појдиш директно може ќе се погоде некој комуникативен на шалтер и да ти насоче поубаво што е пр што толку ве влечкаат .
    Ние до сега еднаш обновувавме сега пак август треба , и океј си течеше последниот пат се и првиот пат кога поднесоме брзо добиме одг баш на 6та или 7ма недела , и на страната им пишува така 6-8 недели одговор. До сега течело се ок ќе видиме следниве.
    Киндергелд не ми е јасно само зошто втор пат обновуваме досадни се |( Да тоа е @gjoker4e некој прашалник , лични податоци и потврдата од работа да се потполни .

На gjoker4e и SummerGirl им се допаѓа ова.
  5. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    16.842
    Допаѓања:
    35.543
    За Киндергелд бараат обновување затоа што имало многу сплетки. Во градов имало луѓе на кои децата им биле во својата држава, а они земале додаток за нив. 0д 2019 па наваму е вака. А за Киндерцушлаг мислам дека на листот пишуваше дека за 6 недели треба да има одговор. Би требало до крај на август да знам. А со оглед на тоа што сега се одмори, мислам дека ќе почекаме повеќе.

На Gosh и Poppins им се допаѓа ова.
  6. joana18

joana18 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    582
    Допаѓања:
    627
    Јас чекав 2 ипол месеци за киндерцушлаг. Првиот пат добив и потоа за продолжување ме одбија.

На Poppins и SummerGirl им се допаѓа ова.
  7. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.686
    Допаѓања:
    5.641
    Колку ли само ги има така и за други работи што влечат пари од државата , и си одат во своја земја и се појавуваат од време на време тука |(
    Да сигурно сега во август ќе добиеш одг и ќе ти исплатат се наеднаш одма (fingers)

На Gosh и SummerGirl им се допаѓа ова.
  8. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    6.838
    Допаѓања:
    35.717
    Фемина е значи ЧУДО!
    Што ви пишав вчера??? Дека вошки никогаш сме немале, а сто пати имало во градинка. И еве сега 18:30 гледам вошки кај малава, а и мене од вчера ме чеша главата како вошки исто ама си викам од топлото може или онака. Сабајле одиме на одмор!!!!! Треба да одам сега во аптека по шампон?????? Што треба да земам од аптек???

9. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.686
    Допаѓања:
    5.641
    Да обавезно шампон , чешел купи си ако нема со шампонот , ама и ти провери а рачно прамен по прамен најубаво. Штом има вошка сигурно има и гниди , и ти миј се со шампонот и чешлајте се два три пати у дента дури не си сигурна дека е чисто се.
    Во аптека побарај сигурно ќе ти препорачат нешто добро.

На gjoker4e му/ѝ се допаѓа ова.
  10. јolene

јolene Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    1.439
    Допаѓања:
    6.376
    Мајонез намачкајте се на глава и да отстои саат -два. После миење.
    Негде по некој филм го гледав, не знам дали помага. Прогуглај. Ем мека ќе ви е косата после :bandit:.

Сакам да викнам жена да ми среди дома. Ама сфаќам дека џабе ќе е. Подобро некој малата да ми ја земе, пошто жена нема да да може да ми нареди се што имам на под. Од кабли, до тенџериња, ќебиња...на балкон само средувам и таму бегам да се присоберам.

Комшиката бабпка дојчовка ми ставила писмо со понуди за со дете имало некој центар во близина. Дали сака да ми каже нешто меѓу редови или е само фина. И реков ако смета малата да се качи и да ни каже.
    Можно ли е умор од тироидната? Јас после пораѓај си прекинав тироксин, оти ми рече ендокринолог дека ми е ок и не морам да пијам. Ама безволна и уморна сум нон стоп.

На Gosh, Ava.84 и gjoker4e им се допаѓа ова.
  11. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    6.838
    Допаѓања:
    35.717
    Сега гледам спреј сум зела наместо шампон
    Којзнае кај гледав
    Ми предложи 5-6 и сите беа шампон и јас спреј сум избрала
    Кога е човек напнат се на лошо оди
    Ја проверив косава на малава и мислам дека 99% и ја исчистив ама сепак
    Дај барем да пишам на фемина дека седмица на лото немам никогаш добиено и лото да изиграм :D
    Ама чудо е што и да пушам на фемина дека никогаш, абе одма утредента е кај мене :devil:

На mal.ecka и SummerGirl им се допаѓа ова.
  12. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    6.838
    Допаѓања:
    35.717
    И таа во аптека не примети изгледа дека убаво се сеќавам рече сега ќе миете коса па по 8-10 дена. Ама ајде бидна веќе.

Туку да ви кажам колку се Германците глупи, не дека не знаете веќе. :D Уствари не се тие глупи туку не знаат ние какви сме, а тие сеуште ги имаат вредностите што треба да ги поседува еден човек.

Гледам доаѓа еден од поголемите шефови и се уфилмав малку. Инаку сум секогаш иста таква каква што сум ниту се менувам ниту гледам ама сега викам ајде заради мојот шеф. И ете го доаѓа кај мене ми вика Браво браво сто пати браво Ти благодарам ова она абе уште дома да ме земе :rofl: :rofl: :rofl: И сега не може да ми стане јасно не сфаќаат дека само глумиме пред нив?

А јас сум таков човек што совршено си ја работам работата ама ако видам шеф во близина не работам како што треба дека си мислам ќе рече дека тој тука па затоа јас така. Ама сега знам како. :D

На Ava.84, Poppins и Biljarkata им се допаѓа ова.
  13. $ophia

$ophia Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2018
    Пораки:
    233
    Допаѓања:
    729
    Од кои конкретно продавници купувате купачи? (poolparty)

14. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    16.842
    Допаѓања:
    35.543
    Јас купив од Волворт. Ама ми требаа итно, па затоа. Од Мк ќе си ги земам другите. Гледав во Њујоркер, ама немаше таков модел каков што барам.

На Poppins и $ophia им се допаѓа ова.
  15. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    6.838
    Допаѓања:
    35.717
    Од Њу јоркер купив. Работата е таква кај мене што купувам од тоа што ми е најблиску. :) И Calzedonia имаше ама немаше време ни да влезам.

На Poppins, $ophia и SummerGirl им се допаѓа ова.
  16. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.681
    Допаѓања:
    33.870
    Kupakji od shein naracuvam za ic pari :D

I sega koga mi trebaat sum gi zaboravila u domata. Sega tuka zedov od lokalen butik..

На Poppins му/ѝ се допаѓа ова.
  17. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    16.842
    Допаѓања:
    35.543
    Се надевам на брз одговор. Пријателката два пати ја одбиваа. И успеа од трет пат. А исти документи поднесе. :?:

Јас пак ќе треба да поднесам во ноември. Тие што земаат Киндерцушлаг имаат поволности.

Децава уште утре се во школо. Не сакаат да си одат од ова школо. Им се плаче и на двајцата. А и на мене. Со помалиот син ќе учи едно дете што сега учи со него. Можеби ќе бидат во ист клас. А од класот на поголемиот син :x Останатите деца во други училишта. Нема среќа детето. Ама друштвен е. Ќе си најде другарчиња. Од нивните одделенија некои деца пак ќе останат во Дојчекласе.

На Gosh, Chantal и Poppins им се допаѓа ова.
  18. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    6.838
    Допаѓања:
    35.717
    Тешко ми е ама јбг…
    Јас плачам од Германија што си одам… иако се само три недели како триста години ми се. Малиов плаче од градинка не му се одело, малава од школо, јас од работа. Само мм не плаче. :D Од позитивната страна па добро е што плачеме, значи среќни сме во градинка/школо/работа…
    Едвај чекам да дојде 16ти август сум на работа :l:
    Од трета страна па и Македонија имам симпатија :rofl: три срциња ми стави на сторито :rofl: ама го немам видено повеќе од 8 години, зарем 8 поминале леле… можеби ќе се сретнеме овој пат :D да си пишам јас дека никогаш не сме се сретнале тука за да се :bandit: на фб изгледа исто како и пред 8 години како да не стареат некои луѓе…

На mal.ecka, Gosh, fairy88 и 5 други им се допаѓа ова.
  19. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.686
    Допаѓања:
    5.641
    Нас од прва ни одобриа , предност ни беше тогаш оти само мм вработен , скапа кирија плаќавме , и со две мали деца и ни кликна одма . Е сега на есен кога малиот ќе почне во градинка јас ќе барам работа и сигурно ќе ни го прекинат , ама супер и до тогаш што ќе зимаме.
    Има доста поволности со него да, и курсот е бесплатен знам или ептен малку ситно плаќаш само.
    Пробувајте аплицирај , мислам имаше и табела нешто опис на страната , колку треба минимално да ви се финансиите месечно и можиш да си споредиш , дали ви следува , сега максималната 292€ по дете е (poolparty)

Ќерка ми само по учителката таже па се докажуваме дека пак ќе а гледа на паузи секако и дека брзо ќе се навикне на новата учителка. За децата не се секираме оти конечно ќе си е со нејзини врсници и подалеку од украинци :!::D и едвај чека да ги запознае новите другарчиња :sun:

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.730
    Допаѓања:
    33.465
    Леле Џоки не пишувам никогаш ништо на фемина дека немаме оти само што ќе почнам и ќе пишам прва буква фаќаме:bandit:.Не само фемина јас да помислам само и толку .Во среда си одам накај дома и си велам ќе земам плата оваа недела добро е што цела ќе ми е, не кратена од болни деца.Велам добро е малата попрестана да кашла.
    Вечерта си легнува и почна да кашла ама цела ноќ не престана па три пати поврна од шлајмови па мени постелнина ,пери теписони бањај ја 3 пати, јас се бањав три пати и си легнувам и си вела е Аво немој да престанеш да мисли на симпатијата така децата нон стоп ќе ти се здрави.Така морав вчера дома да останувам|(.
    Така сега само на симпатија ќе си мислам ќе си најдам уште 10 за сигурно да не мислам нешто што не треба:tmi:.

Убав одмор Џоки;).

Последна измена: 26 јули 2024
    На Gosh, TutiFuti, fairy88 и 1 друга личност им се допаѓа ова.