Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Македонки во Германија

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од promeneta, 11 март 2019.

1. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.799
    Допаѓања:
    33.736
    Добро ,а враќаат ли пари ако немаш седиште и нема место?:^)

Мене што ми се случи пред 3 недели од овде накај Мк.Имам куфер 20кг и рачна торба 10кг.Јас носам само куфер немам рачна торба.
    Таа на шалтерот ми го мери куферот и ми вика 22,2кг треба да доплатите.
    Велам ама немам куфер 10кг.Вели ако.Викам колку вика 34 евра:fubar: или да извадите 2кг.Викам па тоа е цел куфер.Летав сама и се послав на аеродромот извадив едно ќесе со алишта и мериме 20,8кг.Вели добро може сега да те чекирам оди купи си од таму торба (facepalm).Па така си купив торба од 5 евра и ја поклонив пошто мене не ми треба :bandit:.

На MacenceEna, јolene и SummerGirl им се допаѓа ова.
  2. angela>>>red25

angela>>>red25 Активен член

Се зачлени на:
    19 мај 2022
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    20
    Благодарам многу,ова како пробенцајт му доаѓа да видат како се снаоѓам.Ќе гледам да се трудам што повеќе да се уклопам за тие две недели,се надевам не очекуваат многу од мене бидејќи сепак сум и со Б1 што значи и нови зборови треба да учам во врска со работата :)

На gjoker4e и Ava.84 им се допаѓа ова.
  3. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.172
    Допаѓања:
    36.572
    Јас еднаш летав со Визер и повеќе не. Катастрофа од авиокомпанија.

А за пасошите.... На мене не ми е проблем децава да имаат бугарски пасоши. Може ќе треба за помалиот да извадиме, ама тоа наредната година.

На SanelaS, Chantal и Ava.84 им се допаѓа ова.
  4. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.015
    Допаѓања:
    36.308
    Ама кога е така правилото значи мора така. И со друга компанија исто би било.
    А јас те замислив како правиш торба од некое парче облека и во него додаваш преостанатите 2кг. :D На пример фустанот горниот дел го виткаш и одма имаш торба или блуза.

На јolene, Ava.84 и TutiFuti им се допаѓа ова.
  5. Ambitious

Ambitious Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    11.637
    Јас кога се пожалив за тоа пред нњколку месеци(не ми се случи мене, само бњв сведок на ситуација) ми рекоа дека тоа е редовна пракса на сите авиокомпании.
    Купувањето седиште е опција да, или евентуално да се направи чек ин веднаш по отварањето.

Инаку мислам дека не враќаат пари, ти нудат други можности, ама пази, пак ако има место.

На јolene и gjoker4e им се допаѓа ова.
  6. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.267
    Допаѓања:
    40.622
    Ја као што иам разбрано, даваат компензација, али само у ЕУ летови. И тоа најчесто одма. За нас нема...

На јolene, Ava.84 и Scott Weiland им се допаѓа ова.
  7. Scott Weiland

Scott Weiland Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2018
    Пораки:
    2.933
    Допаѓања:
    12.445
    Мене ми се случи тоа последен пат кога летав за МК, имав купено карти и се, ама ден пред да се лета беше проблемот со интернет америчката компанија што направи, па сајтот на визер не работеше и да сакав не можев да се чекирам.

Пишуваше порано да се оди да се чекира и таму ми рекоа не сте чекирани, прво ме пратија да доплатам а кај тој на шалтер ми рече не плаќаш ништо, ама ке леташ ако има слободни места.

Каква нервоза беше дур се качија сите :sweat:

А нивна грешка беше |(

Мислам не враќаат пари туку чекаш друг лет.

На јolene, Ava.84, Gosh и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.267
    Допаѓања:
    40.622
    Сакам да одаммм....

FB_IMG_1725561923113.jpg

На k.frosina, Ava.84, Chantal и 5 други им се допаѓа ова.
  9. јolene

јolene Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    1.611
    Допаѓања:
    7.185
    Ја да се пријавам само. Лек за мојата мрзева е само свекрвите на гости да ми се. За 24 саати чудо работа завршив. На крај ќе ми свети станов :rofl:. Де мафини, де торти, де кифли, ручеци, стопати кујна средување, сто перални. Абе и ја ко Џоки многу брза станав :bandit:. Ко сме сами ништо не ми се фаќа.

Едит, кај нас уште два ден лето и тоа ќе е тоа. После гледам ептен паѓаат температурите. Јас па си сакам топло да ми е. Некако повеќеслојна облека ме нервира.

На fanfalla24, mal.ecka, arontt и 6 други им се допаѓа ова.
  10. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.015
    Допаѓања:
    36.308
    И да не ти се фаќа. :D
    Секојдневно одржување на станот да е беспрекорен мене ми е залудно потрошено време. За тоа време може нешто корисно да се направи.

Ја па не знам дали е период ама малава цел стан го чисти, просторија по просторија. Вчера прво спалната ја светна па дневната. И го брише подот, прозорите, една лајсна од прагот на секое ја трга и брише тука, телевизорот. И после вика сега кујната ќе ја чистела. Викам немој да не се измориш многу. Вика ич не ја изморувало тоа, многу лесно било.

Вчера и барам една розева шнола, барав фризури на нет за денес ама одма ми текна дека само што и ја фрлив пред некој ден. И денес со мм биле во дм и ми купила слична шнола. :inlove: :inlove: :inlove: Вика бараше вчера, а немаме, па му реков на тато да ти ја купам. :l: :l: :l: И ми ја спакувала плус со нејзини чорапи и моите шминки расфрлани насекаде ми ги сортирала во една нејзина кутија. :D

На mal.ecka, arontt, Gosh и 2 други им се допаѓа ова.
  11. joana18

joana18 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    802
    Само да не треба муабет да им правиш се друго ќе правиш :D Да ќе заврши летото и овде, многу ниски темп есенски. Нема да ми се излегува од дома. Само дождови да нема многу , се сеќавам лани сеп-окт многу врнеше.
    @gjoker4e значи полесно ќе биде за некоја година кога ќе пораснат (fingers) едвај чекам .

На јolene и gjoker4e им се допаѓа ова.
  12. Kaley

Kaley Популарен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    1.306
    Допаѓања:
    3.037
    Предлог за убави удобни гумени чизмички за деца за во градинка од каде да барам или порачам :?:

13. Katie90

Katie90 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2013
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    1.297
    Од лидл ти се најефтини и преубави се. Следи понуди.

На Kaley му/ѝ се допаѓа ова.
  14. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.015
    Допаѓања:
    36.308
    Само има едни што светат доле и тие се многу лоши. Напред и онака скроз цело стапало се страшно тесни и неудобни.
    Јас од Tshibo сум задоволна. А за деца до 3 години заклучив дека не постојат удобни гумени чизми.

15. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    2.070
    Допаѓања:
    5.767
    Aldi ili Lidl kade i da kupis se okej

16. Dancewere

Dancewere Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    16.801
    И од ерстингс фемили и елефантен се добри.

На јolene и Kaley им се допаѓа ова.
  17. јolene

јolene Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    1.611
    Допаѓања:
    7.185
    А мач хосен, и топлинки за во крипе :bandit:. Нешто јакнички? Што друго ми треба уствари?
    Детево има едни мачхосен тенки за сега, некој му ги даде од роднините, ама секако морам да и земам опрема. Треба да најдам списокот кај е.
    Нач хозен од ноември треба да се се полнење некое нели?
    Ама не треба да е како скафандер, т.е за снег што се нели?
    Толку се разбирам ете, најмајка да ме прогласите.

18. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.748
    Допаѓања:
    33.996
    За во градинка не ти требаат скапи.
    Имавме и од лидл првата година. Ама бргу ги надрасна после тоа мм му купил на engelbert strauss жолти и тоа два броја поголеми(facepalm) уште му се точни.
    Имавме опрема за дожд и папучи за по дома поима немам која марка .
    И нешто алишта за пресоблекување.

19. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.015
    Допаѓања:
    36.308
    И да згрешиш од прва ќе купиш од ново. :D
    Јас најпрво крокси купив за градинка ама не треба такви на пример па купив нови.
    Regenjacke matchhose од Лидл, Алди или tschibo комплет
    Топлинки за крипе Elefanten и/или чорапи со таа гума од доле за да не се лизгаат, најважно е да се удобни, лесни и да не се лизгаат
    За на зима да скафандер со волна ама има дева на кои им е топло како на моиве па на зима се со истите матчхозе и нормалната јакна за до градинка
    Gummistiefel за сега без волна, за зима со, удобни се сите освен тие што ги има моментално во Лидл и светат доле, ама на некои деца со волна многу се потат стапалата па си треба без и подебели чорапи на пример
    За секоја температура различно фактички :D

На јolene му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Dancewere

Dancewere Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    16.801
    Мач хозен и јакничка од лидл или алди, таму се најефтини, во лидл ги имаше предходната недела ама ако останало нешто можеби ќе начекаш, исто и во алди има и кауфланд ама треба да пратеш по каталозите кога ќе ги има оти брзо ги трошат, е оно на зор насекаде има во сите продавници ама друпло ако не и тродупло поскапи се. И јас не знам шо мајка ќе бев ама ланската зима ќерка ми имаше неполнети (тенки) мач хозе и преживеавме. Топлинки тие турншуе од дехатлон што се ми се најдобри како ништо на ноџињата да немаат, еве и слика на кој мислам.
    498239C4-9DC7-4F60-B4D1-78E6BCA559B2.png
    Исто и од штернталер волнените се убави за преку зима, и на елефантен се добри.
    Плус за ништо не е толку зор, ако нешто заборавиш ќе ти кажат.
    Туку ти тортата направи ли? :party:

На Ava.84, gjoker4e и јolene им се допаѓа ова.