Uslovi mislev dali mora da rabotat dvajcata roditeli dali se plaka kako so. Fala ti na odgovorite. Meme me intersira za Studgard ako ima nekoj tuka so e tamu moze da mi pomogne so info.Znam golem poim e Studgard ali sepak bi mi bilo dobrodojdena sekakva informacija.
Џоки мислам дека имам пишано 1000000 пати кај живеам и не се сеќавам дека на некој некогаш не сум му вратила на порака .Дури и на мажи им пишувам не ме интересираш(без да им кажам дека имам симпатија). Така да покана посебно ли треба?Ами заклучен и е профилот инаку пробав да и пишам
Не знам кај живееш ама најсериозно. Друго се знам до детали. Ама јас некако од сите градови подалеку живеам и не можам да запомнам кој каде е. Нема никој во моја близина на темава. Што пишува. Што чита сигуено има.
Не ме мешај ма, ќе помислат во Русија сум, ќе ме банираат од форум. После кај ќе вадам нервози, сипаници и бесни глисти
После ќе си отвориш нов профил со ник СиПаNIца. Еднаш кога те прашав кај живееш ми кажа Калиненград и јас така знам. Не знам ако си се преселила во меѓу време, а не си кажала тоа не знам. Лани бевме во близина на Калиненград на одмор ау човече хорор од хеликоптери беше, по минимум 10 хеликоптери надлетуваа.Дури страв ме фати.
Мене па друго место ми кажа. Билјарката е опасна. Мене Мк кога ме праша една роднина кај живеете помеѓу два града дали таму или таму и јас и викам и таму и таму. Толку сум напната Мк што подобро никој да не ми прозбори. Само чадам и чекам да се вратиме.
Биљи е опасна никој не знае кај живее.А она за сите знае. Знам зш чадиш оти во Мк ти го нема симпатијата.
Во мк ми го нема симпатијата Стварно, све што свиѓав во мк се има претворено во дебел маж. Има еден шо емигрираше на исток, тој е уште слаб и згоден- и како не би, нема на исток скари и кафани. Имам и еден втор братучед, шо има емигрирано на запад, тој е апсолутно згоден, колку што видов на инстаграм, повеќе детали во лп на кој му фали симпатија Останав јас без симпатија, стварно. Чурук баба
Леле стварно зш се сите вакви плишењи мечиња. Се уплашив последен пат кога бевме во Мк.Колку полни луѓе и деца видовме што слабите се реткост како во наше време кога полните беа реткост.
Zdravo do site, Sakam da zamolam za informacija, spodeluvanje na iskustvo, Ima li nekoj koj zivee vo Freiburg (Bade-Wurtemberg)? Me interesira: - kakov e zivotot tamu, opsto - dali ima moznosti za razvoj na biznis - dali ima opciii za rabota so Angliski jazik i - kako e okolu naogjanje i ceni za smestuvanje? Vu Blagodaram
На когго како му е среќата . И за работа и за смествање.најлесно е ако имаш некпј кој би те подгурнал на почеток. Тешко е сам да се снаоѓаш од искуство.
Овие пак свртеле на симпатии. Дај бе уозбилете се, женотини некои. Ја знаете што си мислам. Баталете поранешни симпатии. Туку тие мене што ме свиѓаа некогаш, што ќе си речат ако ме видат сега. Ќе си речат оваа откако отиде во Германија се запусти. Овде додека си беше и нашминкана и дотерана и нафенирана, а сега побелена и распарталена. Срамотилоци.
Ја решив да ја послушам Џоки, симпатијата да ми е едини проблем у живот. И сега-логично- мора симпатија да се најде Иначе, братучед ми погоре споменат, у градот на @Ava.84 живеел ..
Прашање за сите што сакаат да дојдат во Германија, што очекувате вие од животот тука ? Неможеме да генерализираме секој си е приказна сам за себе . И се зависи дали доаѓаш сам, со дечко, маж, фамилија, деца, другарка…. Не е исто да дојдеш на 18 г и да дојдеш на 30. Цената на станот зависи од големината на истиот. Од мк нема да можеш да најдеш стан, освен ако не ти го чува некој познат. И најдобронамерен совет за сите што се подготвуваат да дојдат учете и учете јазик барем до некое Б1 ниво, да можеш во секоја ситуација да се снајдеш бидејќи не сите зборуваат Англиски јазик. еве еден абдејт од мене бев на 2-3 интервјуа за работа овие две недели за теилцеит , а сите бараат да бидеш потполно флексибилен , кога некој ќе биде кранк или на урлауб да може да го менуваш до 16-17часот. Па да можам јас до 16 часот да работам ќе барам воллзеит.
Мене Фрајбург на Долина на волците- турската серија ме потсеќа. Еднаш мораше таму за преглед, уствари два пати. Мене ми се плаче од такви градови. Ама имам една познаничка од Фрајбург не мрда иако далеку е од нас ама ете омилен град и е. Градскиот превоз беше многу стар како да во секој момент да ќе се распадне. Тоа најмногу зампатив од Фрајбург. Златна 2ка, 22ка и 16ка во Скопје. Мислам дека голем криминал има таму дека најверојатно универзитети има па се и сешто има таму ама голем град и фактички 2% од населението или помалку се ненормални ама сепак. Можности има секаде за секој, зависи кој како ќе се снајде. Вчера шефицата ми кажува за прв пат дрка комшии од Мк имала, направиле пари огромни, порше возеле, жената бунди скапи носеле и цело време пичку матер викале. Можеше да прашам од кој град се ама не ми се навлагаше во дискусија некако. Кога дошле ништо немале ама прво мажот многу работел, жената дома со децата и сега немало што немаат. И Македонци биле рече, не Албанци.
Џоки ти се молам кажи ми пред да наполна 20 како ова се стекнува со нормална и пошчена работа?Баш сакам и јас вака пошчено да се збогатеам и на симпатијата од поршето да му намигнам.Одма ќе ме засимпатиша. Никогаш никој со мојте 30часа не барал да останувам 40 кога колешките се на одмор.Сите знаат дека имам деца и морам јас да ги зимам затоа работам и 6ч. Тие што си барат полно раб време нека си најдат таков работник,ти си конкурираш за тајл цајт и не те интересира дали они ќе застанат на глава ако некој е болен или на одмор.
@TutiFuti Ti Blagodaram mnogu..da kako i sekade najlesno e da imas kontakt da ti podpomogne za pocetok..No jas nemam direktni kontakti vo Freiburg, taka da me ineresira dali e golem predizvik da se najde smestuvanje, i koj e cenovniot raspon na primer za dvoseoben stan? Ti blagodaram