Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Македонки во Германија

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од promeneta, 11 март 2019.

1. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    10.788
    Допаѓања:
    175.907
    Поминав неколку Даихман, барав за децава високи патики, ама не најдов тоа што барав. Приметив дека донеле модели на Бафало и баш се израдував. :) Многу ги сакам нив.

Поминав и неколку Реве, и балканската секција сегде е многу празна веќе некое време. Сакав да си земам ајвар на мамас. Не знам каде на друго место можам да најдам… :?:

Дали некој патувал преку граница периодов? Читав дека секаде поставиле контроли. Се чека ли многу?

Иииии уште нешто, на што најмногу внимавате при купување кола?

2. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    6.971
    Допаѓања:
    36.182
    На име на мажот да е земена. :rofl: :tmi:

На Honey Eyes, Yowannty, Tajnaotrovna и 3 други им се допаѓа ова.
  3. joana18

joana18 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    628
    Допаѓања:
    771
    @Yowannty нова кола или на старо мислиш?

4. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    10.788
    Допаѓања:
    175.907
    Нова.

5. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    18.951
    Допаѓања:
    179.587
    Не купуваме нови коли:D

На Tajnaotrovna и јolene им се допаѓа ова.
  6. NovaMihajlova

NovaMihajlova Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    46
    Да е од овластен салон, никако од препродавачи на плацови. Секако согласно буџет, си бараш која година и какви карактеристики ќе има. За нешто хх евра што ги плаќаш во салонот директно добиваш услуга за да ти ја пријават/регистрираат и да не се замараш ти со термини и сл. Ти си правиш само телефонски или онлајн voll-, teilkasko кај твојата фирма кај шо ти се осигурувањата.

На Yowannty му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Dea85

Dea85 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2020
    Пораки:
    356
    Допаѓања:
    268
    Maloto trgna na gradinka , problem mi e spremanjeto uzinka ovosje, vafla, biskvitka za Nachtisch, mu stavam kuflicki, proja, tost i neznam sto dr da mu stavam a da go jade i da e dozvoleno,

Dorucek od gradinka imaat vo 10h denes musli nema sansi da jade , so samo toa sto ke sedi tamu geladen me fakja nervoza

8. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    10.788
    Допаѓања:
    175.907
    Мораш да прашаш таму што е дозволено. Ќерка ми беше ужасен нејадач, и не знаев што да и ставам ништо не јадеше. И ставив неколку пати покрај доручекот и лотус неколку бисквитки и ми рекоа не тоа, оти мали деца сите ќе сакале не било убаво.
    Ако ти е некаква утеха, вечито беше гладна. Ниту јадеше таму, ниту тоа што праќав.
    Пројаде на 4 години ама пак многу ограничено. Сега на 5 тек, почнува да пробува нови работи, као била голема веќе па сама се тера, прв пат во живот проба пица на пример пред 1 недела. :D Иначе сеуште знае да врати назад што сум пратила. Ама не и се замарам веќе, немам што да и праам. И праќам стрикно она што таа јаде и пак некогаш ете го назад.

9. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    6.971
    Допаѓања:
    36.182
    Во градинка имаат доручек, ти треба само ужина да му спремаш?
    Немај гајле, сигуено ти е прво и се замараш повеќе, гладно дете јаде се. Мојава вчера ориз и зеленчук изеде цел тањир! Буквално ништо немавме дома освен тоа дека сакавме денес да купиме се и изеде цел тањир и ми вика уште, а јас знам дека не јаде тоа и јас изедов се. (facepalm)

10. Dea85

Dea85 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2020
    Пораки:
    356
    Допаѓања:
    268
    @Yowannty @gjoker4e
    Kako be taka nit doma nit tamu pa samo na gluposti e, A vospitackata koga go zemav denes nasmeano mi rece NISTO NE JADESE

Ne da se zamaram preooteretena sum so toa…
    Dodeka sedev tamu Po 1 saat germacinata dogjaat sednuvaat jadat kolbavce, leb ovosje , nekoja grica,
    Ova moevo strav mu e igrackite da ne mu izbegaat,
    I sto e najtragicno soprugot go prakjav vo 6:30 perece da mu kupi mu se idese perekot od glava da mi go mavne ama za sinko e

11. јolene

јolene Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    1.587
    Допаѓања:
    7.078
    Добредојде, лесна адаптација ви посакувам.
    Ние сме во Минхен, не знам колку сте далеку од нас.
    Со косата, ќе се навикне евентуално, дотогаш менувај шампиони и ќе видиш кој ќе одговара. Јас тој еден бел од Лореал користам, ама не тој плекс туку од обичните. Леле а тие плекс од Лореал толку фалени, мене тесто ми ја прават.
    @Adidas888 ти си крива што купив, ги фалеше негде.
    Важно коса секако мијам пак два три пати неделно.

На Октоберфест бев пред 20 години и веќе желба немам. Убаво е да се види еднаш. Зависи и од перспективата можеби. Јас генерално не сакам многу луѓе на едно место.
    Гужва, цел град туристи, пијани луѓе по јавен транспорт.
    На ливадата исто пијани, некој повраќа, некој се кара.. грубо така ми останало во сеќавање.
    Годинава не планирам да одиме, може догодина здравје.

На Tajnaotrovna, Gosh, Ava.84 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Adidas888

Adidas888 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.383
    Допаѓања:
    22.286
    :rofl::rofl:
    За се е Адидас крива :rofl:.
    Иначе оди види во другата тема, рекламирам сега машки шампон, косата никад поубава не ми била :rofl:.

На Tajnaotrovna, SummerGirl и Biljarkata им се допаѓа ова.
  13. јolene

јolene Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    1.587
    Допаѓања:
    7.078
    Еднаш ме зезна, втор пат нема.
    Имам во моментов 4 отворени шампони, и треба да ги фрлам, се од прочитано негде.
    Не природни, не професионални, чудо пари за нега за коса сум дала, џабе. Веќе решив, тоа што функционира да не го менувам додека функционира. Башка веќе ни силвер шампон, ни плекс ни бутур не користам. Додека пак не ми текне да се фарбам де :tmi:.

На Tajnaotrovna, Ava.84, SummerGirl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    18.951
    Допаѓања:
    179.587
    Јас ти реков сели се во Грац, само со вода да миеш коса и тоа еднаш неделно, ама ете:doh:
    Се мислам да договорам да ми носат чешмовача од Грац, со оваа вода никаква, не ја тепаме мечката(facepalm)

Ај да одам да монтирам Икеа мебел:muscle: (tumbleweed)

На Tajnaotrovna, Ava.84 и јolene им се допаѓа ова.
  15. јolene

јolene Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    1.587
    Допаѓања:
    7.078
    Овде профи за ИКЕА мебел. Тамам додека до Грац стигнам, не ја исклучувам можноста, мижејќи ќе монтирам.
    Ептен сакам едноставни работи, така да живот без шампон дефинитивно е во про листата.

ИКЕА уште малку и картонски ќе почнат да ги прават мебелите значи. Од ко дојдов тука до сега, квалитет ептен изгубија.

Се испорадував синоќа ко видов временска прогноза, ко демек таму за две недели ќе дојдат пак 20 степени. Дури и балкон исчистив. И тоа сабајле аш, нема топло.
    Може па пак ќе сменат. За ручек макарони салата со домашно песто. Да видам сега што ќе заборавам само да ставам. Еднаш да погодев се бе. Нема љубов во мене за готвење.

На Tajnaotrovna, Ava.84 и Biljarkata им се допаѓа ова.
  16. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    18.951
    Допаѓања:
    179.587
    Икеа одамна е картонски мебел, уште штрафчињата картонски да бидат останаа:bug:
    Денес на трчање земавме работна маса за ќерка ми, цел месец ги чекав да ја донесат и еве сега гледам, веќе се распродала. Буквално прв да бидеш таму требало(facepalm)
    Се мислам и за една библиотека, бримнес мислам се викаше. Ама нема вратнички. А нејќеме прашина да собира. И мозгам, да и ставам од кујнските вратнички, ама ако е ептен картонска, кујните се ваљда помалку картонски, да не ја уринисаат? Ајде, мислења8-|

17. јolene

јolene Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    1.587
    Допаѓања:
    7.078
    Набрзина мислење, ќе станувам ручек да правам, сега ќе се разбуди ѕверов гладен.
    Бриммес инаку лош квалитет. Оти евтини зедовме плакари за во спалната и таа комодата за во ходник. Ама генерално секогаш со гребаници се. Немаа они со стаклени врати една витрина?
    За библиотека зедовме калакс, ама длабоки бајаги.
    Имаат били сега со вратички, и подлабоки нова серија види.

На Biljarkata му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    18.951
    Допаѓања:
    179.587
    Па били ми се свиѓаат ама многу плитки се. Е да видам, ако има подлабоки а не сум ги видела. Или ќе измислувам нешто друго, ама бримнес значи не.

На јolene му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    10.788
    Допаѓања:
    175.907
    Па така. Дете нејадач и на глава застани ако сакаш нема да јаде. Се оптеретував и јас ама тоа не врши никаква работа. Кога посака сама, тогаш пројаде. Ама мојата не јадеше ни глупости, туку само неколку избрани работи. Ако јаде грицки мицки, нешто такво на сметка на оброк, тогаш скрати му ги нездравите грицки.
    Евентуално ќе пројаде се кога ќе му дојде време.

На Chantal му/ѝ се допаѓа ова.
  20. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    6.971
    Допаѓања:
    36.182
    Што поточно значи тоа “само на глупости е”?
    Кога нема да биде на тие глупости= ќе пројаде!