@Yowannty сите коли до сега ми се од салон но не се нови, туку година користени или околу 10 000-15 000 км имале. Едноставно разликата во цена е прилично голема со баш нова а е од салон, со иста гаранција. Јас бибразмислила за таа опција. Сега сакаме да продадеме една кола и да зедеме еден бус со 7-8 седишта. Цените се астрономски, па ако се може малку да се заштеди зошто да не. Јас ни препорачала таква кола, со клизачки врати, за на раат да сте кога сте на паркинг. Вака пази, повторувај да внимаваат кога испаѓаат од кола, да не ја отворат премногу вратата и да гребнат соседна кола. Друг критериум е секако простор на багажник. Потребен ти е доволно поголем простор не само за на викенд и одмори туку и за обично шетање да собере количка, некој тротинет можеби, кеси итн. Доколку има можност сите да седат во ист ред, да е доволно широка да собира три седишта, е исто добро за фамилии со мали деца. Јас сакам од комбињана каде децата на карши ќе може да седат, вториот и третиот ред да се еден спроти друг. @Dea85 јас спремам појадок и ужина за децава. Сега најмалиот ќе почне со градинка, исто, појадокот и ужинката кора од дома, таму само ручек. Секој ден кора полна кутија. Лепче со намаз на коцки сечено, има коцки кашкавал готови, сечени, има моцарела топчиња, јајце мало од дома излитено, овошје се дома што јаде и таму. Од снек краставиците ставам, на поголемите и мали морковчиња. Кнекеброт да грицкаат, рајзвафел, суво овошје.
@Yowannty сите коли до сега ми се од салон но не се нови, туку година користени или околу 10 000-15 000 км имале. Едноставно разликата во цена е прилично голема со баш нова а е од салон, со иста гаранција. Јас би размислила за таа опција. Јаресваген. Сега сакаме да продадеме една кола и да зедеме еден бус со 7-8 седишта. Цените се астрономски, па ако се може малку да се заштеди зошто да не. Јас би препорачала таква кола, со клизачки врати, за на раат да сте кога сте на паркинг. Вака пази, повторувај да внимаваат кога испаѓаат од кола, да не ја отворат премногу вратата и да гребнат соседна кола. Друг критериум е секако простор на багажник. Потребен ти е доволно поголем простор не само за на викенд и одмори туку и за обично шетање да собере количка, некој тротинет можеби, кеси итн. Доколку има можност сите да седат во ист ред, да е доволно широка да собира три седишта, е исто добро за фамилии со мали деца. Јас сакам од комбињана каде децата на карши ќе може да седат, вториот и третиот ред да се еден спроти друг. @Dea85 јас спремам појадок и ужина за децава. Сега најмалиот ќе почне со градинка, исто, појадокот и ужинката мора од дома, таму само ручек. Секој ден кора полна кутија. Лепче со намаз на коцки сечено, има коцки кашкавал готови, сечени, има моцарела топчиња, јајце мало од дома излупено, овошје се дома што јаде и таму(јаболко, Манго круша…). Од снек краставиците ставам, на поголемите и мали морковчиња. Кнекеброт да грицкаат, рајзвафел, суво овошје.
Фала ви. Се најубаво да се враќа. @IronLady ајронке, те следам тебе јас некогаш, ти праќам бејби даст од срце И се надевам и молам што поскоро да ви се оствари желбата. @danichap па и така доаѓа во предвид, и така е уште нова. Моравме да скратиме на буџет, оти имам во план и реновирање на Крф наредна есен, и малку е тесен изборот за со 3 седишта. Гледаме и со 7. Маж беше деновиве и на разговор во два салони, па ваљда ќе се одлучиме што побрзо, оти и оваа што ја имаме баш сега и текна да откажува. Следна година веќе морам и јас да полагам. Не е изводливо вака, кај и да е почнуваме со термини. И не се замарам што ич ниту имам желба ниту мислам дека ќе ме бива за возење, туку од сеа ми е срам како ќе се избацам на 36 години, сигурно најстара ќе бидам таму.
@gjoker4e gricki, ovosje, krofni, mafini,ako ne mu dadam place vristi, do stepen na povrakjanje, Utre ke odam do apteka da mu zemam nesto za apetit ( preporacaj nesto)
Во овој случај нешто за апетит би го натерало уште повеќе да вришти за грицки, крофни и мафини. Јас по мене гледам ако јадам тоа се чувствувам пренајадено и после не можам ништо да јадам. Пробај и ти и ќе видиш. Ние сме постари па не заситува тоа, а замисли помало дете. Фактички детето чувствува дека ќе му допуштиш, затоа плаче до повраќање. Мораш да останеш доследна и детето само здрава исхрана да гледа. Неколку дена ќе плаче, ќе повраќа, и ќе почне да јаде. Ти сервирај секој ден во исто време. Ако јаде ок. Ако не јаде пак ок. Првово мое до 2 години само цицаше, не јадеше. Второво од 6 месеци откако виде храна просто се вљуби во неа и еве и ден денес првото не јаде многу, второво ужива во храната има некоја посебна врска со неа. Сабајле станува и седнува на маса чека јадење. Јаде и после оди во детска, игра. Ниту сум го воспитувала ниту ништо, такво си е родено. Во градинка се чудат колку јаде. Не е дебел. А првото ни појадок ни ручек во градинка јадеше.
@gjoker4e pratigo ednoto kaj mene so merak ke mu spreman , jas moeto ke ti go pratam pa nerviraj se so dvete sala na strana , no jas sum mn zagrizena, Ke probam I taka bez popustanje, pa da vidime dali ke pomine
Едноставно такви се децата ама ете за џабе сум се нервирала за првото. Па се сеќавам и колку пати јас не јадев дека и таа не јадеше, ми беше неубаво јас да јадам, а таа гладна.
За нејадачи не сакам уста да отворам оти ако отворам нема да затворам. Напишав реферат ама избришав. Оваа недела преживеав термин за забар,две родителска и еден роденден време е за викенд. Бев прво на родителско кај големата и имаме нови деца од друг клас спојуват еден.Сега се сите деца 3то.Гледам една мајка и муабет си направив.Другиот ден одам на родителско на малото ја гледам жената и си викам ех оваа од вчера она ми се смее јас и се смеам.После седам и си мислам може ми се смее оти ја среќавам често на давање на децата може не е од вчера.Чекај како да дознаам ќе ја прашам.Заврши родителското и таа директ накај мене тоа вчера родителското хаос беше неорганизирано ....Така да знаете ава е стара веке и ако ви го сретнам ликот од аватарот на улица сигурно ќе си кажам оваа од фемина ја знам.
Јас на работа имам една Шантал пред некој ден некој викаше по неа јас се подзавртев да не викаат по мене случајно . Првачево мое секој ден ја враќа брод дозата полна, а на хорт само макарончиња јаде секој ден. Вчера му викам на мм ај покрај шпецле и вуршт јадел денес и малото ми вика ама мама шпецле се слично како макарончиња. Него имам друг проблем со првачето што ова со јадењето не го ни мислам.Јас за јадењето најчесто не се грижам освен понекогаш кога на пример на игралиште за 4 годишно дете ќе кажат има 19 кила, а моето 6 ипол има 19,5. Во меѓувреме се тешам дека и јас бев истата.
Sabajle go prasav , zosto koga site deca jadat ti ne jades, ladno mi odgovori NEMAM VREME, moral da si igra ♀️♀️♀️♀️
Фала. Ние сме северно на 45км од строг центар на Минхен. Мене ми е мерак да отидам на Октоберфест бидејќи не сум била досега. Претходно кога бев Германија други периоди и не фатив. Сега ќе го терам маж кога ќе е расположен. Битно желба се има, ако пиво не пиеме ни двајцата. Ќе видам со шампониве ќе го нападнам ДМ некој ден, ќе земам повеќе врсти и погоре што ми препорачаа. Има ли некој пробано со Нивеа антипигмент крема, дали има ефект? Јас со еуцеринот пробав ама не видов некое подобрување, флеката ми стои. Мож доживотно ќе си ја носам. Со пудро се прикрива, ама јас оти си ја знам пак си ја гледам.
@Yowannty со лесно нека ти е , јас и ти во исто време И не се секирај не си стара на 36 год да полагаш за кола. Мајка ми положи на 50 год во мк. И една колешка тука во Гер не и ја признаваа возачката па мораше да полага исто на 50 год. На мене сите тие шампони лореал, шаума… ми ја прават косата како тесто. Од некој ме чеша многу скалпот. Треба да купам филтер за тушот некој се многу задоволни , кај некој нема ефект ( читам на фб групите). На октобер фест бев лани , но јас не сум фан на такви фестивали. Музика од 90тите и Германците пијани по маси и клупи и старците кога ги видат како се стискаат не е мој фазон тоа. Моето дете сега за сега јаде , за другото ќе видиме дали ќе јаде . Затоа не коментирам бидејќи мака немам видено. Некогаш доручекот го враќа скоз нечепнат, некогаш само јаболкото го изела. Некогаш празно е се.
На инстаграм има профил магнолија гламур само со целосна рутина ќе ти се избрише флеката. Навечер двојно чистење, Серум и крема некоја. Сабајле спф 365 дена во годината. Баш е ефукативен профилот. Нивеа искрено не користам со години…