Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Македонки во Германија

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од promeneta, 11 март 2019.

1. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.035
    Сте налетале на некој што не знае јазик и сакал паметно да звучи :)
    Веднаш да му речиш да си научи ако налеташ на следен јел универзален јазик е, а ова е Европска Унија.
    Веднаш остро и сечи.

На WomanInLove му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Kaetana

Kaetana Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    14.607
    Мене така на најголемата и најпозната Kinderklinik во градов ми промрчеа безобразно дали сум знаела дека е ова Германија... со дете со 40 температура што се тресе во количка. 3 месеци бев тука, што да знам да кажам...

Пиши на ливче важни работи што сакаш да ги кажеш, и најважно повикај се на куќниот ред и пропишаните времиња.
    После би пишала отворено писмо до сите комшии како што пиша Фри, и би промрчела за сите по нешто за да си ги соберат малце опашките.

Боже. Плачењето и рипањето ќе поминат брзо, ама саможивноста кај некои луѓе, на жалост, е вечна.

На Biljarkata, WomanInLove, FreeMind и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    Доколку се работи само за детето мислам дека нема ништо да се превземе затоа што имаат разбирање за деца
    Вие не викате,не се карате,не си хистерична со детето...
    Си заспива на време...
    Воопшто да не се плашиш
    Пријавувај и ти,ќе те засакаат тогаш :smirk:

И ние сме единствените странци овде,не ни се најсјајни комшиите ама се толерираме
    Кај мене децата од сабајле до 20ч не застануваат па понекогаш и јас стравувам од некое предупредување
    За коментирање сигурна сум дека коментираат ама нас никогаш не ни рекле или напишале нешто
    Кога се доселивме мали испади,пробаа на некој индиректен начин да не испровоцираат ама маШ уште тогаш им го покажа местото и до сега добри се сите :D

На TutiFuti, Ava.84, WomanInLove и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. WomanInLove

WomanInLove Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2009
    Пораки:
    717
    Допаѓања:
    268
    Беше денес еден маж кај нас, среќа знаеше англиски, се оправивме. Седеше 45 мин, не кажа кој не пријавил, демек сакал да остане анонимен. Не прашуваше како е детето, дали е болно, дали оди во градинка. Му кажавме се, кажав и за ситуацијата со жената, и кажав дека е точно дека некогаш сме гласни. Вика, јас морав да дојдам, тоа ми е работа, ама видов дека се е во ред, тоа е само 2 годишно дете. Син ми, пак, за тие 45 мин, и трчаше и се смееше, и една количка му падна од маса, и човекот виде дека вистина се се слуша, бидејки е постара зградата и што и да правиш, се слуша. Добро е, помина, ама сепак не е во ред некој да те пријавува.

На Kaetana, Mantub, Mari* и 3 други им се допаѓа ова.
  5. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.035
    Ние кога се преселивме прв пат овде живеевме во северен баерн во чисто крвна германска средина. И бидејќи појма немав во недела со машината си ја средував градината. Мислам дека цела зграда за две секунди искочи на тераса да ми се развика :)
    Хаусмајсторот верувале или не за два сантима трева ни оставаше писмо во сандаче и му звонеше на газдата. И газдата луд како нив дојде еднаш со жена му на 500км да ги исече двата самтима порасната трева бидејќи ние не бевме дома.
    Човекот ја косеше заедничката градина преку еден ден. Со ножица легнат на земја ја рамнеше на некои делови.
    Ѓубрето им беше како градина уредено така фрлање картони беше забрането само уредно наместени.

Закачивме мрежа за комарци од надворешна страна за 15мин ни дојде на врата со тежок баварски да го откачиме и закачиме од внатрешна страна зошто на комшиите им сметало во видик. И не црно, само бело.

Никад нема да ги заборавам кои лудаци беа тоа сите ретро во главите како Лепа Брена во рани 70те, џигерица и чешлан брк.

Потоа беа фини комшии и тука се фини. Само мора да има толеранција. Комшиите над мене сексуално се задоволуваат со отворени прозори океј разбирам фетиш нека. Тие под мене само наргиле пушат. Карши мене азијати кои кога готват во улаз не се искача. Тој до мене ѓубрето го изнесува во ходник и после пет саати го фрла. Смрди корне па им отварам прозор. Погоре една цвеќињата како ги вафи сите тараси лом ги прави. Тие најгоре со видик на езеро го имаат станот купено само за интимни забави во бело. Летно време само грил парти на тераса се дешава. Има една баба пијана е увек и се обидув да го фати Ози од горе на глава. Се мислам кој ден ќе и ја откине раката сто пати и реков да не го допира. Дечкото на приземје парти мејкер. И на ова се Ози мој лаел пет пати на ден кога прозорите биле отворени:)

Пред еден месец добив ливче на врата залепено дека со количката сме носеле ѓубре ги следел некој трагите и идело до нашиот стан, па да исчистиме. Кал минимален засушен. Го залепив во лифт на стакло со црвено Океј! Потпис немаше пак.

Идеме на собир на станари еднаш годишно сите ќутат на никој ништо не му смета, па и грил парти имаме еднаш годишно зградиве сите комшии (комплекс од 4 влеза е). Успат ова се дешава да не е досадно :)

На Lolipop23, CareTee, Doozy и 6 други им се допаѓа ова.
  6. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    Само со иста мера како и тие и како бубалчиња се тогаш
    Оставаат писма,оставаме и ние,пријавувале и ние и сите среќни

Мислам далеку од тоа дека само со нас странците е така
    Купија стан германци,до нас станот што е
    Фрлиле пикавец,можеби и некој случаен минувач кој знае ама му го спакуваа и му го оставија во влезот :D пукнав од смеење
    На комшиката и ја изгребале вратата па проба да истрачи со мене :shake:
    Едноставно такви се,хоби им е да ја гледаат туѓата работа и готово

Прикачени фајлови:

На Lorins, TutiFuti, Lolipop23 и 6 други им се допаѓа ова.
  7. Arja

Arja Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2016
    Пораки:
    830
    Допаѓања:
    1.349
    Мислам дека не е толку дека им е хоби да ја гледаат туѓата работа, туку се, според мене барем, многу принципиелни. Како што е кажано, така треба да биде. И ужасно ги нервира кога некој оди спротивно на тоа, на пример фрла пикавци а кажано е дека е забрането, пушта гласна музика после 22 часот а кажано е дека е забрането. И не ќутат кога нешто им смета, што според мене е најкул особина што може да постои (од проста причина што јас мака мачам да си го кажам она што си го мислам и имам навика да си премолчувам а после главата да си ја чукам во ѕид). Не дека некогаш не претеруваат, ама што не ќутат, не ќутат. Ама сепак не мислам дека сакаат да ја гледаат туѓата работа.

На gjoker4e, Doozy и Biljarkata им се допаѓа ова.
  8. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.975
    :rofl:
    Прекрасни се.

Психички се спремам за Њемачка :devil::tmi:

На Biljarkata, TutiFuti, Mari* и 3 други им се допаѓа ова.
  9. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.035
    :rofl::rofl:
    Да ги нема мора да ги измислиш!

На Biljarkata, Mari* и Doozy им се допаѓа ова.
  10. Bela Rada

Bela Rada Активен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2020
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    2
    Ве молам мајки ми треба итно информација!
    Дали може пријавување во општина со меѓународен извод и венчаница или мора да бидат преведени на германски?
    И ако мора да бидат на германски, дали и каде можат да се преведат во Германија.
    Како оди постапката?
    Ви благодарам многу!

11. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.092
    Допаѓања:
    36.481
    Ние се пријавивме само со интернационален извод и интернационална венчаница.

Подобро е вака како германците отколку молчејќи за пикавецот што си го фрлил да ти ја запали колата на пример.

12. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    И те како сакаат
    Не знам како е низ градовите ама по селата се трачари,сакаат се да дознаат па да пренесуваат и коментираат
    Јас мислев ние балканците најоговарачи сме ама реално вода можеме да им носиме на германците

На Lorins, TutiFuti и Arja им се допаѓа ова.
  13. Chantal

Chantal Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2017
    Пораки:
    1.363
    Допаѓања:
    8.702
    Ако добро памтам во општина само пасоши ни требаа ништо повеќе.

14. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.092
    Допаѓања:
    36.481
    Дали е легално да имам жена за чување дете и на рака да и давам пари?

15. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.820
    Допаѓања:
    33.787
    @Mari* а да пратиш комшијата кај нас да го подзачисти градот:rofl:Јас не гледам кај нас чистота само ѓубре како во мк да сум, а редовно се мети и чисти.

Кај нас изгледа повеќе се ауслендери од германци па затоа се што наброивте дека е забрането кај нас е дозволено:sweat:
    Дури си имаме и канабис сатива во Spätkauf легално си се продава демек немала халуцинирачко дејство ,нели е забрането:?:

Туку слушнавте за Хесен имало прегазени луѓе на карневал.Стварно ли возачот бил некој Наци?Не најдов инфо по весниците за националноста.

На Kaetana, Lorins, TutiFuti и 3 други им се допаѓа ова.
  16. Arja

Arja Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2016
    Пораки:
    830
    Допаѓања:
    1.349
    Хахаха, е не знам искрено. Јас досега се во поголеми градови сум живеела, па не би знаела како е во селата.

На Mari* му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    Легално да ја осигураш :wasntme:

18. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.035
    Имаш одговор во прашање :)
    И веруваш? Зошто ако се деси нешто никако не би докажала нелегална постапка.

Јас за нечисти ги сметам Франкфурт па тоа е како во Скопје да си прљаво. Минхен исто. Баден се држи добро до хигиена. Берлин е доста чист. Али онаму каде се доселеници во поголем број...
    Гледав на вести ама тоа вчера се деси само повредени имаше меѓу кои и деца. Не слушнав што багра човек е.

Националистиве се засилија во последно време. А што е најсмешно најголем број од нив се турци и словенски народи. Они поредокот на Германија ќе го чуваат. Шта речи, 2020 година не дошла во секој дом.

На Lorins, TutiFuti и Ava.84 им се допаѓа ова.
  19. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.035
    На Kaetana и TutiFuti им се допаѓа ова.
  20. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.771
    Допаѓања:
    34.058
    Освен ако не излажеш дека ти е роднина некоја, инаку не е легално.