Здравоо женскиии❤️ Дали некоја од вас патувала со комбе превоз од DE до MK (Струмица)? Или можеби знаете некој што вози од адреса до адреса? Фала вии
Што пие кафана во теретана се зачленив! Прв ден во теретана ќе частам пак, нешто протеинско, протеинска ! После првиот ден е лесно веќе… Кај мене е многу добро што после секоја неубава работа се исплачам, испонервирам она убаво, отерам се у пм, па на крај направам нешто убаво, корисно, некој напредок. Е многу сум радосна! (иако неубавата работа сеуште е статус кво ама ја испукав битно деновиве до коска )
Море не кажавте што за роденден? Бргу идеа? За утре е? 31 година, ваучер ама за што? @Gosh ти така помладелачки, за сингл?
И мене ми иде роденден би сакала ваучер за масажа, спа, во некој козметички салон . Не се сеќавам дали бараш за машко или женско.
Искрено, некоја дрогерија, најарно Даглас... Има се таму... Или ако имате Градски или ваучер од одреден Мол, каде сака да го троши.
Ние од работа имаме гратис МЦфит ама од 103 само 3 го користат.Јас уште чекам хирург да најдам и да средам мојот проблем па ќе вежбам.Мене таа теретана што ми се допаѓа е со базен и само за жени плус има и бетројуг за деца ама ми е ептен скапа. 3 ден дома мислам само готвам и садови средувам .3 пати дневно ептен се развреднив ,а овие моиве пак се гладни и ништо не јадат. А толку иновативна станав ама не пак не сакаат ни да пробаат. Ај готви пак за мм ли, он онака треба на диета да биде. Си проверив крв добриот холестерол ми е под граница читам на гугл исто е како лош холестерол само што кај лошиот треба диета,а овде не знам што да правам.Цел живот ми е низок .Др ми вика гледала сум се хранела здраво.Како процени да знам? Знаете ли како да си го нормализирам?
@Ava.84, ако се храниш здраво, продолжи само готви си се со путер, додади црвено месо понекогаш и можеш јајца да јадеш повеќе. Исто сардини и полномасни млечни производи... И ја иам проблем со масти внесување, па вака си балансирам. И пијам Омега 3 исто, али не знам дали тоа има везе со холестерол...
За мене идеално би било книга или ваучер од Талиа. Ти најдобро ја познаваш особата што сака. Или ваучер за шминки. Ваучер за тетоважа. Ваучер за облека.
Спојлер: Машината за чистење Ја препорачувам. Како нови се креветот и тепихот. И плус уште два кревети чистевме и едно од стол. Многу лесно се користи. Тоа на креветот е какаото од пред некој малиот што го истури дека секако машината за чистење ќе сме ја земале.
Лошото е дека избегнувам путер ради мм.Тој има висок лош холестерол . Изгледа треба повеќе здраво да се хранам плус и повеќе движење и мрсничко што би рекол мк доктор .
Путер можеш секогаш во твојата чинија само да си додадеш додека е топло јадењето, не бара готвење, само да се стопи... Како и да е, си бара мрсно да јадеш...
Де ма Ева! Балканка ли си или што? Утре недела, запечи тоа некое ребро. Нарачај чварки од мк да ти пратат. Ако ние на Балкан немаме доволно ресурси за холестерол кревање не знам кој има. Долга е зимата. Имаш време да го качиш и отповеќе.
Фактички треба мм да го избегнуваш заради путерот! Јас и ти сродни души сме значи од секоја страна. Туку што ти е низок цел живот (40 години) значи таман е. Официјалната просечна бројка не им се поклопува со твојот холестерол, а не обратно!
Ребро ,џварки не јадам.Едвај месо јадам со сила оти ја знам придобивката.Ако направам нешто со мелено го тргам. Ништо не јадам ,а се лутам на децата. Од каде ова 40?Јас едвај 31 ау наврада беше ова Џоки.
Ќе пројадеш ако треба. За здравје е тоа. Сланинче, па да качиш маснотиите исто, пошто тоа е пакет дил со холестеролот. Балкански way of life…style. Се зезам. Последно пред околу 4 години испитував и сите 4 холестероли ми беа под граница, сите ми рекоа супер боље под, него над.
Брза храна, процесирана храна, благо, алкохол, сол, прженици, сланинче, јајца. Во превод онаа храна што ти е највкусна.