Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Македонки во Германија

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од promeneta, 11 март 2019.

1. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    6.963
    Допаѓања:
    36.155
    Не знам зошто ти рекла тешко кога штом помагаат за над 3 км значи така е. Единствено е што е се комплицирано па на крај ќе си речеш подобро јас сама да си платам се. Ќе бараат ова она и се одзема повеќе време, најлесно и најбрзо е да си платиш.
    Јас на новава работа кога одев на интервју исто имаше ако доаѓаш од далеку превозот ќе ти го платат ама мене блиску ми е 5 минути пеш.

На joana18 и IronLady им се допаѓа ова.
  2. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.072
    Допаѓања:
    36.160
    А кој вика дека си лоша? На мене маж ми така ми вика. А јас сум таа што ќе треба да слугува. А не он. Не работам, ама имам други обврски и немам намера да шетам ваму - таму. Другиот месец ќе одам за Мк. Ми вика Планираш некој да донесеш? Му викам Не. :x

На gjoker4e и joana18 им се допаѓа ова.
  3. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    6.963
    Допаѓања:
    36.155
    Кај мене е се на товар на маж ми за жал. И готвење и шетање и пари. Затоа јас сум лошата. Јас сум на работа и јас знам филџанот кафе на маса да си го оставам. :P Од тироидната, не по моја вина, станав змија. ]:)

Одам на работа, две деца имам и симпатија. :rofl: Полнолетни гости треба сами за себе да си се грижат. Па плус и сами си доаѓаат.
    Премногу кажав де ама веќе јасно ви е се. Кај сите истото е.

А да ми кажете која боја може за прославата од фирма навечер во ресторан па диско, а да не е црна?

На Ava.84, joana18, SummerGirl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    18.926
    Допаѓања:
    179.405
    Тегет бе Џоки. Или сребрен.
    Не сум била во диско 128 години, ама зар се носи фустан во диско?:tmi: Или, зарем има дрес код за во диско?:D

На јolene, gjoker4e и joana18 им се допаѓа ова.
  5. joana18

joana18 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    625
    Допаѓања:
    762
    Црно и само црно омилена боја за наврчер. Црвена е многу впечатлива, бела ми е летна варијанта, тегет не носам . Вишна боја ќе биде многу популарна оваа есен/зима .
    Дај кажи кои се тие штикли толку згодни?

На Selena01, јolene и gjoker4e им се допаѓа ова.
  6. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    6.963
    Допаѓања:
    36.155
    IMG_3258.jpeg
    Значи црно си е црно. Најдобро е да не експериментирам. Со тегет ќе сум како тетка, со црвено нападна, темно зелена не ја сакам, сите светли бои отпаѓаат и така. :D

deichmann ги купив
    Со ниту една штикла немам проблем ама овие ептен удобни беа.

Хулахопките лани со точки ми беа, не знам дали и оваа година или обични да бидат. Или со ноти овој пат. :D Многу ги сакам тие хулахопки со натписи и такви мити работи.

Број 36 носам ама немаше и овие се 37 ама на сликава изгледаат како 40 нз зошто.

На Katie90, јolene, Ava.84 и 3 други им се допаѓа ова.
  7. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.777
    Допаѓања:
    33.647
    Леле Џоки не знам кај вас како одат ама јас за нашата прослава во фармерки и тегет волнена блуза бев , со јака шминка и се почуствував како бг певаљка во споредба со моиве ненашминкани, недотерани и искубани колешки и колеги :bandit:.
    Сите ме прашаа зш сум толку нашминкана:drunk:.
    Така догодина ќе си ја измијам и косата и шминката и една работничка блуза од фирмата ќе земам и така ќе одам ,па да се интигрирам и претопам како нив:bandit:.

На SummerGirl, Chantal, gjoker4e и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    6.963
    Допаѓања:
    36.155
    На најпрвата прослава што бев среќа уште една колешка од Косово беше дотерана како мене, инаку сите беа со некои стари алишта и патики.
    На оваа работа не има од такви ко мене со минич и штикли фул шминка и фризура до такви со стари фармерки и обична блуза. :D Првите сме јас, Русинките и косово, а вторите германките. :D Ава кај тебе значи строго само Германци има. :D

На MarijaMi90, SummerGirl, јolene и 3 други им се допаѓа ова.
  9. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.777
    Допаѓања:
    33.647
    Трај не збори само симпатијата иако со работничко палто и тој најдотеран во кошулка и џинс беше:D.Сигурно намерно го зел палтото за да не двои:rofl:.

На MarijaMi90, gjoker4e, јolene и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Chantal

Chantal Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2017
    Пораки:
    1.352
    Допаѓања:
    8.662
    Јас лани бев во фустанче ама такво денско обично, и уште една две беа како мене потсреденки ама не претерано. Шефицата у кошула со нова фризура дојде и кошулата како џвакана до толку не пеглана. Друга до пола коса израсната не фарбана и стално оди така незнам зошто се фарба бар поубаво е без ич фарба не до пола фарбана пола не. Годинава не одам дента на прославата сум спрингер за втора плус следниот ден прва.

На Ava.84, gjoker4e и јolene им се допаѓа ова.
  11. јolene

јolene Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    1.576
    Допаѓања:
    7.035
    Еднаш уште додека бев мк си купив од Баргала чизми и кога дојдов овде на гости, кај дечко ми, истите од 5th Avenue ги видов.
    И сега мистерија ми е, дали Баргала ги прави уште.
    Исто додека бев во мк, постојано носев високо на работа, откако дојдов не излегов од патики.
    Е толку многу сум во патики, што дури и меѓу нив имам згодни и помалку згодни.
    Најзгодни дефинитивно ми се Asics, а овие скелерс џабе ги фали цел форум, само едни ми се погодија, ама тие не ги прават веќе од кожа, туку од пластика и не ги сакам. Моделот изгледа беше стрит уно.
    Тамарис има исто згоден калап за сандали.
    Всушност згоден калап е оној кој ти лежи на твоја нога.

За гостите, генерално сакам, ми идат и одам. Ама! Има гости и гости нели.
    Неќам луѓе без принципи и луѓе што си бараат закачки постојано.
    За пред гости. Порано чистев генералки, после пак. И после некое време укапирав дека џабе чистам пред, и сега гледам само колку да изгледа чисто.
    Со влажни марамици, нешто од овие за прашина како се викаа Swiffer и тоа е тоа. После гости чистам, дезинфицирам, перам.

На MarijaMi90, TutiFuti, SummerGirl и 4 други им се допаѓа ова.
  12. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    10.767
    Допаѓања:
    175.659
    Колку плаќањето со картичка влијае на шуфата? Неаме никаков кредит, никаков долг, се подмируваме на време. Ништо немаме на исплата. Што друго влијае? Е си плаќаме со картички цело време освен онаму каде што знаеме дека е исклучиво кеш. Моментално сме на чекање оти ни ја проверуваат шуфата. :tmi:

13. јolene

јolene Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    1.576
    Допаѓања:
    7.035
    Не влијае без гајле.
    Ние имаме и кредитна, за патувања и одмори ја користиме, каде не може со овие другите, колата ја зедовме на кредит, го вративме.
    Супер шуфа имаме.

На Chantal и Yowannty им се допаѓа ова.
  14. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.296
    Допаѓања:
    285.169
    Се додека на време се подмирува се, нема причина да влијае.
    Јас не сум под 1000еу секој месец од онлајн купувања со картичка, на крајот на месецот си се порамнува со парите што се на обичната картичка.
    Влечат од обичната картичка и на ново стартува кредитната од нула секој нов месец.

Имам и два мали кредити, за куќата и станот.
    Првиот , за куќата, 3-4 години редовно се отплаќаше. Сега не беше проблем и втор помал да зедам за да се дофинансира станот.
    Околу 1/3 од плата ми се, редовно се плаќаат, не влијае на никаков негативен начин.

На Chantal и Yowannty им се допаѓа ова.
  15. Chantal

Chantal Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2017
    Пораки:
    1.352
    Допаѓања:
    8.662
    Јас од кога почнав барфус веќе све друго ми е неудобно. Гадни личат, ама мене халукс ми излезе или како да се вика на едното стапало и си купив едни за на работа поефтини гадни се де, ама за секој ден си купувам баш барфус марки и ич не се гадни на изглед. Сега во друга патика кондура едвај издржувам иако облакам за прилики каде неможам со патика.

На Ava.84, јolene, Biljarkata и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    18.926
    Допаѓања:
    179.405
    Јас од ко ги открив Медикус во Дајхман со други чевли немам многу разбирачка, а од ко ми се направија шилци во пета уште бетер. Добро, и рикер со ортопедска влошка. До барфус уште не сум стигнала, ама трпи бабо за убавина не можам веќе.
    Детево ми стигна 37ца да носи, а детски бои во тие броеви веќе нема. Црни нејќе, запнала бели рикер. А јас уште немам слугинка што ќе и ги чисти чевлите. (facepalm) Проблем.

На gjoker4e, Ava.84, Chantal и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. јolene

јolene Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    1.576
    Допаѓања:
    7.035
    Ја одамна си мислам да пробам. Дај некоја марка пиши да видам кои модели ги има.
    И за детево сакав да земам исто.
    Е овие Рикер да и они се ок. Нозе стоплив во зима кога купив легеро/ледеро не ми текнува, да видам, австриска марка мислам беа.

На gjoker4e, Ava.84 и Chantal им се допаѓа ова.
  18. Chantal

Chantal Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2017
    Пораки:
    1.352
    Допаѓања:
    8.662
    Vivobarefoot, I baerbarics ( belenka.de ги купив вториве) имам јас. Маж ми имаше од виво и многу се пошироки ама женските мене кога ми стигнаа тесни ми беа ама два дена додека се навикнав сега топ се. Сега гледав имаат и опција да ги пратиш да ти ги репарираат( опцијава 95 евра). Имам едни за на работа од Амазон некоја нивна марка ама тие напред се пошироки па не ми се убави на изглед.
    @јolene

На Yowannty, јolene, gjoker4e и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.777
    Допаѓања:
    33.647
    Баргала за жал ја затвориле т.е не е за жал со децении не плаќаше придонеси на вработените,даноци и сл.Па редно беше да ги сопрат по толку криминал.

Исто и јас сум само на рамно,за мене подобар ѓон за чизми од ландровер нема, никогаш ме немаат убивано и штом ми се допаднат на изглед како разгазени ми се.
    Сега имам проблем на раб ми е прежешко па си купувам чизми со потенок ѓон.
    Патики сум Пума и нормално генерацио Асикс.
    Имам и јас Медкус патики носено пред 10 години кога стоев многу и ептен ми беа удобни.
    Ама да ви шепнам пред некоја недела си купив кондури со штикли ама уште не сум се осудила да ги облечам ради глупи коментари од колегите|(.
    Што вика Џоки ако до утре вечер ми собери мислењево повеќе од 10 лајка ги облекувам во среда:rofl::rofl::rofl:.

За овие германциве најпогодена за карактер и смрштеност им е песната Слобода -Тамара.

На Yowannty, TutiFuti, gjoker4e и 12 други им се допаѓа ова.
  20. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    18.926
    Допаѓања:
    179.405
    Гласачи од дијаспората, гласајте со лајк:D

На gjoker4e, Chantal, joana18 и 3 други им се допаѓа ова.