Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Македонки во Германија

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од promeneta, 11 март 2019.

1. joana18

joana18 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    625
    Допаѓања:
    762
    @gjoker4e кивањето да не ти е што се шминкаш боса на плочки ?
    За спиењето незнам зошто такви кризи.

Малата стана во 6:45 не презаспа ете сега се освестив дека е променет саатот. Јас полежав уште малку за цена на тоа спалната е лом.

@јolene верувам дека последен пат ги викаш тие гости , па штом и првото кафе го пиеш сама а не со нив .

Мене општо ме нервираат такви луѓе што се фалат постојано и уста што не затвараат , некои немаат дипломи некои имаат. Не можам да ги поднесам . Може дека јас не сум зборлива ниту пак некој од мојата фамилија.

2 машини имам за пуштање алишта , комшиите нема да ми замерат и тие вчера журка правеа до касно.

На Chantal, SummerGirl, Ava.84 и 2 други им се допаѓа ова.
  2. јolene

јolene Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    1.574
    Допаѓања:
    7.016
    Леле чекајте да ви кажам што сум пропуштила додека бев во спална.
    Дошол комшијата од горе, да се жали дека е гласно.
    Ама беше луѓе, поштено гласно. Не скокање, не фрлање играчки, не лупање врати, не плачки од 6 ипол па натака.
    И маж ми му рекол викај друже полиција и ја не можам со овие да се правам, после си одат и немој да си се жалел од нашто веќе.
    Легенда еј.
    Ја излегов со дете одма после уште сум на игралиште, шатки гледавме, кучиња галевме, сега тргнале, па да догалиме уште некое маче и се враќаме у нормала :d:.

На kikikikirika, arontt, joana18 и 6 други им се допаѓа ова.
  3. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    6.962
    Допаѓања:
    36.149
    :rofl: :rofl: :rofl:

На јolene, Neda997 и SummerGirl им се допаѓа ова.
  4. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.777
    Допаѓања:
    33.646
    :rofl::rofl::rofl: не верувам дека овој пак ќе се симне:rofl:.

На јolene, arontt, joana18 и 4 други им се допаѓа ова.
  5. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.777
    Допаѓања:
    33.646
    Од муабетот од утрово налетав на следново 20241027_132031.jpg

На јolene, Ambitious, gjoker4e и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. joana18

joana18 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    625
    Допаѓања:
    762
    @јolene се надевам си отидоа гостите :D мир за вас а и за комшијата.

Леле денов толку долг едвај чекам да дојде 8часот.

На SummerGirl, Ava.84, јolene и 2 други им се допаѓа ова.
  7. јolene

јolene Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    1.574
    Допаѓања:
    7.016
    Море верувам дека последен пат ги среќавам тие луѓе.
    Беше за да видиме нешто, видовме и така.
    Важно денот го оправивме после, верувам и комшијата отспал малку. Малата ја изнашетавме, светот повторно има смисла.
    И денес едно време седиме дома вака тројцата и се гледаме со маж, некако многу тивко и релаксирачки ни е. Си рековме дека не смееме повеќе да се пожалиме од наша мадам. А и онака убаво, мирно чувство некое, без напинање и стрес.
    Сакав да речам, некогаш ни треба нешто од надвор, да ни покаже колку уствари ни е убаво и треба да сме среќни. Се друго се стигнува.
    Па сега у една тема ја видов песната раке пука раке шлаке, сум се изнасмеала до солзи.
    Утре понеделник, после продолжен викенд и тоа.
    Мали од братучед ми 3 ќе полни, Пепа пиг сака, ама се има, по да му купам сега не знам.
    Некоја идеа за дечко од три години? Може и карта да е за некоја активност, само поима немам што.

На Neda997, Chantal, TutiFuti и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Neda997

Neda997 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    1.999
    Допаѓања:
    17.439
    Има во Günzburg Peppa Pig Park:)

На gjoker4e, TutiFuti и јolene им се допаѓа ова.
  9. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    2.867
    Допаѓања:
    4.625
    Сакаме околу нова година да одиме во Карлсруе. Планот е да одиме со кола. Ме интересира да ми дадете предлози која ми е најдобра/најбрза рута од Скопје. Јас сакав преку Хрватска Словенија ама ми е страв да не ме изгорат патарини. Не знам ни дали воопшто би заштедила некој саат од таму. И бидејќи ќе шетаме во Германија, дали маркетите работат пред и околу нивниот Божиќ или да очекувам дека се ќе биде затворено тие денови?

10. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    5.640
    Preku Srbija, Hrvatska, Slovenija i Avstrija za prvite dve plakas patarina na lice mesto pomegu 30-40 evra ti e za dvete zemji, Slovenija i Avstrija tuneli vinetki plakas mislam deka okolu 43 evra bea i mozes i online da platis.Nie odime po ovaa ruta za druga neznam da ti kazam.25 i 26 Dekemvri se oficijalni praznici , drugite denovi rabotat normalno .

На јolene и Mucika им се допаѓа ова.
  11. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.735
    Допаѓања:
    33.981
    преку унгарија се заштедува многу.
    Само не на хоргош :D на некоја др граница одете инаку до нивниот божиќ се работи после тоа нема ништо.

Ај добар ден за почеток на денот утната торта и цела во канта.
    Што пие кафана ?
    Ја частам денес не е мој ден :@

На Biljarkata, јolene и Mucika им се допаѓа ова.
  12. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    2.867
    Допаѓања:
    4.625
    Кога реков маркети мислев на Christmas Markets :D тие до кога обично се отворени? Пример 24 25 26 работат или да очекувам мир и тишина. :)

13. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    5.640
    Poveketo se do 23 Dekemvri, vo taa okolina imas vo Baden Baden i Spayer sto se do 6 Januari

На јolene и Mucika им се допаѓа ова.
  14. Bubiška

Bubiška Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2021
    Пораки:
    101
    Допаѓања:
    499
    Здраво,женски да ве прашам дали во Германија има винетки или патарини и која цена се?

15. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    2.165
    Допаѓања:
    15.424
    За патнички возила не се плаќаат патарини во Германија.

На јolene и SummerGirl им се допаѓа ова.
  16. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.735
    Допаѓања:
    33.981
    На тоа и мислиме и ние дека за божиќните пазари до тогаш се .

На јolene му/ѝ се допаѓа ова.
  17. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    6.962
    Допаѓања:
    36.149
    Во недела сабајле 23ти декември би требало да затвораат божичните пазари. Можеби постојат некои што работат и тие 3-4 дена ама не знам кои.

Од 24ти попладне до 27ми сабајле е како на турски гробишта, тие три дена само не доаѓајте. Уствари од 23ти ќе му дојде бидејќи недела е па многумина ќе спојат уште од петокот 21ви декември и ќе биде штама. Значи до 22ри саботата е убаво, после тоа едвај чекаш 27ми да дојде.

Дома со семејството, фамилијата е ок, ама онака за надвор е штама.

Патарини и вињета пишавте нема ама што е она зелената лепенка на шофершајбната нели нешто за Германија е ама не знам што е поточно? Некој од страна ја нема таа па можеби ќе му треба нешто? Или за што е уствари зелената лепенка?

На одмор сум. Животов на домаќинка ама ич не ми се свиѓа. Жити еден шпорет од горе што го избришав. За внатре тешко ми е да се наканам, вратата има три стакла па го расклопувам кога го чистам на јутјуб гледав како чекор по чекор.

Од едни плочки вадевме нешто па не ги бришев дека нови ноктите ама утре или задутре треба нови нокти да ставам па не знам дали да се потрудам да ги избришам или да заборавам па да купам нови 3-4 недели време. :drunk:

Па и фрижидер да чистам и машината да ја пуштам на 90 со средство за чистење. Премногу како за мене ама за се викам одмор кога ќе имам. Изгледа за после одморот ќе остане. :tmi:

Никако не оди. Кога сум на работа сум на работа. Кога сум на одмор нели на О Д М О Р сум, не треба да се замарам. Не е моја вина што нема кога. А и не е нешто што мора да се исчисти. Ама во главата си имам врежано некое детално чистење 1-2 пати годишно. Можеби е време да проверам дали се може и без него. :wasntme:

На mal.ecka, L.i.n.a.a, SummerGirl и 5 други им се допаѓа ова.
  18. јolene

јolene Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    1.574
    Допаѓања:
    7.016
    Ја да кажам само дека неќам краток ден и ладно. Чинам во 4 веќе темно е.
    Друго мрсоли, затнат нос, кромиди и тоа. Стандард.
    И комшијата го нема веќе да се буни.
    Што правите вие, што има ново?
    Ноември дојде. Продолжен викенд. Многу се радуваме.

На mal.ecka, arontt, felisitas и 5 други им се допаѓа ова.
  19. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    18.922
    Допаѓања:
    179.358
    Јас не би одела преку Хрватска, со патарината и Лучко се отров, за губење време зборам, за пари не ми текнува. Без Хрватска, само Србија ти е непознат финансиски фактор, за Австрија и Унгарија се купува вињета онлајн. Е ако сакате да преспивате по пат, не знам што се исплати повеќе.
    За работното време Џоки убаво објасни.

На Ava.84, Mucika и gjoker4e им се допаѓа ова.
  20. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    6.962
    Допаѓања:
    36.149
    За пат не кажав. На каде што те носи навигацијата натаму. Во меѓувреме некаде се ствара гужва или има сообраќајка па самата навигација се менува и продолжуваш таму каде што те носи. Така ние правиме па за натака за 18 саати за навака 16 саати, 1800 км. Ама преку Унгарија не ни дало да возиме, и да ни даде не би отишла преку Унгарија дека првиот пат 8 саати чекавме на Хоргош и Унгарија има завршено за мене.
    Не ми текнува сега пасош каде ни заборавија, уште една грешка па и тие ќе завршат за мене па само со авион ќе морам.
    Па преку редица отидовме вториот пат, си мислат сите со врски ние, а ние сироти пасош ни заборавиле на граница и не можеме пак да ја чекаме истата редица, и таа глупачата уште се смее, да бе многу смешно пасош што си заборавила, мојот пасош, и плус од некое дете, глупача, 3-4 беа во кабина и се смееја, после не чинела Германија, епа за такви ко тебе не чини.
    Ај да се испукам по втор пат за заборавениот пасош. :D Тоа беше за натака нели. А за назад пасошот од малиов ни го пратиле во амбасада ненормални. :D Пак дека само дрдорат на работа и чекаат сок и благо од тие што подигаат пасоши. Ние секаде цел живот без сок и благо и без поткуп па затоа тежок ни е животот Мк. Ама нема шанси да поткупиме нешто и да станам дел од тоа. Само вака со стрес до крај живот и до правда. :muscle:

На Ava.84, Mucika, јolene и 1 друга личност им се допаѓа ова.