Каде треба да прашам за ова дали ме следува? Ти Санелке до каде си? Јас те мислев породена, па те прочитав во труднички. Во Дојчланд ќе раѓаш или се преселивте? Ако си уште овде, овие ми ги дадоа во аптека за киселини, ама едвај 10-15 минути држат. И лежи на лево, помага за киселините.
Ke bev porodena dosega no imav spontan, sega sum taze bremena taka da i preselbata se zapre...kako i da e.... Treba so kranken kaseto i so ginikologot da razgovaras, se potpolnuvaat formulari i se nosat vo aok da se odobrat ili vo druga kasa kaj sto si ...se isplaka 90 posto ako ne gresam. Osobeno moze da dobies ako si so carski i so deca doma, jas doprva zdravje ke brkam dokumenti i ke se rasprasam pa ke ti spodelam.
Оххх баш ми е жал, не сум те прочитала, не знаев. Извини. Ти посакувам со лесно овој пат до крај и да гушкаш бебе убаво.
Колку ме плаши помислата на губење на родител страшно е. Ама и јасно ви е, нема што да објаснувам. Од една страна тежината е голема што сме далеку. Од друга страна се тешам дека јас женско секако ќе бев мажена и немаше да се гледаме толку често. Од трета страна верувам дека постои нешто повеќе во животот и дека не може животов таков да е, секој да губи некого, сигурно има нешто повеќе што ќе го дознаеме кога ќе дојде време. Од ненормални работи: официјално имам нов симпатија! Кој сака нека честита.
Според мене, за родителите посебно е тешко што сме далеку. Колку и да сакаме, не сме во можност во било кој момент да земеме карта и одлетаме во ист ден, јер деца на школо, работа ... Тоа што сме женски и сме се омажиле не е олеснување, секако нас повеќе ќе не' боли и засегне кога имаат мака. Машките се за жал само машки кога треба цел имот да им се остави а ќерката е таа што на крај повеќе трча околу нив. Барем во поголем дел од случаите.
Тоа што сме женски мислев во споредба со тоа што сме далеку. Дека често синовите остануваат дома, а ќерките се мажат и се секако надвор од домот.
Majki sto se pravi na taa prvata pokana sto e za uciliste pisuva datum vreme i potrebni dokumenti koi se i deka e toa cekor 1. Nekako mnogu brzo i iznenadno mi dojde .
Не сум видела ни јас Јас пишувам на Гугл Polizei и мојот град и таму ѕвонев еднаш ми кренаа одма Се е ок?
Однесов што требаше. Без дете требаше да се оди. Една минута работа. Потполнија неколку листа. И еден лист ми дадоа за ручек како да се пријавам. И 10 евра платив за чипот за ручек. Ако е исто како кај мене, таков беше мојот прв термин, неколку минути траеше.
Prethodno gokerce koga fakticki doagaat od Landasamt , kniskata ja baraat, toa so vakcini ,drugi formulari potpolneti togas i decata se testiraat ili koga.Ne sme nie stignati nataka...
Да, тогаш, таму. Медицинско лице го води тој разговор и тестира. Лани баш пишувавме што ги прашуваат децата. За упис сам се оди, без дете. Ќе го носиш документот кои ти го даваат од тестирањето, поканата.
Тоа кај нас беше во градинка. Секое дете свој термин. Без родители. Прв термин поврзан со школо ми беше усписот фактички. И единствен.
Туку морам одма да ве информирам за претходниот симпатија Германец. Можеби и сеуште ми е симпатија де… Денес прилика да го прашам bist du deutsche Deutsche? И вика ach was bedeutet jetzt das, ich bin in Deutschland geboren. И му викам а од каде потекнуваш, вика прабаба му и прадедо му биле од Југославија и се доселиле во Германија!!! Викам од каде поточно, вика појма нема таму некаде доле. Фали уште петти братучеди да испаднеме.
Ми истече времето за редактирање. Колешка донела Attest дека не може да работи втора смена. Од 50 до 60 години има жената. Отсекогаш работела од 6:45 до 14:00 ама сега ја ставија неколку пати од 14:00 до 20:00 и одма Attest. На работа не се збори многу кој зошто како па не смеам да прашам ништо и затоа вас ве прашувам по која основа би добил некој Attest за втора смена и од кого?! Жената не е како стара жена, нормално изгледа, подвижна и има лесна работа, што се вика не ни треба нешто да прави ама неа проблем и е ако е после 14:00. Дали имате идеја по која основа? Прв слушам за вакво нешто.