Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Македонки во Германија

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од promeneta, 11 март 2019.

1. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.820
    Допаѓања:
    33.786
    @Doozy нашиот почеток и не е покриен со рози ама ќе ти раскажам.Мм беше викнат од прв братучед да работи за него . Седеше мм сам кај него една недела и бараше под итно стан да му најдат да дојдам и јас.Му најдоа со цимер по некоја недела дојдов и јас.Седевме со цимер еден месец во еднособен.Срќа човекот беше на терен.После братучетка му на мм се селеше од стариот стан и не мотаа дека ние таму ќе седиме само за да и ги покриеме трошоците за два месеци кундигунг фрист.На крај братучед му на мм ни најде еднособен на негово име.Седевме 2 години таму па си го најдовме сегашниот стан кој не е скап и е во преубава природа далеку од гужвата.

За каде исток те интересира?

На TutiFuti, Doozy и FreeMind им се допаѓа ова.
  2. Chantal

Chantal Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2017
    Пораки:
    1.363
    Допаѓања:
    8.702
    @Doozy само да ти препорачам да рашириш по познати ако слушнат некаде се издава стан да те препорачаат, 90% што ги познавам така имаат најдено стан и ние првиот стан така го најдовме ( не ни огласен комшиите кај газдата имаме познат што бара стан). Има доста фирми што имаат интерни огласи на работа па и тоа е опција да ѕирнат.

На Herrera, Doozy и FreeMind им се допаѓа ова.
  3. mac.mac

mac.mac Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    477
    Допаѓања:
    657
    Мајки од германија, во врска со короната ако згусне ситуацијата, имате ли некаков план б, враќање во мк или слично?наголемо се гледа паника

4. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.390
    Кај има паника поточно?
    Јас кај што сум моментално ни некој спомнува, ни некој паничи.
    Баш денес во автобус деца влегоа од градинка или забавиште не знам. Полно малечки деца со воспитувачки.
    Значи толку мали деца ги носеа во јавен автобус полн со луѓе...ако имаше паники прво воспитувачите немаше да ги мешаат со толку народ малите.
    Ќе седеа или дома или во градинка.
    Долго време патуваа со автобусот.

По продавници е нормално, на работа нормално. Производи секаде нормално има. По трговски нормално. По паркови нормално.
    Никој не ни спомнува за грипов.

Не читајте се и сешто и не паничете.
    Мора да функционираме некако.

На Chantal, FreeMind, mac.mac и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    2.135
    Допаѓања:
    5.930
    Panikata ja stvaraat samo mediumite pa lugeto od panika gi krevaat ptozivodite od marketite.Vo sekoj slucaj ne planiram da se vrakam vo Makedonija ako se sluci nesto kako za drugite taka i za mene.

На Chantal, FreeMind и mac.mac им се допаѓа ова.
  6. mac.mac

mac.mac Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    477
    Допаѓања:
    657
    Nie sme bilizu granica na Ch I tuka veruvajte ima panika, kolku I da ne sakas da mislis koga gi Gledas lugeto iplaseni 300 filmo I si pravish. Se nadevame deka Ch I Deutschland ke se spravat so ova.
    Ali mene samata slika od Italija me plasi

7. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.820
    Допаѓања:
    33.786
    Во мк ќе одам само една недела на одмор во април .Долго сме тука па мк не ми доаѓа никогаш на памет.Во мк немаме осигурување и затоа подобро тука да останеме.

На mac.mac, Chantal, SanelaS и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.035
    @Doozy јас од она што го гледам секој втор од балкан е во Франкфурт и Дизелдорф. Границата на Баварија ми завршува пред нос со нив не се чепкам ни јас тие се држава во држава. Ова е град на Босна, балкански сателит. За време на војната овде имало центар и тука останале. Љубам босанци. Во време на бомбардирање они во подрум организираа Мис на Босна.

@Kaetana залихи на пелени, тегли на хип, влажни марамици,вода,млеко пакети, храна за куче, влажни за него, грицки имам од секогаш. Имам како склад и секогаш го правам тоа од практична гледна точка. Имам залихи и за нас козметика меѓу другото кога беше Емили бебе имав средства за дезинфекција за раце изнакупено и гледам дека сеуште имам ако сакате по парче 10000 евра да ви шитнам:rofl:
    Имам и сапуни и купку за тело. Дм ми е подалеку и кога одиме да купуваме искачам со две колички.

Од остаток немам ништо. Имам залихи во замрзнувач месено од мајка ми. И скроз нормално функционираме немам ни намера нешто да правам плус.
    Те молам.

На Doozy, TeddyGrey, Chantal и 4 други им се допаѓа ова.
  9. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.088
    Допаѓања:
    36.479
    @mac.mac Пиши на гугл корона црн хумор и посмеј се малку.
    Јас не можам да се пресмеам со едно видео, чекаат автобус сите на телефони и една кивна, еден ја убива и сите прскаат со спреј за дезинфекција и си продолжуваат на телефон. :rofl:

На mac.mac и FreeMind им се допаѓа ова.
  10. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.035
    Дај линк!

11. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.820
    Допаѓања:
    33.786
    Де бе од злато да не се:rofl:
    Јас имам од малата останато 4+ од марката на росман и плус некој гаќи исто 4+ ако има заинтерсиран за 100€ отворени ми се ама скоро цели:D
    Поефтина сум:P

На TeddyGrey, FreeMind, Chantal и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.035
    Е Ава си немала среќа да живееш овде. Ќе идам сега пред аеродром за лет накај ск на едно масиче ќе се поставам.

На Chantal, Ava.84 и Kaetana им се допаѓа ова.
  13. Kaetana

Kaetana Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    14.607
    Добро залихите за што се? Ако во принцип завршам во карантин?
    И нема да се најде некој да оди да ми купи од продавница нешто? Пред врата нека ми остави..

Или ова е ако се деси страшна епидемија па ни продавници да е работат веќе и сите да сме по домата?.. ама такво нешто јас не можам да си замислам.. и не верувам дека би се десило. Во Кина не се деси на толку случаи,.. што знам..

Во градинка кај нас им стигаат од Bundesministerium известувања и ни ги препраќаат...и демек еве се трудиме да намалиме ризик, па укинаа Ausflüge со јавен превоз. Некое време децата нема да ги шетаат како превенција.

Ај ќе видам, барем за децава и за мачорот нешто да земам.. иако во принцип не сакам "залихи"… немам место дома да ги трупам, а маркетите ми се на 5-10 минути....

На Herrera, Chantal и Ava.84 им се допаѓа ова.
  14. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.035
    Залихите се ако не стават во карантин еден месец да не идеш до продавница која ќе работи и да немаш контакт со никого за да го намалиш ризикот. Ако ги затворат и продавниците тогаш треба воена состојба да прогласат и самиот систем да ни доставува храна на врата или некои концерти да оддржуваме во бункери. Од тоа додека Иран не не нападне далеку сме.

На Kaetana, Biljarkata, Chantal и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. mac.mac

mac.mac Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    477
    Допаѓања:
    657
    Јас не знам стварно што да правам, не одам на работа периодов, седам дома и ме мава психа од медиумите што читам за апокалипсата што допрва демек доаѓа. Знам дека паниката ја ствараат луѓето и за тоа мислам одмор во мк во моментот би ми дошло супер.

16. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.088
    Допаѓања:
    36.479
    Па ако дојде и во Македонија ќе дојде.
    Ако отидеме сите во Мк ќе и наштетиме на Мк. Одиш во Мк од ризична земја.
    Најдобро е секој да си седи кај што е.

На Herrera, Biljarkata, SanelaS и 2 други им се допаѓа ова.
  17. mac.mac

mac.mac Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    477
    Допаѓања:
    657
    Маж ми вчера на радио слушал интервју со германец кој оздраве од корона. Бил 2 недели болен во болница во карантин имал симптоми како обична инфлуенца.

Исто така докторка од германија се тестирала на корона и тестот испаднал позитивен а таа апсолутно ништо немала ни болно грло ни кашлање. Ни висока т. Единствено од симптоми имала јадеш по цело тело.

Изгледа вирусот мутира во полесна форма

18. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.035
    @Herrera сега фали се низ маало:) E18ECAB2-85D2-4E2A-A1B3-E8C369AD8F86.jpeg

На TutiFuti, Ava.84 и Herrera им се допаѓа ова.
  19. Herrera

Herrera Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.005
    Допаѓања:
    10.954
    @FreeMind навистина си стоиш на зборот, фер од твоја страна. Од срце фала за помошта , се гледаме во недела обавезно. :hug:

Бев и денес со последна надеж, ама нема, потрошено е.

@Ava.84 , сеуште нема луѓе со маски да шетаат тука , ама секој трет кива ...жива зараза е наоколу ,посебно ко се возиш во автобус.

На TutiFuti, Ava.84 и FreeMind им се допаѓа ова.
  20. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.770
    Допаѓања:
    34.053
    Мајки да ве прашам тука кој инхалатор го користитр?
    Сакам некој што стварно ич не се слуша дека работи овој што го имам од мк емед бучи како трактор и не ми е баш пријатно нон стоп да го инхалирам малиот бидејќи е премногу бучен знам дека ќе смета на комшиите ама сепак кога го инхалирам е мн подобар малиот при растечено носе и кашлица.

На Ava.84 му/ѝ се допаѓа ова.