Останавме дома, а така ми се шеташе. Сега малку да се зачисти, да се растресе, испере, зготви и се стемнило. Толку му е се монотоно. Толку ми треба промена, поима немате. Велам ако средам со АА и добијам арбеитслозен глед, ќе си накупам нова гардероба со парите, бар да се дотерам. Од трите блузи ќе вратам две. На детево не можам да ујдисам гумени чизми полнети. Елефантен немаат 21 од тој модел, ништо друго не ме бендисува. Или се прескапи. 40 евра, за 5 пати облекување, па не ми се даваат. Го заборавив јазикот, година ипол дома, па и не читам, не гледам серии генерално ништо не правам. И тапа, тапа тапосана. Аларм дека мора нешто да превземам, оти обрав бостанот. Јас пак едвај чекам да дојде ред за учење со дете. А ќе дојде дур трепнеш, лета времето.
Zdravo na Site,ke ve zamolam da Mi odgovorat onie koi imale isto ili slicno iskustvo..Pred 10 dena imav missed ab. vo 9 nedela od bremenosta i morav da pravam kiretaza so totalna anestezija. Prasanjeto Mi e sledno: ovde vo Germanija ne pravat nikakvi ispituvanja,No jas bi sakala da napravam,iako Mi bese kazano Deka Site vrednosti vo krvna slika Mi se dobri,isto i tiroidnata(inaku sum Hippo Hashimoto)...Dali nekoja od vas na svoja raka ovde vo De napravila ispituvanja ili treba da odam vo mkd,ovde ne Mi davaat upat .Neznam kako da ispituvam ovde ,i ginekologot i maticniot Mi vikaat toa e prirodna selekcija Sto se sluci,No jas Imam mnogu golem strav povtorno da ne se sluci. Vi blagodaram
Во мк се прават, оти од тоа се, се прават пари неброени. Верувај им повеќе на овие доктори, помалку страв и психолошки притисок, води кон подобар исход. Имав јас искуство со една млада на клиника, ме извади од памет, морало операција. Матичниот ми рече не мора, нашето тело функционира на чудесни начини. И така бидна, родив после без никакви компликации и проблеми. Не ни помислив да одам во мк, на второ, трето и шеснаесто мислење.
Не ти треба упат, јас сама се упатував Ти ја разбирам загриженоста голема е веројатноста да е природна селекција, едноставно требало да биде. Ако сакаш да си помирна за себе испитај мутации. Ја сама најдов клиника за генетика и напраив термин(јес да го чекав месец дена и тоа 60км одкај што живеам) и ништо немам платено. Кај мене се исплатеше тоа што проверив , испаднав во право после толку години борба, тоа е друг муабет. Сепак мирот нема цена. Ти посакувам позитивни резултати наскоро
Да ве прашам дали некоја знае, на децата им завршуваат во Март пасошите и мора да ги промениме, дали може во Јануари тоа да го направиме бидејќи тогаш ќе сме МК или неможе така порано?
И во МК не испитуваат одма после еден абортус. Обично се претпоставува дека е природна селекција. Ако се повтори, тогаш мислам дека се прават генетски испитувања, мутации итн... И сето ова е на сметка на фонд, не е приватно. @Powerbaby Love најдобро оди во темата за бременост, имаш повеќе податоци и информации околу ова. Со среќа.
Od sto se pravat pari koga se se ispituva so upat od maticen i nekoja minimalna participacija? I posle prv spontan nikoj ni vo MK ne praka odma na ispituvanje , mene nikoj ne me prati iako bese bremenost postignata so iui, i jas barav da ispitam nesto i toa vo Sistina odev pa komotno mozese da mi zemat pari tamu pa ete rekoa nema potreba .
Jas imav spontan pred 7 meseci ne pravev nikakvi ispituvanja, samo prodolziv so fembion, malku ja smeniv ishranata sega pak sum bremena.
Moze da se izvadi 6 meseci porano, a ako e na primer 8.meseci mora da potpise nekoj ispektor neznam za sto bese.
Ајде брзо инфо од трета мајка, зошто дијаспората во Германија повикала да се бојкотираат концертите на Каролина?
Izgleda zdruzenieto imalo na ist datum organozirano proslava nekoja so Naum i Zuica i nekoj den prethodno so neznam koi .Nastanite bile od humanitaren karakter i dijasporata revoltirana oti na isti ili na priblizen datum e i nastapot na Karolina