1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Македонки во Германија

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од promeneta, 11 март 2019.

1. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    6.930
    Допаѓања:
    36.033
    Ние со комшиите сме топ.
    На 4ти Албанец од Македонија колку е само привлечен мајко мила.
    На 3ти од Романија е ама висок, зелени очи, вежба.
    Да продолжам или доста е? :rofl: :rofl: :rofl:

На јolene, Adidas888, danichap и 4 други им се допаѓа ова.
  2. joana18

joana18 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    617
    Допаѓања:
    732
    Ниту сум носела по комшии нешто ниту ми носат. Претеруваме и ние со малата таа трча , плаче, ние викаме по неа , сигурно им сметаме. Но и тие кога прават забави до доцна ние не реагираме. Многу ретко се гледаме во влез.
    Џоки во твојот град сите убави машки се собрале. Само јас ли живеам каде нема убави мажи или веќе ништо не ме привлекува . ;)

На јolene, Dancewere, SummerGirl и 5 други им се допаѓа ова.
  3. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    2.004
    Допаѓања:
    5.540
    Kaj mene ziveat 80 posto Germanci nad 60 godini, ostatokot Turci i Rusi. So site imame komsiski odnos ke se pozdravime, ke zememe posta ke zemat. So edna Turska familija si nosime hrana, a tie na maliotnmu kupuvaat celo vreme nesto. So edna Germanska familija isto sme bliski, postari se ama go sakaat maliot pa setaat zaedno se muabetat nwkogas ke mu podadat nesto pa duri maliot vo gradinka go opisuval komsijata deka mu e dedo i deka kuceto ni e zaednicko.Kaj mene maz mi e antisocijalen tip ne e po druzbite, za razlika od nego sin mi celo vreme saka da vikam deca od gradinka na gosti.

На јolene, Dancewere, SummerGirl и 4 други им се допаѓа ова.
  4. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    33.981
    Maz ti kako maz mi da ne e istiot :D.

So komsiite so nekoi od sam pocetok imame ubav odnos so nekoi sega se zblizivme . Najveke komuniciram so baba germanka 98 g ima i edna dr baba od 80g do mojot stan e taa ne e baba tuku devojka na nejzini godini isto i taa od 98 e vo.fit forma ona pie redbull jas ne :wasntme:.

Ima 4 familii so deca nie i uste 3 romunci pakistanci i eden turcin so se kolese so zena mu pravea drami.i trista sranja sega e sam tuka. Sega tie romuncite ke se selat . Iskreno nikoj so nikoj ne si ide po doma aamaa site za sekoj se znae 8).

5. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.764
    Допаѓања:
    33.571
    Леле уште ли сте кај комшиите, што запнавте со комшии волку.Па јас во Мк не си ги знам комшиите и не сум си живеала не па тука:!:.
    Цел живот живеат моите во ист стан , кога одам таму сега се сменети комшиите младите останале во станот па си имаат дрца и не ги знам децата.Па мајка ми ќе каже е тоа на тој и тој.
    Кај маж ми па толку години сум со него и уште не ги знам кога ќе и кажам на свекрвата ја видов Стојка , а не таа е Ленка:bandit:.
    Многу ми е гајле добар ден доста и е.
    Исто и тука хало и доста им е.

ЕдИТ: Го откажав хафтфлихт верзихерунг посшто рипна за 20 евра, а никогаш не сум го користела и не знам што е битно да имам таму.Што имате како битна работа?

Последна измена: 14 декември 2024
  6. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    2.004
    Допаѓања:
    5.540
    Bevme na toa testiranjeto za skolo vo gradnika sto e, zavrsija so ispituvanjeto razgovor so mene i mi dadoa eden list sto pisuva sto kako e neli ? Sega sledno nema testiranje, toa listo t za skolo treba da go cuvam za prijava ili kako ?

7. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.282
    Допаѓања:
    284.790
    Да. Дома ќе ти стаса писмо од школото, кога е уписот, и ќе го носиш и овој документ со тебе тогаш. Ќе стои и во писмото.

На SanelaS му/ѝ се допаѓа ова.
  8. јolene

јolene Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    1.548
    Допаѓања:
    6.916
    Да кажам само дека почна Гош да ми фали, и се прашувам оти не откачи. Гош врати се, не мораш на форумот да пишуваш, само тука кај нас, доволно е.

Од надзат почнав да ве читам и пак не дочитав.
    Денот супер денес, ми се враќа зенот или тоа што малата не остави да поспиеме малку и си играше денес во градинка без драми.
    Сонце имавме, многу убаво си поминавме.
    Вчера па баш спротивно, ладно и мрачно, скоро па цел ден дома, нигде не отидовме оти не наспани и на крај збеснавме дома. И сфативме за недела попладне мора негде да излегуваме, оти маф ни е работата.
    Бевме во сабота до божиќен, ама толку беше гужва што со количката не можеш да се движиш. Хаос.
    Ем знам дека сабота не се оди во центар, ем пак.

Кај одите во недела попладне во зимо и кога е ладно?

На IronLady, ALISA0000, Ava.84 и 3 други им се допаѓа ова.
  9. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    18.864
    Допаѓања:
    178.855
    Јас би одела на планина одсабајле, за попладне да се прибереме, ама колку ви е далеку планината:?:
    Во некое село, во природа?
    Уште не е толку ладно бе:wasntme:

10. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    2.004
    Допаѓања:
    5.540
    Se oblakame kako mecki i vrtime golem krug vo park

На јolene и Biljarkata им се допаѓа ова.
  11. јolene

јolene Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    1.548
    Допаѓања:
    6.916
    Билко не знам за кај тебе, вчера кај нас 0 беше цел ден, со ветар.
    Требаше да одиме во музеј, ама толку не одморени и ненаспани бевме од сабајле, што не ни се ни тргаше. Пријателите сакаа во зоо, ама и тоа на 0 не ни беше баш привлечно.
    Малата одбива да носи ракавици, колку и да се натегаме, па писка, се дере, па капа се фрла, и некако немам желба се тоа па тоа. Па после и студи и плаче оти и студи.
    И капак на се, не сака во количка да дреме, само дома или во кола. Се дреме до кај 3 и после имаме од прилика 6 саати да се занимаваме.

Ама ми текна, од сега натака ќе ојме недела на вечера надвор во некој ресторан, па таму ќе се бркаме. Сигурно ќе има и други што ќе се бркаат и така во група, интересно ќе е.

Леле ќути, секој ден се прави ова. Некогаш и по два пати. И во различни паркови. Кога нема друга опција, тоа е.
    Ама си велев да смениме нешто оти мене не ми се мрзне. Инаку шпилплацеви повеќе имаме во близина, ама и тоа на ладно не е баш уживање.

Не знам игротеки дали без резервација така спонтано би можело. Абе мало е, скоро година ипол. Нема баш многу активности за таа возраст.
    Ни (куклен)театар разбира, ни концерти детски, ни бастелерај, само нешто да се пентери и да трчка.
    Игротека треба да пробаме дефинитвно.

На Ava.84 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    6.930
    Допаѓања:
    36.033
    Сакав да ви кажам ако не ви кажав веќе, дека откако престанав мед да јадам престанав и да кивам. Не знам дали е поврзано немам време да гуглам.
    Добра ноќ

На SummerGirl, Ava.84, јolene и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    2.004
    Допаѓања:
    5.540
    Ne ti treba rezervacija za.igroteka samo dobra kondicija.

На Ava.84 и јolene им се допаѓа ова.
  14. јolene

јolene Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    1.548
    Допаѓања:
    6.916
    Ја уште не сум вратила се. Нови ќе треба да нарачувам, а ме мрзи.
    Утре да не се заречувам ако успеам да прередам плакари, да видам што и колку ми треба. Нешто ќе фрлам, нешто ќе донирам, ако остане малата до 11 ипол ко што најавија, ќе завршам белки. Ако не ме фати мрза нормално.

За комшиите, во мој влез се 8 станови. Не си одиме и доаѓаме, со сите сме на Вие. Генерално на улицата се постари луѓе, оти во 70сетите било престиж да се купи стан овде. Мислам се уште е, во оваа населба, само не би во овие згради.
    Снобови се малку сите овде, ама постарите се сите од тоа време хај ссајати. И они сега по накај 80 -90 год., ја 40 и на исто ниво сме :D. Многу лесно ми оди муабетот со постарите.
    Е овој над мене, е некој вон некој си. И многу го реметиме во неговото време за спиење (читај после 7ам).
    Сабајле пуштам правосмукалка, ми тропа од горе, а беше 9 ипол. После се вративме со малата од градинка и и дадов капаци и тенџериња во ходник, да си топка детето. Нека си поигра малку :rofl:.
    Не дека не пробав со арно да ја уредиме работата, ама он повеќе тантруми од ќерка ми има. Епа арно тогаш.
    Другата комшика со мачките, ми дојде во петок од сабајле цела збунета во пењоар, да ме праша оти нема струја. А предходно помина дечкото да каже дека ќе снема, оти ги менуваат броилата, па да знаеме, а и известување имаше. Ама она не сакала да отвори врата.
    Тие до нас не сум ги видела. Од горе има еден пар, супер се. Доле живее санта клаус, и секоја недела се допишува уште по некое име, старите под нас и една фамилија со школарче прво одд.
    Е сега сите ги знете, кој не го мрзеше да дочита.
    Маж и на оваа со мачките си мисли дека станот ќе го продаде за милион, па во пензија ко ќе одел, ќе се преселеле негде кај што ќе купи стан за пола милион и ќе шетаат.
    Е сега само уште за станот некој милион да му даде. Да дека се луди цените за недвижности, ама милион за во зградава, сигурно. За стан без прозор во тоалет и никаква звучна изолација. Да, било многу модерно пред 50 години, пред 50.
    И газдарицата наша исто мисли за милион да го продава, ни рече нас ако ни се паднало на лото ќе ни го продала.
    Фала многу, не мора.

Шо сакав уствари да кажам, поима немам :D. А ако сакаш овде, не е проблем.
    Ја највеќе муабет со хаусмајсторот си имам, ама он е наш. Од Босна. Ама не си одам со никој овде и веројатно нема ни да си одам.

Со една мајка се видовме од градинка на шпилплац, ме праша како ме го добиле местото. И реков преку порталот. А индиректно сакаше за ме провери дали сме социјален случај изгледа, пошто они мислам поинакунместа добиваат. Којзнае како и изгледам. Сабајле добро утро си кажавме.
    Децата од градинка од нејзината група, абе ќе ги јадам сите значи. Не е можно колку се слатки. Па секое сабајле имаш тука идење да се видиме и на земање пак идат да ми се изнасмеат. Поима немам оти така, ама многу кротка група се. И ураганот смирен беше денес.

На Dancewere, Lavender13, MacenceEna и 3 други им се допаѓа ова.
  15. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    2.155
    Допаѓања:
    15.318
  16. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.764
    Допаѓања:
    33.571
    Не е да шират страв истото како во Мк ќе биде во зимо кога за Н.Г сите готват ,полнат бојлери, полнат печки да се зграт и оп снемува струја и трае некогаш и саат ради оптеретеност на мрежата .Така е во мојот град секоја Н.Г. ,секоја зима често си нема струја.Уште е ова актуелно и после 20 год.
    Сега Де нема веќе нуклеарки или има уште 1-2 што не ги исклучи,за да биде зелена .Панелите во ова време ништо не произведуваат оти нема сонце, ветерниците вртат како луди ама они не се еко пошто трошат дизел и така кога ќе размислеш дека секој ден плус по неколку илјади нови потрошувачи на струја што се ламји гладни и што не се полнат 9ч постепено туку сите ги полнат на брзите зојлиња за 20 мин .Одедншка влечат огромна струја за да се наполнат ,а струјата ја нема логички е дека ќе има ауфали т.е ќе снемува струја.Затоа спремајте се за да нема струја ама како не знам.Оти ако снема струја се снемува кај нас во стан дури и топла вода ,среќа лифт имаме уште оти не е уграден:D.

На SanelaS и јolene им се допаѓа ова.
  17. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    2.004
    Допаѓања:
    5.540
    Mnogu se smirivte nikade ve nema, na toplo vino li udrivte

18. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.764
    Допаѓања:
    33.571
    Дааа уживанција па сега цела се тресам(facepalm):rofl:.

19. Dancewere

Dancewere Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.414
    Допаѓања:
    16.629
    Јас ќе ви кажам нешто ама да не ми судите, знам дека сум крива.
    Денеска ми ѕвонат од градинка, малата се сопнала паднала на глава. Отидов ја зедов, добра беше реагираше, не повраќаше, не беше поспана. Ама ја однесов на итна, со автобус.
    Е во автобусот си влегов и не си купив карта. И еве ти контрола.
    Прв пат за 5 години контрола… Вчера си купив тикет и никој не ми го контролираше, а денес ... Дојде контролорот и јас зедов му ја покажав вчерашната карта на телефонот со qr код. И така најнеочекувано на цел свет, на лепе очи ми пројде вчерашниот тикет, или барем така контролорот изглуми (господ здравје да му даде). Инаку на картата секако си пишуваше со црвени букви дека не важи веќе.
    Еве ветувам карти ќе купувам од денес :angel:
    Би пуштиле дете на градинка утре да сте на мое место?
    супер си е ќерка си игра, зборува, пее, трча… се е најнормално. Ама нели рутински 48 саата треба да поминат.
    И така…

На Ava.84, SummerGirl, Chantal и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    18.864
    Допаѓања:
    178.855
    Дали би пуштила-зависи што ми рекле на итна. И колку им верувам.

Денес бевме на заменски доктор, од око рече не е бактерија, ама не знам колку да верувам. И на оригиналниот доктор не му верувам, ама бар црп ќе напраеше. И така, сега ќе се туфкам:smoke:

На Chantal и јolene им се допаѓа ова.