1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Македонки во Германија

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од promeneta, 11 март 2019.

1. јolene

јolene Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    1.548
    Допаѓања:
    6.916
    Само играчка и земи, пари не, они и онака не се радуваат на пари и облека. На играчка ќе се израдува дете, а ако се заигра и мир за родителот имаш. Вин вин.
    Мојата е скоро година ипол, имаше во алди книги со песни и звуци. Ептен ја сака.
    Стикери лепење исто. Коцки. Бебе играчка. Тие кучиња/мачиња на батерии што се на ремче во мулер има.
    За пазл е мало. Ама има веќе од 2 годин. Види на играчките што стои 2 или 3 години земај.
    Ако има кујна играчка и си игра можеш некој прибор да и земеш. Има бокал за вода и тостер играчка. Ташничка мала може, гледам носат децата се радуваат.

Важно! Никогаш не давај благо на дете дирекно, уште поарно без џоколадо. Тоа за родители ако носиш само. На мое дете е забрането благи и сокови да се дава.

На fairy88, Ava.84, IronLady и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Adidas888

Adidas888 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.256
    Допаѓања:
    21.636
    Цк. Чистокрвни германци се овие, се познава од далеку :rofl:.
    И мене ми е чудно пошо неам видено дебел германец. Ама добро, овој е во години веќе па не оди да шета по планини. :rofl:

На Selena01 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    18.864
    Допаѓања:
    178.855
    Во кои години, рече 50 ги има.
    Луѓе во години се 80+, другите сите шетаат по планини:D

На fairy88, Chantal, gjoker4e и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Adidas888

Adidas888 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.256
    Допаѓања:
    21.636
    Кажав 50 сигурни ги има, а он ми личи на повеќе :rofl:

На Biljarkata му/ѝ се допаѓа ова.
  5. јolene

јolene Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    1.548
    Допаѓања:
    6.916
    Ја за германските деца сакав да прашам.
    Ви се чини ли дека тие деца се некако многу тивки. Не покажуваат гласно емоции, мирни се и воздржани. Да за деца се работи бе мајка му стара.
    Како успеваат и децата да им се такви. Да не им писне дете, да стои некако и само ако има цуцла и играчка во него да седи и гледа мирно :drunk:. Имате ли таков впечаток и вие?
    Не знам мојов ураган се смее, плаче, писка, црка. Се носи на игралиште нормално, тричи се издувува.
    Абе овие нивните ко ќе ги наоблечат со капите, шалови, ракавици, лепчето во рака и ќе си буричка нешто тивко. Нит друштво им треба но ѓаволи. И тоа мајките се со некои ниски фреквенции им зборат, се полушепотење. Глас не се повикува никако. Мене малку и чудни ми се.
    Ама па од друга страна имаш после ќе се разведат и 6 години се разведуваат оти на некој фалело да му се поделат 24 секунди од работниот стаж. И се тоа мирно и без кавги, само со пасив агресив префрлување.
    И тоа, да не знаеш кое е поарно.

На Kaetana, fairy88, Dancewere и 3 други им се допаѓа ова.
  6. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    18.864
    Допаѓања:
    178.855
    Не знам ја тоа, еднаш во соседен апартман на летување, само германецот се слушаше како вреска. Од 6 и пол сабајле|(. Побогу на летување си, не во воен камп:bug: Жена и деца не слушнав за име на вистината:smirk: ама сигурно ги имаше, не врескаше сам на себе:D

На Dancewere, Ava.84 и Chantal им се допаѓа ова.
  7. јolene

јolene Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    1.548
    Допаѓања:
    6.916
    Не знам Билко, мене некогаш срам ме фаќа колку е гласно мое дете. А ние не сме жими се не сме толку.
    Не дека цркаме и викаме по цели денови. Туку како успева и на дете кога му укажува или му се кара, во еден рамен тон се тоа да го прави? Еве на пример, на улица и залута дете, истрча го сопре и со некоја ниска фреквенција да ну каже: што правиш, се трча ли така, да им одиш на лугето низ нозе...итн итн...

Ја на нејзино место прво викам по име и викам стоп. Нели тоа ти иде природно? Поима немам.
    Нивните чинам ни тантруми немаат ко нашите. Мое ако не му се походи ќе писка и ќе се тегли и вика. Абе овие за раче и ќе оди до мајка му ко кукла.

На fairy88, Dancewere, Ava.84 и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Adidas888

Adidas888 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.256
    Допаѓања:
    21.636
    Да, потивки се, јас баш приметив ова пред две недели кога ја носив ќерка ми кај педагог да си игра со едно германско девојче. Иста возраст се, само тоа девојче е многу понапредно. Таа жената таму шо работе и шо игра со нив, и ја зеде играчката и и рече дека нема да игра со таа играчка, и девојчето само се повлече и само шмркаше со носот, као налутена, а ни фаца направи ни звук испушти. :D одма се смири.
    А на мојава кога и ја зимаат играчката, цела зграда во вис ја дига додека не и ја дадат пак :rofl:. А и општо, моиве се многу гласни. Ма скоро сите балкански деца се гласни. :D

На fairy88, јolene, Dancewere и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Adidas888

Adidas888 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.256
    Допаѓања:
    21.636
    Абе, не ве фаќа некогаш срам да се облечете убаво? :rofl:
    Додека бев во Мк, се шо имав носев без срам, ама тука неможам. Кога гледам сите оти се облечени како партали, срам ми е да облечам нешто секси ( не провокативно, туку убаво).
    Ете иам неколку многу убави јакни, шо ги немам облечено ниеднаш, срам ми е да ги облечам оти знам дека сите ќе ме зеат. :rofl:

На Kaetana, fairy88, јolene и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    18.864
    Допаѓања:
    178.855
    Какви се пак тие убави јакни? 8-|
    Јакна ко јакна, шо може да биде убаво?:smirk:
    Јас носам се, и капут, и убава јакна, ама се ми е убаво:emo:. Не знам зошто би купувала грда јакна :D и каква би била таа:bug:

На јolene и Chantal им се допаѓа ова.
  11. Adidas888

Adidas888 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.256
    Допаѓања:
    21.636
    :rofl:
    Абе не е за јакните, ваљда ме сфаќаш шо сакам да кажам.
    Ваљда имаш приметено германците како се облекуваат. А гледам дека и многу други го имат прифатено тој начин на облекување. Обични фармерки, обична блуза и патики.
    Во 80 посто од времето и јас така сум облечена, бев приморана ради децата оти често знаат да претрчат кај шо не треба па морам и јас по нив.
    Штиклите ги иам заборавено. :D
    Дури и срам ме фаќа сега да облечам штикли. :D

Незнам, може некој комплекс си иам дека сум многу висока. Обично високите девојки шо ги гледам, сите се спортски облечени или како тоа шо го пишав погоре.

Ај ќе си ставам сега штикли и таа бундата со крзно па нека зеат швабите :rofl:.

На fairy88, јolene, arontt и 3 други им се допаѓа ова.
  12. joana18

joana18 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    617
    Допаѓања:
    732
    Па и не дека на Гермснците децата се многу мирни и без тантруми. Со малата во градинка има многу лоши деца , темпераментни деца. Мирно дете од далеко се познава. А тоа дека се посмирени да со низок тон им се обраќаат. Додека мене мора да ме разбере цел град , за дома па муабет да не правам. На шпиелплаз гледам дека поголемо внимание им обрнуваат си играат со нив. Додека ние на пример во секој слободен момент сме до тел во рака. Не само ние туку и украинците , турците се секогаш 20 души па не ни внимаваат на децата…
    За гардеробата ете и јас го применувам тој начин на облекување дебела блуза и фармерки во зимо. Туника немам облечено не дека е нешто секси но треба хулахопки чизми… порано носев разни кондури, балетанки, патики само на патека. Еве сега патики не соблекувам. Штикла во никој случај дури ни дебела штикла. Некако со малата секогаш гледам набрзинка само да се облечам да ставам нешто на лице и дим да ме нема …

На MacenceEna, јolene, arontt и 4 други им се допаѓа ова.
  13. Adidas888

Adidas888 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.256
    Допаѓања:
    21.636
    Епа тоа е тоа :D.
    Откако сум тука и јас почнав да се германизирам. Гледам нешто минимално да облечам, ма веќе ни на бојата не гледам :rofl:. Гледам да се вклопам со останатите.
    Шо не беше случај во Мк.

На јolene, arontt и Dancewere им се допаѓа ова.
  14. IronLady

IronLady Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2014
    Пораки:
    2.074
    Допаѓања:
    34.451
    Веќе зедов, имаше тротинетче од тие ко детски што се за 2-5 годинки и плус пари ќе и дадам, бидејќи нема што нема од играчки. Од ти се што ми наброја, се има искрено, нејзините насекое и купуваат, па вака бар може што и треба да и купат.
    Благо секогаш и носим, јаде она , ама кога ќе и дадат нејзините.

На јolene му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Chantal

Chantal Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2017
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    8.641
    Само мене не ми фали дотерување и во мк си бев таква. Едни штикли имав цел живот сите можни свадби со тие ги поминав ( и ги делевме со сестра ми). Имав уште едни за матура и едни за свадбата моја, на сестра ми свадбата веќе со ниска штикла бев. Фармерки, џемпер/ маичка, по некоја кошула и понекое фустанче, рамни чизми или патики и тоа е кај мене од секогаш.

За смирено да има такви смирени мајки со крајно не воспитани деца, битно мајката најсмирено објаснува а детето не ни подзастанува да ја слушне. Има секакви од нив како што има секакви и од нашите. За утеха мојот на 2-3 секој ден кога си одевме од игралиште вриштеше на сиот глас, сега е најтивкото дете, он е детето што ако му кажеш остави тоа ќе го остави колку и да не му е ќејф. И не не е убаво да ти е такво детето меѓу гласни борбени деца.

На SummerGirl, fairy88, Adidas888 и 3 други им се допаѓа ова.
  16. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.764
    Допаѓања:
    33.571
    Сме го правеле муабетов полно пати на темава ама може не си имала дате и не ти е била интересна темава.
    Тоа се вика темперамент.Германциве се како опиени без чуства (освен шефицата што е толку гласна како сите германци во фирмата заедно:D).
    Сум кажувала како комшиите до нас не сме ги чуле ни еднаш да викнат, добија второ дете ни глас ни ништо мм ги видел со седиште и ми кажа па јас им честитав.Спроти нас се ѕид до ѕид.Се роди мојава втора и сега го гледам комшијата со бебешка количка ,а нивното второ поголемо од моево .Еј мајката моето не го збира во таа количка веќе како го збира неговото.Го загледувам неколку пати бебето ептен мало.Го прашувам комшијата имате нахвукс?Ми вели дааа, пак машко:D.
    Така 3 деца глас не чув, дури од муабети разбрав дека се развеле комшиите.Тоа оти нивното големо беше во клас со моето.
    Така ни глас ни кавга ,жената си ги зема двете деца , му го остави средното на мажот.Си го чува овој сам оти др жена не сум видела иако велеа дека заради швалека се развеле.Сам маж со машко дете глас не сум чула , ако го сретнам на излегување наутро и толку здраво да ми каже не сум чула ништо(facepalm).
    Сега да почнам ли за моите индијанки.Уште кога ќе влезат во влезо ги слушам ,а ние на 4ти спрат сме:rofl:.Толку доволно е:bandit:.

Имав на старата работа во зградата шпањолки што живееа ,кога ќе излезеа да прават муабет во дворот па мислам цело маало ечеше.
    Ете јужнаци гласни се:lol:.

На Kaetana, SummerGirl, fairy88 и 5 други им се допаѓа ова.
  17. Lavender13

Lavender13 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2022
    Пораки:
    1.396
    Допаѓања:
    4.119
    Настрана темата, ама на кој бре му се остава едно дете? Каква поделба е тоа, две со мене, едно со тебе? ;(

18. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.764
    Допаѓања:
    33.571
    Не знам .Не сум ги видела другите деца да дојат ,еве големото е 10 год и не живее далеку од кај нас.Жената го носи третото во истата градинка како второтото што оди .
    Пред две години беше големово-девојче кај нас после роденден.Не отиде кај татко и си отиде кај мајка и.
    Чудаци се искрено.

На Chantal и Lavender13 им се допаѓа ова.
  19. јolene

јolene Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    1.548
    Допаѓања:
    6.916
    Абе и тоа што викаш. Може ќе смени некогаш, ама сабајле стоиме на семафор, мојата мава раце на автобус, се радува на куче, на зелено светло целата трга напред со се количка.
    Германското седи на точак на седиште, целото умотано од глава до пети. Мирно и гледа. Во истата група се во градинката.
    Мојата преска врне снег, се тепа не дава капа од јакна да ставиш, не дава настрешница од количка да спуштиш, не дава ракавици, не дава тоа за дожд фолијата, абе ништо не дава. Се само се тепа и фрла.
    А сум смирена со неа, и на шпилплац ја играм и се лизгам со неа и во песок копам. Телефон не давам. Не гледам пред неа. Пробувам да не повишувам глас, ама некогаш морам и да подвикнам.
    Сега ме тестира, оди на фиока, си кажува ќеќе не, ја отвара и ме гледа, па почнува да вади се од внатре. И така.
    И се чудам стварно чудам, како нивните секогаш се облечени и ќутат така. Сигурно и нивни деца искажуваат незадоволство, ама на поинаков начин.

Освен ако не се ептен блиски, нит давам пари ни се замарам. Ни па за мое сакам да ми даваат пари.
    Ги распрдевме децата со секакви глупости, крај не им се знае веќе.
    Имам и јас едни такви со сите играчки накупено и сега стикер книгичка ќе му дадам од 3 евра. И тоа без око да ми трепне, ако се мои.
    На мое не купувам многу, сум пишувала овде стално, се е или на старо или добиено, ретко ново. И пак има купишта и сега ќе ги соберам и фрлам оти само гужва прават и она не си игра со нив.
    Заборавив да ти кажам преска, исто многу интересни интерактивни книги има во книжарите. За друг пат да си знаеш ако ти притреба. Супер поклон е.

Сигурно сте ги правеле и не ми бил интересен. А може и сум викала еве овие не знаат да си ги воспитаат, па сега друг им е крив шо дојчовци се тивки :rofl:.
    Ама нели се на своја глава се враќа.
    Не, си мислам за дете до толку да не искажува емоции, па сигурно по дома не си ни зборат, или само онака службено се комуницира :?:. Поима немам.

Џамбаз не успеале да ја заспијат како што треба. И на крај се врати пак на- не сакам во градинка, а тамам стигна до ок ми е. Денес му ѕвонеле на маж да си ја земе оти не можеле да ја смират.

Јас имав термин во арбеитсагентура и ме прашува оваа што сакам да работам, ја гледам и викам бератерин:rofl:. Ме гледа, ја гледам и така.
    На крај вика ај за два месеци да се видиме, подразмисли малку, па може коучинг да земеш. Викам ако.
    Важно конечно не ми е блокиран профилот.

За @Adidas888 да си се дотераш и на нас слика да ни ставиш да те видиме дотерана. Не така само по пишување. Еве и ја ко Ава обеќам, ако најдам конечно нешто што ми се свиѓа ќе ставам слика. Во слободно време и последно сум и јас дојчовка.
    Имам 2-3 пара високи и ќе стојат за ќерка ми да си игра со нив. Инаку патики и ниски чизми.
    Е лани си купив и јакна многу убава ама за нива си ја чувам :rofl:. Уште не ја имам облечено, оти и оваа што ја носам беше нова, а сега цела е лиги и мрсоли од ќерка ми. Чекам ка и да е да ја поврати. Па друга не ми се жртвува. Една веќе ми ојде така.

Билка и ти може слика да стајш ко ќе се дотераш у убавата јакна :hai:.

Сега мислам се кажав, да одам да средам кујна и да се комирам.

А не кажав уствари. Некој ибупрофен сафт за деца дали користел, дали е повкусен од парацетамолсафт?
    Малата пак плаче у сон, заб иде. Не е спиена два дена веќе, ни ден ни ноќ. Парацетамол не сака баш, ама на сила и дадов ноќва, белки ќе одмори малку.

Последна измена: 20 декември 2024 во 20:56
    На fairy88, IronLady, Chantal и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.764
    Допаѓања:
    33.571
    Нурофен со вкус на портокал има.Ибупрофен е тоа.Мислам и јагода имаше.Прашај во аптека.