Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Македонки во Германија

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од promeneta, 11 март 2019.

1. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.296
    Допаѓања:
    285.187
    Добра вечер
    Уште утре празник и од вторник сите на школо и градинка. Куќава да имаше нозе ќе проодеше, како тенкови се кога се дома:D.
    Една недела ќе ми треба да ја доведам во ред, да сортирам од по собите старо/искршено/непотребно, да чистам.
    И таман до нареден викенд се да е наопаку:D.
    Вчера зедов кај мене да сортирам закачалки каде ми стојат кошули, панталони, сакоа. Еден саат само прередувањето, на лево на десно, ништо посебно не правев уствари.
    Каде се уште 8метри и плус 4 детски соби се да се извади, пребришам прашина, да диплам па назад(facepalm).
    Кај нас почнаа да влечат пари осигурувањава. Не е нормално колку пари ни одат таму, а без тоа не бива.
    Треба хафтфлихт и на станот да направам, да не знае некој +/- колку оди за стан 60м2.

За куќава вонгебојде и хафтфлихт 1800еу ни се фаќа:@.

На Ava.84, јolene, fairy88 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Powerbaby Love

Powerbaby Love Нов член

Се зачлени на:
    28 ноември 2024
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    Zdravo na Site,Dali nekoja zivee vo pokraina Mecklenburg -Vorpommern?

3. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.777
    Допаѓања:
    33.647
    На шефицата ќерка и и внуците имаат кокоши и кажуваше дека периодот околу Божиќ не неселе јајца две недели:(.

Ние на раб и на школо од денес:sweat:. Снег наварна убаво вчера туку кај беше снегот додека децата беа на распуст:?:.Сега јас морга да го чистам и возам по него и после штикли Ава .Кој може на вакво време штикли да носи:rofl::rofl::bandit:.

На SanelaS, Biljarkata, gjoker4e и 3 други им се допаѓа ова.
  4. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.073
    Допаѓања:
    36.169
    Да видиш во Филипс. Ние од таму земавме по еден пар. А другите ни се од Алди.

Пакети не примам. А и не ми ѕвонат на врата за туѓи пакети. Во петок треба да ни стигне air fryer. Маж ми го порача. Се надевам дека ќе се погоди.

За денес лепче, тавче гравче, пита со зелка и риба.

На Yowannty, SanelaS и gjoker4e им се допаѓа ова.
  5. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    6.969
    Допаѓања:
    36.162
    Ич не ги сакам овие денови или периоди кога се ми е премногу…
    Почнувам да се разболувам или уринарна инфекција ќе видиме, битно омалаксана сум и нозете ме болат и цело време во вц ми се оди ама претходниот пат испаничив демек уринарна инфекција ама ете не беше па нема сега пак да паничам, ако е е. :D
    Преку глава ми е од се. Ми треба воздух. Чувствувам дека каде и да е ќе пукне нешто.

На SummerGirl, MacenceEna, SanelaS и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.073
    Допаѓања:
    36.169
    Добре дојде во клубот. И јас имам иста мака. Од септември наваму се мачам. Во Мк бев на лекар. Ми земаа крв за анализа и докторот рече дека имам уринарна инфекција. Ми даде Панцеф. А јас и настината бев. Пред да слета авионот во Ге ми се одеше во тоалет. Зафатен беше тоалетот и едвај издржав додека чекав на пасошка контрола. Па после се пикнав во машкото вц (facepalm) Среќа што никој не ми го собрал куферот. Го испив антибиотикот и уште имам мака. Ама почесто навечер :(

7. јolene

јolene Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    1.578
    Допаѓања:
    7.048
    Кај сте женски. Да не се опивте на вечерата?

Јас пак чизмички купував. Кога бе ги израсна, пред месец време почна да оди и купив, геокс фала богу од аутлет, ама сега се мали. Денес да ја облечам, не бива. А некна ги носеше.
    И сега пак нови. Нешто не ми фати око на бест сикрет, ама минимум за добра чизма е, не ми се верува, 50 евра. За три пати што ќе ја облече :drunk:.
    Па не е само сега зимна, ќе треба нели се комплет да сменам и гумена, па и топлинки и се. Како бе преку ноќ им растат нозете :D.

Сега нарачав едни чизмички од елефантен, и поима немам дали ќе ги бива. За гумените знам дека им се ок, ама за овие зимски поима немам.
    Натурино, пепино, леле изгор по 70+. Геокс мал калап, тесно не е за неа.
    Супер фит, поима немам дали ги бива, а држат цена.
    И вака неподготвена ме фати ова.
    Од сега ќе гледам ако некогаш има на попуст и што не е актуелен број, ако е евтино ќе земам :D.
    Кои ги земате вие за чизми. Сигурно се вртел муабетот веќе, знам :tmi:.

На gjoker4e му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    18.928
    Допаѓања:
    179.433
    Ваљда од вода, како китките:D

Суперфит се ваљда ок, ама тесен калап, никогаш не и пасуваа на мојава.

На јolene му/ѝ се допаѓа ова.
  9. јolene

јolene Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    1.578
    Допаѓања:
    7.048
    И ноќеска стана, нешто да ја легнам, гледам и вреќата за спиење мала и е :rofl:. Најмајка:inlove:.

На gjoker4e и Biljarkata им се допаѓа ова.
  10. јolene

јolene Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    1.578
    Допаѓања:
    7.048
    Гутен морген мене либе Дамен,
    Среќен Божиќ, само убавини!

Ја сум испратила маж на работа, дете во градинка И сега не знам што да правам. Чудно некако, тишина.
    И нели денес празник и не се работи, ќе си се држам до правилото и ништо не фаќам.
    Ручек од вчера има. Вечера ќе видиме што.
    Еден круг после да најдам вреќичка и толку од планови за денес. На сите во посакувам вака по еден досаден ден повремено да си имате.

На Chantal, Ava.84, gjoker4e и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Lavender13

Lavender13 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2022
    Пораки:
    1.430
    Допаѓања:
    4.308
    Мислам дека имате zalando lounge таму, јас досеа два пара му земав од таму, имаше баш добар попуст.

На Chantal и јolene им се допаѓа ова.
  12. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    6.969
    Допаѓања:
    36.162
    Јас ако речам дека едвај чекам да заврши годинава премногу ќе е… :whew:
    Ѕвонам сабајле дека морам јас да однесам деца во градинка/ школо и ќе отидам во 8. Стигам до градинка, градинка затворена!!! Скроз изумив. По пат плачев од што ми се собра се и ова беше капката што ја прелива чашата. Едвај глас имав да кажам на работа дека градинката е затворена и ми рекоа ок нема никаков проблем седи дома ама јас ко јас дури 2026та ќе заборавам на ова.

Не знам до кога ќе трае ова, 7ми јануари е, а како 70 лоши дена да имав до сега оваа година… да се изнаплачам па ќе почнам да визуелизирам. Ако ништо друго барем и на двете симпатии и јас сум им симпатија. Сигурно и на третиот ама сеуште немам потврдено.

Се чувствувам како некој да ме проколнал. Сабајле пијам кафе турско ми се истури на мене па кога го оставив на маса змија се покажа, слика имам и од двете.

IMG_4368.jpeg

IMG_4369.jpeg

13. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    2.809
    Допаѓања:
    39.577
    @gjoker4e , не е крај на светот .
    Запишувај си на календар битни термини од градинка , кога затворат , кога работат до порано.
    За да не ти се случува вакво пак .
    И не драматизирај за кафето и какви форми и слично ти се прикажуваат .

Јас лапнав една таблета за глава . Почна да ме боли и да прекинам со време .
    Мразам кога децава си прават термини за дружба во тек на работно време . Не ми оставаат време да здивнам, одма треба да трчам нив да ги носам и земам после работа . Треба синко да го носам после работа кај другарче , да ја земам големата од дополнителни. Во исто време мали од градинка да го земам и после сум без трошка енергија .

Сега да земам да направам план , што како да сработам. Да направам листа , зашто инаку сум ко изгубена. Треба да стаса новиот робот, ем смука ем џогира. Два пати на ден има да рмба. Другиот горе да го качам , да чисти таму . Тој што е горе испушти душа , таман овој ќе го замени .
    Децава да ги за ангажирам повеќе во домашните обврски зашто јас сама неможам .

На никој дома не му смета хаосот, само мене изгледа . Ептен се како номади . Доселени и си го живеат денот . Серии по цел ден , јадат пијат во соба , флаши, чаши , лажички на сите страни . Алишта исто . А јас ќе си ја трескам главата до задачи .

Ајде се читаме после .

@gjoker4e излези на воздух , напиј се ново кафе , запали цигара ако пушиш ако не почни , намалува стрес :wasntme:
    Јас на работа највеќе од се ја сакам паузата , за кафе пиење со колешки :D

На Chantal, Biljarkata, SanelaS и 2 други им се допаѓа ова.
  14. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    6.969
    Допаѓања:
    36.162
    Да продолжам? Одам на матичен за резултатите од крвна слика и вика мора термин кај матичен дека железото е deutlich под граница.

Мм е веќе некое време дома и тој ми е дополнителен стрес. После разведените блескале, па нормално! Абе и ништо да не ми згреши пак ми е некако ме разбирате веќе. :D

Ми треба воздух ама како. Сама сум со малиов сега. Он па плус дополнително ме нервира. Сабајле ајде в маркет се што кажа му купив и излегуваме вика заборавил некој кекс и плаче и ми иде да се самоубијам во истиот момент.

Малава кога ќе ја земам во 16:00 знам дека и неа нешто нема погодено да и биде.

Само хотел да земам да платам би ми помогнало. Сама и само кафе да ми донесе некој во соба ќе ми треба. Пред полудување сум. :devil:

Уште 33 минути имам на располагање да одложам термин утре. :whew:

15. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    6.969
    Допаѓања:
    36.162
    Му викам на мм само сакам годинава да заврши и ми вика што се десило? :o :o :o Викам па зарем малку се деси овие 7 дена и ми вика штооо тоа? И му набројувам и ми вика па тоа се само ситници на коишто воопшто не им придава значење и плус вика едната работа најлошата нему му се десило, а не мене, па не го сфатил он тоа толку трагично како јас…
    Значи преувеличувам… јас сум човек кој што се си зема при срце…

Сега најголема мака ми е терминот. Не може на телефон од 12 до 14 пауза имале па мејл пишав и 14 ќе ѕвонам пак ако имам храброст дека всушност треба да лажам зошто го одлучувам ама ако не го одложам до 200 евра ќе е казна, пишува 50 евра по четвртина час.

16. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    6.969
    Допаѓања:
    36.162
    Решив два проблеми за утре. :D Од задутре нови здравје. :whew:
    И уште петок 17ти јануари ми е проблем не знам како да кажам на работа дека не можам да отидам. Проблемот е што е одма после одмор и пред и после одмор не треба да се менуваме дека скоро секој сакал да се менува. Јас никогаш не сум се сменила пред и после ама еве правилово од 01.01 е и јас треба да се сменам. ]:) Правилово на мојата работа поради тоа што некои цело време се ослободувале сабота ако имаат одмор од понеделникот и не е фер посебно спрема тие што не се менуваат туку се знае од тогаш до тогаш е одмор и крај.

17. Miss666

Miss666 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.354
    Допаѓања:
    3.627
    Деновице има силен ветер. Па на подигање ролетна, се откачи, падна од едниот прозор. Сега мора да се смени, поправи. Што треба да правам, да пријавам кај агенцијава што го издава станот? Или сама да барам мајстор? Како оди, имал некој искуство со вакви работи?

18. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    6.969
    Допаѓања:
    36.162
    Мораш да пријавиш. Не смееш сама.

На Miss666 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. joana18

joana18 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    626
    Допаѓања:
    764
    Гледаш треба да се опуштиш и да не мислиш толку . Сигурно не е толку трагично, што маж ти вели дека тоа се ситници.
    Ти премногу се стресираш за небитни работи , се јавуваш и откажуваш термин никој нема да те праша зошто или како , а ти го мислиш 5 дена како да го откажеш, и 6 тиот ден си под притисок и стрес зошто се уште го немаш откажано.

@јolene јас лани на мојата и зедов фроддо, многу бев задоволна. Но подоцна видов дека се само за дожд не и за снег па и купив и други што одма ги надрасна . До душа немаше ни снег колку што јас се исплашив дека чизмите не се текс. Оваа год и купив супер фит , добри се, задоволна сум.

Среќен Божиќ за многу години .
    Конечно почна со градинка , го изгуби ритамот на спиење и јадење .

На gjoker4e и Chantal им се допаѓа ова.
  20. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    18.928
    Допаѓања:
    179.433
    Меѓународната потерница по @Gosh го прогласувам за отворено8-|

На Chantal и gjoker4e им се допаѓа ова.