Das Kinderkrankengeld beträgt regulär 90 Prozent des entgangenen Nettoentgelts. Sofern Sie an Ihre Mitarbeiterin oder Ihren Mitarbeiter in den letzten 12 Monaten einmalige Zahlungen geleistet haben (z.B. Weihnachts- oder Urlaubsgeld), beträgt das Kinderkrankengeld 100 Prozent des entgangenen Nettoentgelts.
Кај нас ја враќаа и кога имаше жолто зелен секрет од нос. Кога почна да оди есен /зима повеќе и дома беше. @gjoker4e ти веќе знаеш дека проблемот е психички кај ќерка ти . Треба да работите на тоа. @Ava.84 ти нели беше многу задоволна од газдите, шефовите, колегите, работата? Инаку никој нема фала да ти каже, ниту пак награда ќе добиеш. И јас бев така болна одев на работа, 1 ден со години немав кранк се додека не останав трудна со првото. И што добив, ниту унбефрист ниту продолжување на договор. Затоа кога бев бремена им надокнадив за сите години. За разлика од другите колеги кои беа со недели болни… Па дури и одмор зимав по 1 недела. Каква беше кај вас ситуацијата утрово, овде многу се лизгаше од дождот и минусни темп.
Ама не знам што е коренот на психичкиот проблем? На 4 години започна. Два пати многу и викав па можеби тоа да е или малиов што се роди. Денес конечно беше во вц и од тогаш па навака цело време пак трпи се стиска… На психолог одевме ама многу споро ми беше и ме нервираше некако психологот немав добро претчувство. Повеќе за нешго друго ми зборуваше и сфатив само дека јас чувствувам некоја вина па затоа се и допуштам. Сеуште чувствувам вина и сеуште и допуштам ама тоа нема логика да е поврзано со овој проблем. Можеби вие имате идеја поради што? Се гледа дека е психолошки. По некоја моја логика задржана емоција или емоции би требало да е.
Мора ли да е македонско?Има убави Бг сирења по бугарски и руски продавници ,може и во турска продавница да има не знам. Ние од Лидл купуваме тоа во лименка плавото сирење најнормално ни е и некогаш од руската ќе купи мм козјо и овчо бг сирење ептен е вкусно овчото. Да задоволна сум од сите освен од симпатијата.Колешката што ми е главна на мојот сектор од што ептен сака да ми погоди греши.Секогаш кога директно ќе ја прашам шефицата подобри одговори наоѓам.А колешката треба да ја замени шефицата за некоја година ама некако многу како да е уплашена при одговорите.Ама е ептен супер и овој викенд требаше на Роби Вилијамс филмот да одиме ама изгледа ќе скокнеме дека моиве болни . Работата ми е ептен досадна и сакам друга работа во друга бранша да најдам ама не знам што.Уште сум млада до пензија може ќе најдам што сакам да работам.
Nie kupuvame 4.5 kg mesano ili ovco i grcki maslinki 3 kg vo koficka. Moram maz mi da prasam za broj pa ke ti pisam vo pp, nekoj od Strumica go nosi a sirenjeto mislam e tetovsko.
Незнам кој дел си , едино што знам горе Дортмунд тој дел носат некои комбиња од мк , баш пред некоја ден разбрав и Кораб Трница блиски земале 5/6кг пакетче , внатре засебни вакумирани пакетчиња мешано сирење , ако дознаам кое комбе ќе ти пишам , ама и по групите види некој може објавува. Ние си прошверцавме од Мк сега кога си идеме Без мед , ракија и сирење не се трга со кола ако сме
Јас бев тука до летото 2023та па слушав видео на јутјуб од Ана Бучевич како до работата од соништата или така нешто и визуелизирав на старата работа како сум на новата и секој ден бев благодарна за се што имам на старата работа и ги набројував позитивните нешта. Даун сум и симпатииве ме откачија без да знаат колку само негативна сум. Е тоа ти се вика енергија. Кога сум позитивна ме симпатизираат. Сега како коњ, иако на далечина, ме игнорираат и двајцата како да ме гледаат каков намќор сум.
Не знам за другите, јас немам работа од соништата. Јас имам живот од соништата, ама не вклучува работа.Нешто лото да визуелизирам Ама прво здраво дете да визуелизирам
Работа од соништата, да работам 4 часа дневно а да сум платена како за 8. Тие 4 се за да не е досадно.
Кога и да спомнам за ова ти одма лото викаш. Не, немој лото да визуелизираш. Еве јас за тебе ќе визуелизирам лото, бидејќи јас не сакам. Ама ти за мене да визуелизираш саботава по грешка за завршам со некој од симпатииве и као демек утре алкохолот да е крив и као демек на ништо не се сеќавам. Еве нема врска кој, битно еден од нив да е. Дете какано по втор пат денеска, после мојата поплака на фемина. Како не ми текнува на време дека фемина е чудесна и уште 10тиот ден да се пожалев. И нит ја боли нит ништо, каката е Мека, затоа се гледа дека трпењето е психолошки.
Братучетке јас директ ќе им треснам боледување на твое име, па они нека си мерат чивијата.Ќе кажеш многу сум болна хоме офис не можам. Дури можеш и на доктор и кажи јас се разболев од децата и имам грип. Јас така направив кога фатив Норо вирус. Прво кажав Кинд кранк,во меѓу време почнав да повраќам и пролив и кажав јас сум болна да сменат во системот и извадив боледување. Нема шанса да им седам без пари дома.Некој треба да плати,или работодавецот или кранкенкасата.
На што да не се сеќаваш на мт или на симпатиите.И јас ќе визуализирам ама прво да разберам што точно . Како викаше тоа видеото денес не даваш отказ.Бидејќи 1. Фрижидерот нема да ти се полни сам 2. Стара си за шугр деди 3. Да си стрптизета не е опција 4. Онли фанс исто 5. Трај и јади Сакав да си ги залепам на мониторите ама многу често ми се шефовите во посета и мислам глупо би било. Они се нон стоп кај нас грешка се изразив.Па сега имам две сонца од бившата колешка и одма си ги замислувам Божите забрани за давање отказ. Неее пишана сум киндкрак.Ама знаеш како е кратат многу добиваш малку пишува 90%. Не никако јас ако треба 5 саботи ќе работам ама ќе добијам плата.Секако имаме во мај задолжителни 2 саботи на работа.
Абе корегирав го мислењето ама касно. Јас се имам пишано прво Киндкранк,па сменив на мене кранк кога бев со Норо инфицирана.Можеш да сменеш уште. Инаку и на мене не ми стое дека е пуна плата јас треба демек да земам 100% Киндкранк заради 13 плата што ни ја пуштаат во Октомври. Мислам дека кратат за Pflegeversicherung и други осигурања,а што е најлошото,ако имаш Киндкранк пари над 500еу,мора да им правеш секоја година Steuererklärung. Мене не ми баш одговара тоа.Сакам на две три години да си правам.Ама не бива.
Ќутите барем работа имате. А јас ни работа, ни бутур. А треба да барам, што да барам е муабетот. Не сум ни седнала да видам што врти по огласи за мене, а и официјално сум без школо тука. Во Штуги барем со школо бев. Дете има и кромид и капки во нос и балзам на вреќичка. Џабе. Хрчи. Кашла. Се буди. А јас не можам ни да заспијам од неа. Маж го дислоциравме додека трае гужвата кај него на работа, ама јас уште на раб од кревет спијам, иако креветот е 180 цм широк. Како бе го зафаќаат цел кревет не ми е јасно. И така, ако си најдам симпатија, ќе ми е за да си чатам по цела ноќ, да не ми е досадно. Ајде во петок вечер ќе спијам. Друго ја магично оздравев откако дете се разболе.
Ja kako nepovikana vo prikaznava, ako mnogu kasla a veke maloto jade med. Izmesaj med i kromid ke pusti voda i davaj od toa sekoj saat. Toa kinderkrank geld samo napismeno pisuva 90 posto od plata, kako sto presmetuvaat neznam ama na kraj ne se dobiva nisto. Ne tuku se potresuvajte za boleduvanje tuku vadete koga ke e potrebno 6 do 8 nedeli godisno e optimalno duri i normalno, kolku i da e dobra firmata seficata i neznam koj pri prviot kiks ke ja pokazat vratata.