И во Мекленбург се затвараат... https://www.nordkurier.de/mecklenbu...den-vorerst-nicht-flaechendeckend-geschlossen Не само школите и градинките, туку и Универзитетот во Росток, 4 недели. Друга информација дека и малите продавници ќе бидат затворени, само големите супермаркети ќе работат.
Леле јас сега отворив овде и шок Кај нас денес во градинка не ни рекоа ништо дека затвораат Од понеделник нема градинки или што?Важи за секаде или како? Да станат деца и да пуштам твто да слушниме шо велат по вестите
Мари, не знам каде сте, ама можно е на национално ниво ова со градинките...т.е. секоја покраина да предлага слични мерки... да не шпекулирам.. За НРВ е сигурно слично како во МФ.
Не знам за во Германија, ама јас во Скопје на работа си идам. Пациенти слабо има, ама медицински лица не се ослободени. Нас газдарицата ни даде пола работно време за секој случај. Може едно винце и овде да си мавнам.
https://www.schwaebische.de/sueden/...len-und-kitas-ab-dienstag-_arid,11199580.html BW бевте ако добро памтам.
Периодот на адаптација и го одложија за од 16 Април. Јас требаше на 31 Март да почнам сега од ново од 16ти цел месец на адаптација до 1 Јуни ме ослободија од работа како продолжување на неплатено породилно.
Sto ke se vrakate vo mk... Tuka e haos! Zatvoreni gradinki skoli fakulteti... Ispaniceni luge 300,se siri virusot od nesovesnosta na graganite ne deka e tolku mn opasen. Se si funkcionira normalno osven lugeto. Sedete si doma i uzivkajte.
Ова со адаптацијава... мислам дека убаво ќе ме зафркнат сега со паузава. Супер си почна, сега дома 2 недели, ако не испадне и повеќе, оаеќам дека ќе биде плачки кога ќе почне. А нема да има пак адаптација, ќе треба дирекно цел ден да иде.
Спомна некој за враќање во мк? Ни на крај памет не ми паѓа, а верувам и на повеќето ако не и сите тука. Не знам за другите, ама за мене можам да си кажам. Јас живеам во Германија, плаќам сметки, здравствено осигурување. Задоволна сум од квалитетот на живот и се генерално. Овде се осеќам дома. Не можам истото да го кажам и за во МК, за жал. @didi1982 имаш право. И нрв одлучи да затвори школо и кита. За уни уште не знам. До сега беа затворени само оние училишта кај што имаше заболени. Се надевам мерките ќе дадат резултат. Инаку 15 нови во мојот град. Не урочив вчера ко кажав .
Кога велам карантин стварно мислам.Не само градинките и школите , јавниот е сведен на минимум.Се молат граѓаните да седат дома.Како подготовка пред финале . Ама аеродромите уште си функционираат нормално. Медицинските лица мора да одат на работа . Ние ќе се мењаме со мм.Работодавачот е обрзан да исплати цела плата ако го најдам линкот ќе постирам. За градинката виде дека си грешка 6м е премногу мало.Стварно ни на работа те нејќат ти рекле до јуни да си седиш ,ептен кармата е против тебе Фри Во Баерн чув дека за алаин ерциа има нот бетројунг во градинките(Ако ме разбра некој) Ние одложивме одење за мк за ВелигденВнуците ми прават 1год уште не сум ги видела .Короно
У кој филм е ова? Мислам дека си ја згрешила темата. Фала Богу во Германија сите дојдени се образовани луѓе и како пишува така читаат. Многу ми е мило да е така. Да се враќам у Македонија немам намера ни во овој живот, а ни во следниот. Тука ми е дома тука сум своја на своето. Шест е премалку 12 е премногу. Ќе пишам и на темата со 9/10 месеци идеално за во градинка. Се е против мене со цело срце одвај чекав да де вратам на работа и бам меѓу рогови. Седи си децата се мали идеш од ризична земја ќе ги видеш секако. Пуштај линк да видам ако најдеш. Се слушнавме со градинката ние се гледаме на 16ти Април. Сеуште е препорака. Сепак мора да се почитува седете дома или шетајте сами на воздух не одете на игралишта за деца, не одете во ресторани, одењето во продавници на мин. СЗО објави факт дека ни топлото време нема да го сузбие корона затоа мор во светски рамки да поседиме дома да се идентифицира оздраве и сузбие. Да бидеме разумни сите и се брзо ќе помине. Таман почнавме еден месец прекин. Под која среќна ѕвезда се родивме? Да го отворам пакетот со вино оти тежок месец ме чека.
Сега бев да го земам детето од градинла рекоа во понеделник работат.Чекале Arbeitgeber да им пдобри дека не треба да работат Типиш Дојч
Кај мене Елизабет е со безвеза 38 тт дома неделава, ама Викториа одеше. И алиштата, преслеките, јакни се дадоа да си зедеме и испереме. Затворено до 06 Април. Потврда ли се зема од некаде за тие во работен однос да не одат или како ќе се прави? Ако знае некој?
Nekoj preth vo post imase pisano... Ne se palete tolku brzo de... Nikoj ne rece deka bas VIE sakate da si dojdete.
@FreeMind Имам.Минатиот петок мм доби поклон од мојот шеф монголска воткаВина имаме 3.Додека рестораните работат не е страшно. За шетање ние си шетаме во природа и на отворено само. Туку на мене јавниот превоз ми беше овие денови ептен празен.Нешто и туристи како послабо. Еве кој ќе плати неодење на работа. Ама после овие 20 дена мора да земе или одмор или неплатено.Супер а?
Не може да е ова, ова е за болно дете во случајов имаме пандемија. Сигурно ќе има известување и ослободување од работа.