Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Македонки во Германија

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од promeneta, 11 март 2019.

1. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    2.079
    Допаѓања:
    5.797
    Koe sparkonto go imas za dete i vo koja banka, jas od 1.7 posto kamata na godisno nivo ne najdov nesto.

На bubemconia му/ѝ се допаѓа ова.
  2. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.212
    Допаѓања:
    36.703
    Ај да прашам за поените. Еднаш прашав за тие во ДМ. Ме интересира дали со поените може да се пазарува или се само за купување на тави и на електрични апарати? :?:

3. Dancewere

Dancewere Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.440
    Допаѓања:
    16.853
    Ако мислиш на пејбек поените ,да можеш и да плаќаш со нив. Јас во Дм плаќам со поени. Можеш и гутшајн да си земеш скоро па од секаде.

На bubemconia и SummerGirl им се допаѓа ова.
  4. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.763
    Допаѓања:
    34.025
    Mozes da platis na kasa u dm i online isto so niv inaku mozes i da gi prefrlis na svojata bankovna smetka. Sto jas i.taka.pravam celo vreme

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  5. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.212
    Допаѓања:
    36.703
    Ми стигнаа две картички по пошта, па си реков да прашам. На пејбек поените мислев. Ја имам и апликацијата. Не само во ДМ. И во Едека и Нето на каса ми бараат пејбек картичка.

6. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    2.079
    Допаѓања:
    5.797
    Dobro da ve prasam dali i na vasite mazi tolku im se ide vo Makedonija ili da se prijavam vo.menjam maz

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  7. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.212
    Допаѓања:
    36.703
    И на мојот му се оди во Мк. Јас не можам да разберам зошто дојде тука :x

На SanelaS, mal.ecka, EvAngelos и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.028
    Допаѓања:
    36.336
    Најди си некој Германец. :D

Ако оди сам Мк уште подобро за тебе. Раат ќе си.

На јolene, SummerGirl, SanelaS и 2 други им се допаѓа ова.
  9. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.028
    Допаѓања:
    36.336
    Леле јас не знам дали некој некогаш имал ваков проблем. Скренувам полека. Пие лаксатив и каката е течна ама не сака во веце да оди. Значи цело време си трпи без престан. Јас не знам што да правам веќе?!?!?! Со последни сили се борам. Проблемов трае веќе скоро 4 години. И не се издржува повеќе ама најсериозно!

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  10. joana18

joana18 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    641
    Допаѓања:
    805
    Даа, кога си одиме брои денови , недели. Јас воопшто не се возбудувам ниту ми се оди толку. И секогаш сум под стрес кога си одам .

На SanelaS, mal.ecka и SummerGirl им се допаѓа ова.
  11. Katie90

Katie90 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2013
    Пораки:
    178
    Допаѓања:
    1.313
    Работа со психолог ти е најдобра идеја. Они преку игра ќе пристапат на проблемот и ќе се најде решение. Ти колку и да се трудиш не можеш многу да постигнеш, психолозите се тренирани за тоа.
    Пријави ја некаде на листа на чекање што поскоро дека многу се чека.

На јolene, mal.ecka, Chantal и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.028
    Допаѓања:
    36.336
    Одевме на психолог ама некако во друг правец како да одеше муабетот или јас не можев да ги поврзам работите.
    Заклучокот секогаш беше дека јас премногу и попуштам и дали знам зошто. Фактички дека не мора да оди во вц затоа што знае дека јас ќе и го дозволам тоа. Или така нешто отприлика. Никако не можев да сфатам или пак можеби само поинаков одговор очекував.

Последниот пат кога беше во вц, видов дека трпи и викнав по мм да и рече да оди во веце и одма отиде. Јас ако речам нема да отиде.

На јolene, SummerGirl и mal.ecka им се допаѓа ова.
  13. Katie90

Katie90 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2013
    Пораки:
    178
    Допаѓања:
    1.313
    Ти даде некој совет како да постапиш ? Дека не е тоа решение маж ти да реагира. И од каде потекнува тој страв ?

14. Masnickaaa

Masnickaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2011
    Пораки:
    370
    Допаѓања:
    933
    Кај нас па обратно, јас едвај чекам да одам, да се видам со сите. Да не сум јас, мислам дека маж ми никогаш нема да оди:) Он сака да шетаме во други држави.

На SummerGirl, SanelaS и gjoker4e им се допаѓа ова.
  15. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.804
    Допаѓања:
    33.748
    Кажи и ако не кака ќе оди кај дедо Боже, а таму не е убаво за деца :(.Не знам може ќе се уплаши:?:.

Јас во Талиа сум купувала книги:$.

На gjoker4e и SummerGirl им се допаѓа ова.
  16. bubemconia

bubemconia Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2010
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    376
    Постбанк ама лани беше направено со траење од една година. Само што направивме паднаа каматите. Исто лани фатив и на Трејд Републик добра понуда. Таму даваа месечно камата на парите што ти стојат неинвестирани. Сега каматите се многу паднати, не се исплаќа веќе и затоа барам друга опција како на пример ЕТФ.

На јolene и SanelaS им се допаѓа ова.
  17. Chantal

Chantal Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2017
    Пораки:
    1.358
    Допаѓања:
    8.687
    Мојот не е пд мк па сега зимово не можеше да издржи сами беа со синко за Божиќ јас си работев. Така повремено го фаќаат кризи де за неговата дома, де за мојата. Јас за одмор не можев да го убедам освен хр или грчка, годинава конечно некоја иницијатива има да се шета на друга страна ама уште не ни е сигурно.

На јolene, Ava.84 и SanelaS им се допаѓа ова.
  18. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.764
    Допаѓања:
    11.214
    Не знам колкаво ти е детето, кај нас беше 4 години кога ова се случи. Прво имаше запек па после 4,5 месеци се стискаше и одеше на 4,5 дена со многу зборење, плачки. Му дојдеше за во одење тој стиснеше ножињата. Тогаш штом не добив нервен слом ќе терам 100 ка.
    Докторката ни даде тогаш некој сируп, и со многу зборување, убедување, почна да се прилагодува. Кај нас мислам беше страв од запек и после му прејде во навика. Знам колку е мачно, стресно, сите нерви на крај ти одат затоа што не е еден ден. На два пати моравме и чепче е тогаш баш беше викање и плачење, сите добивме дома трауми.
    Кај вас е многу. Смени психолог и давај и омега, Д вит и Ц витамин во капки. Пробиотик обавезно и постепено ќе се среди. И наоружи се со трпение, многу е мачно.

На mal.ecka и gjoker4e им се допаѓа ова.
  19. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.534
    Допаѓања:
    23.062
    Како да извадам резултати од пред 3 години од болница?
    Може ли некако онлајн или мора да одам до болницата? А и каде треба да одам поточно?

20. Lavender13

Lavender13 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2022
    Пораки:
    1.498
    Допаѓања:
    4.553
    За долгорочно штедење, историјата вика најдобро е да се инвестираат парите. Просечен return за 20 години би бил 7% годишно. Но нели нема гаранции.
    Не знам како е системот во германија, јас сум по скандинавиите.
    Мене една од клучните одлуки ми беше да нема право на пристап до сметката кога ќе наполни 18, туку во моментот кога ние ќе одлучиме дека е доволно зрел. И таа опција ја исполнуваше само отварање сметка на мое име и ставање него како beneficiary.

На јolene и bubemconia им се допаѓа ова.