Јас ја имам Roborock S8 и сум презадоволна од неа. И сите што ги знам се многу задоволни од таа. Дури сега на Блек Фрајдеј имаше луди попусти тука баш на неа, па носев и во Мк на другарка, дека таму биле скапи. Јас ја имам веќе може година дена, тогаш беше поскапа, сега мислам поскапа од 450 евра не е.
Имам ефтина варијанта околу 200€ неколку месеца беше во употреба секој ден по неколку пати бев многу задоволна,но сега постојано има некоја мака, незнае да се врати на место, проблеми со четката … подобро е да се вложи повеќе во некој поскап робот.
Дали по добивање второ/трето дете, частеле нешто поголемите деца во градинка? Дали постои таква пракса? На работа ќе однесе нешто маж, на бабицата планирам да и земам нешто, а за во градинка сте носеле нешто?
Ја кога се породив маж на работа частеше со бели пецива и кафе чај сок кој што сака а синко носел мафини . Не дека има традиција но сам си сакаше синко да си почасти другарите ос класот дека не бил веќе сам.
Кај нас до сега никој не носел нешто. Додуша политиката на градинката е таква па и роденден кога имаат децата не сакаат да се носи нешто. Тие им даваат кексе или шаумкусе.
@Yowannty за второто добив поклон од учителките во градинка. Букет и подароци за бебе , мислам дека однесов нешто благо за учителките . За третото , добив честитка од класот на ќерче. Па имав направено вакви пеперутки со бонбони Ама мислам дека не е пракса да се носи нешто , посебно ако не дозволуваат, кај нас не се носи ни за роденден ништо . Малце глупо ама тоа е .
Мојата е уште мала па не кажува дома , но до сега имаше бебиња и не е донела ништо. Ете овој период имаше многу деца што отидоа во голема група и пак ништо не донесе. А вие носите ли на работа нешто , пред Мутершутц? Јас и на бабицата ништо не и купив но таа дојде неколку пати само и не ја ни разбрав дека повеќе нема да доаѓа. Сега и пишав па и за ова бебе ќе доаѓа повторно. Ако ништо друго барем ќе го мери ќе виде како напредува. Во болница дадовме благо.
Jas otkako ke se porodam ke ispratam korpa so blago na rabota. Za prvoto samo na rabota nosev i koga odev na kontrola po 40 den staviv pari vo kasata. I sega ke stavam pari kaj ginikologot i vo bolnicata.Maliot nema sekako da nosi nisto, a za babicata ke vidime togas vo momentov sto i kako.
Mala pomos, od sledniot mesec maloto ke go premestuvaat vo druga grupa. Dali im se poklonuva nesto na vospitackite koi se grizele za nego?
Мене ми е погоден ептен, мада сите теписи што ги имаме по дома се ептен со такво кратко влакно, не се од оние бушави и што пропаѓаат. За бушави, не знам како би се покажал, за овие како моите супер е. И мислам дека има и некако се местат брзини, тоа маж ми разбира повеќе додуша, ама пример кога ќе се качи на тепих, детектира дека е тепих и побрзо врти со четките и чисти убаво. И со џогирање мене ми е супер, ми има извадено баш закоравена флека од некое црвено сокче што му се има истурено на малово.
Имаше една од овие роборок што сама си пере и крпче. Познаници се ептен задоволни, ама чини колку две миеле на кабел. Нешто околку 800+ евра ми се чини беше. Ако толку многу ти се дава или на прајмдејс е околу 600. Хали хало. Ми се спие, се ми се гледа дупло. Ми се врти. Ама нема време да сум јас болна. Едино барем сонце има. Да будам мадам, да дадам манџа ако јаде и да одиме да се лечиме надвор. Три тројки истовремено со инфлуенца. . Нешто изгледа тревата беше легална по мое село, ќе треба дополнително да се распрашам оти готова сум . @Dea85 зависи колку многу си задоволна. Има и ограничувања на колку смеат да земат поклон. До 20 или 25 евра беше. Ако не си многу задоволна, едно мерси и фала многу. Ако си многу многу задоволна тие ваучери ги има на секаде, што важат за скоро секој дуќан. По 10-15 евра и така.
Мене уствари ми треба робот од јапонските што ќе оди по сите и ќе суредува- по кучето да збира влакна, по детето да збира алишта, да обесува јакни на место, да збира садови, да ги мие, да ги реди во висачи, може и чевли да чисти нема да се бунам Брзо да оздравите
Detevo me puknuva koga ke dojde rucek se nesto pribira daj mu ovosje ke jade bez prestan ama rucek asalen na race se brojat... Mislev deka sega doma ke odmoram toa nisto samo nosam po termini aktivnosti, sredbi majki i deca, aktivnosti od gradinki ...Deneska prv pat mi doaga edna majka pa i rucek ke donela. Nego daj spodelete detski stedenja, kupuvanja na zlato nekoi iskustva..
Јас имам за моево во Шпаркассе Џуниор бис Ренте детско штедење. Се работи за некоја симболична сума секој месец што ја повлекуваат, кога ќе наполни 18 год, може да ги подигне парите или да продолжи сам да си уплаќа до Ренте, нешто во тој стил е. Искрено не знам баш која е каматата, годишно ми стигнува само извештај колку има и секоја година за нешто минимално се зголемува сумата што ја внесувам. Имам и обична сметка на негово име, која е поврзана директно со мојата, ама не е класична штедна и можам да внесувам колку сакам месечно или ич, немам обврска како со првава, со тоа што тие пари се флексибилни, во случај некогаш да притребаат. Не знам оваа вторава колку е паметна вака, сигурно многу повеќе би извлекла да бидат како некое шпарконто, ама така почнав, така терам. А и тука легнува некоја мала камата на секои 3 месеци мислам. Друго искуство немам, а и јас сум заинтересирана за повеќе опции околу ова, ако има некој да сподели.
Реков и пак ќе речам, чување пари на сметка во оваа економија е еднакво на загуба. Добро проверете си ги каматните стапки на штедните сметки, и не ги орочувајте. Нема поголема измама од тоа, банката ви ги работи парите а вие добивате минимално.
Ако си задоволна да. Ние книга+тоа што се става во книгата да означиш до каде си+благо со посвета; од Талиа сите три. Три вработени беа и за сите различна книга, да се менуваат после ако сакаат. И за секоја лично избран наслов. И на инстаграм ги заледив и ме заледија. Совршенство од вработени. Освен едната нели што знам дека нема деца, а на секое ми викаше и ќерка ми го префати вирусот, и отпосле дознав од инстаграм дека ќерка и е куче. Ви кажав де ама ајде пак. Туку, вечерва немам симпатии, на мисла сум да се фарбам накај портокалово онаа нијанса купер што лани беше во мода. Си мислам со таа коса ќе сум уникатна и плус заби ќе треба да белеам за со таа коса и топ. Ама дали да го правам тој чекор? Мислам дека главната симпатија само плави сака и ќе ме отсвиѓа ама тоа е. Да пробам таква па ако е утнато да пишам кранк додека ја вратам плава? Или да останам плава. Ќе ставам слика каква сакам. Spoiler: Коса Туку на сред мост (што е забрането да возат камиони и 30 е брзина дека пред распад бил и се реновира цело време ама треба сеуште), камион трка точак и вози во спротивна лента односно во наша, пред нас кола и брзо закочи ама штом ние се шокиравме можам да замислам нему како му било. Значи секунда работа и колата пред нас и ние и точакот и мостот можеше да не снема. Јас во таа секунда што како вечност ми се виде и таблица му запомнив и ја запишав ама да ѕвонам во полиција и да кажам? Кој ќе ми верува? И камионот како набрзина го претрка точакот дури и се навали бидејќи ептен нагло и брзо еве не знам со кој памет.
@Dea85 Можеш но не мораш. Јас бев презадоволна од воспитувачката на ќерка ми во крипе, толку беше прекрасна и полна со разбирање. Жената многу убаво црта, Па и подарив пастели. Џокерче за колку време ти помина грипот? Ме фати и мене, синоќа 40 качив.Денеска носов ко чешма ми тече, до толку што на неколку пати кога дував нос, не можев да фатам и на блузата ми лизна. Аман ќерка ми 6 дена ја држеше, денес нема ама панично и мерам на секој 5 минути. Во еден момент на 36 симна, вака ниска никогаш не и е, кога е нормална има 36,7-8. Ама таа добра е веќе. @јolene вие поарни ли сте? Од градинката ми немат повлечено пари за храна. До 3 ти најкасно одземаат и тоа многу ретко. Вообичаено на 1 ви веќе е извршена трансакцијата. Пари имам доволно на сметка што може вака да биде? Знам дека треба да се плати се чудам некој проблем и таму да не искрсне.