Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Македонки во Германија

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од promeneta, 11 март 2019.

1. Chantal

Chantal Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2017
    Пораки:
    1.363
    Допаѓања:
    8.702
    Да сменам тема малце како се викаше густин на германски?
    Имам купувано ама не памтам.

2. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.035
    На Chantal и Mari* им се допаѓа ова.
  3. Chantal

Chantal Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2017
    Пораки:
    1.363
    Допаѓања:
    8.702
    Јас важно торта треба да правам мм има роденден деновиве, сами ќе си славиме :)

Минатиот викенд бевме кај пријатели што ден претходно им бил на гости некој инжињер во MTU и баш кажувал како колега дошол од Италија и се разболел ама бил негативен на крај. Ете сега исто таму.
    Тука така големи колективи се незнам што ќе биде кога ќе почнат да излегуваат заболени.
    Денес во 15:30 мапава 8 бодензе и 8 равензбург. Screenshot_20200313-210642_Chrome.jpg

На FreeMind му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    Прв пат да речам среќа што не работам
    Сигурно е комплицирано за оние што работат а немаат кој да им чува деца
    Овде се празнат маркети на големо!
    Луѓето паника кренаа уште толку
    Не знам колку е релевантна информацијава ама као експертите предвидувале 60-70% да се зарази населението во Европа

Се слушнав со мајка ми вчера жената почнала ракија да пие :D
    Страв и трепет од вирусов

На Ava.84, FreeMind и Chantal им се допаѓа ова.
  5. јolene

јolene Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    1.674
    Допаѓања:
    7.466
    Полесно ќе го најдеш и како Speisestärke.
    Се осеќа дека ми е досадно и дека немам друга работа. Ептен сум принципиелна, си седам дома :D.

На FreeMind и Chantal им се допаѓа ова.
  6. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    2.123
    Допаѓања:
    5.915
    Jas malku da izbegam od temata ustvari pak e povrzano vo slucaj na karantin sto e najdobro da imam vo domasna apteka imam dete pod 1 godina .

7. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.079
    Допаѓања:
    36.461
    Оди во аптека со прашањево и ќе те опремат. :D
    Ибупрофен, спреј за нос и црвен кромид би ти рекла јас. Друго не знам што се користи за бебиња.
    Физиолошки раствор и стерилни гази.
    Тие гранулите за смирување ако му пробиваат заби никако не ми текнува како се викаат.

За возрасни: аналгин, парацетамол, бруфен, некои специјални за забоболка ако има и лук и кромид. :rofl:

На SanelaS му/ѝ се допаѓа ова.
  8. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.079
    Допаѓања:
    36.461
    Стигна мејл од градинката дека се затвора од вторник до 16ти април, а во понеделник (овој понеделник само) нудат нотфалбетројунг за тие деца што не можат дома да останат.
    Нема што да мислам на работа, не одам и готово, платено неплатено не знам ама не ми се верува да остават 100% неплатено, не е наша вина ова, државата ќе одвои од буџетот од се по малку ваљда.
    Секако имам една недела одмор пишано во април. Значи три остануваат, една може аок да плати, една арбаитслосенгелд и една од работа. :D
    Леле ич нека не не фати вирусот па ич нека не ни платат ќе издржиме без пари.
    Вчера купивме 50%, денес се надевам уште 50% ќе докупиме и журката започнува. (waiting)

Ова ќе биде период кога ќе се преиспитаме самите себеси и што вреди во животот.

Пролетта која требаше да биде еден нов убав почеток се претвори во ова на кое никој не помислил дека ќе го снајде светот. Дали да се раѓаат деца или не? Каде ги носиме? За каде ги создаваме. Којзнае што следи после короната...

Пре некој ден и викам на малата сакаше во трговски и викам може да се разболиме корона вирус има и вчера ја лажам ако направиш ова ќе одиме кај рибите во трговски и застанува сериозна со прстот: Најн мама корона вирус!

На mal.ecka, Biljarkata, Chantal и 3 други им се допаѓа ова.
  9. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.819
    Допаѓања:
    33.785
    20200314_083441.jpg

Комшиите ни ги затварат границите, Полска , Данска :(
    Почнувам веќе да паничам.Од небитен вирус направија драма:@

На TutiFuti, danichap, јolene и 2 други им се допаѓа ова.
  10. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.035
    :rofl::rofl: Баш!

Не е време за паника, време е за споделување игри и идеи како да помине еден ден. Мажот ти може болен да се пише и да се забавувате по дома.

И Србија ги затвори границите па секој ден се качува бројката. И Германија прати војска на премини да контролира, тоа е се џабе. Јас чекам од нив да кажат како ќе биде со родителите дома и исплати. Колку се стиснати ќе мислат три дена да го најдат најекономичното решение.

На Ava.84 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.819
    Допаѓања:
    33.785
    Знае Фри претходната недела збореа на вести само за Корона и како Берлин ќе земе уште 5000 бегалци од Грција.
    Оваа недела само за Корона се збореше бегалците ги забориавија.

12. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.035
    Утрово читав Тубинген се на чекор до лек против Короната. Се ќе биде во ред и ќе помине за брзо.

На јolene и didi1982 им се допаѓа ова.
  13. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411
    Дали некој деновиве или скоро од кога почна корона-лудилово летал од Гер накај Скопје?
    Мајка ми е на гости,ама се запна женава сака дома да си оди,посигурна била таму(facepalm)
    Е сега како што прочитав на страната на скопскиот аеродром,сите кои ќе пристигнат од високо ризични земји ќе подлежат на 14 дневна самоизолација. Има ли некој информација што поточно значи ова?

На kukla21 и Ava.84 им се допаѓа ова.
  14. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.819
    Допаѓања:
    33.785
    Дај Боже.Мило ми е Фри што уште се држеш позитивна:f:

Не сум летала, ама ќе мора дома да седи 14 дена без да контактира со никој.

Јас бев да пазарувам Едека е без конзерви, брашно последното го земав, тестенини многу малку, тоалет исто нема.
    Си купив некои замрзнати производи како боранија, спанаќ, помфрит.Леќа 3 пакетки, палента, бискоти.Уште граФ и спремни за криза само недај Боже да дојде.

На Herrera, Chantal, FreeMind и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.035
    Јас како што ги разбрав после слетувањето во Скопје странците остануваат во самиот аеродром и се транспортираат назад, додека нашите слободно одат дома но мора 14 дена да останат дома. Потполнуваат листови со податоци.

Јас на твое место не би ја пуштила макар од земја се трескала. Прво на аеродром, второ во авион и трето повторно аеродром контакт.

На јolene, Biljarkata и Minnie 1 им се допаѓа ова.
  16. Chantal

Chantal Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2017
    Пораки:
    1.363
    Допаѓања:
    8.702
    На мм вчера колега му рекол 3 саати се чекало на каса во кауфланд. Затоа денес во 8 излезе до подалечна предавничка( кај старата дома помалце гужва има секогаш) купил дупло работи од што му напишав, па нека има секако се работи што ги користиме. Не нашол од убавата тоалетна купил од тоа што нашол јбг. Кажа последното сирење го купил и дека додека пазарел почнало баш многу да се полни па као видиш во право бев што отидов така рано.

На Herrera и Ava.84 им се допаѓа ова.
  17. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.748
    Допаѓања:
    145.206
    Небитен?
    Гледате по колку мртви има дневно во Италија?

На Dust, Lolipop23, Coco31 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.035
    Има и ќе има додека не седнат на јужниот газ дома.

На јolene му/ѝ се допаѓа ова.
  19. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.748
    Допаѓања:
    145.206
    Епа баш затоа се оди со мерки во сите Земји. Да не дојде до таму е работата.
    Значи сепак не е наивна работа.

На Dust, An-na, Coco31 и 2 други им се допаѓа ова.
  20. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Значи дека од аеродром оди правац дома и не излегува 14 дена. Ќе мора да се снајдр зс храна т.е. некој да и носи. Ако живее со некој, ќе треба да се изолира и од него. Ако имаш прилика глрдај го пресот на Оливер С. Од денес од 11ч има објаснето за самоизолација.

Не ве разбирам како небитен ви е вирусот. Може не е "страшен", ама брзината со кој се шири е страшна и ги колабира здравствените системи. Нема систем во Европа кој е спремен да има илјадници жители на апарати.
    И Германија не е подобра од Италија со оглед на тоа како се шири и таму и дневно колку нови случаи има.

Чувајте се! Мијте раце и седете дома :)

На Dust, Kaetana, Coco31 и 3 други им се допаѓа ова.