Дали имате искуство користење услуга во приватна болница во Систина, со тие што имаат германско здравство, дали има враќање на дел од сума. На шалтер така таа кажа, ама некако сум скептик,не ми е верно Секако ќе прашаме и во Германија, само да прашам дали некој се нашол во ваква ситуација.
Јас немам, ама од познаници знам што беа во систина. Имало и апаратче за читање на германски здравствени картички. Одамна беше не се сеќавам дали беше целосно или делумно покриено, но во секој случај е покриено (а се мислам дека целосно беше покриено). Можеби и зависи од околностите во тој случај се работеше за дете.
Во Систина тоа апаратче? Сумата е веќе платена се, сега во Германија треба да видиме како што. Ти благодарам
Јас ова го покривам преку осигурување, домашното осигурување на стан/куќа најчесто опфаќа и патничко. Праќаш форма за reimbursement и враќаат дел од парите.
Мислам дека треба дополнително здравствено да имаш бидејќи нас во Волсбанк ни нудеа за 30-40 евра месечно за ако одиме во Мк на лекар ги враќало парите дополнителнето здравствено. Или ако сте отишле Мк со патничко осигурување па да ви ги врати. И во двата случаи има и многу потточки нели, кој, како, па исечоци во потточките. Со нашето нормално здравствено што секој си го имаме мислам дека ништо не ни се враќа нас.
И мене ова ми е најлогично, како и да е ќе прашаме, и да не се вратат тоа е, само здравје да има. И јас мислам дека не се враќат ама мм така разбрал. Се работи за поголема сума па затоа нека прашат.
Македонска можност, да склучите сега осигурување и да “замолите” во Систина датумот да го сменат. Уште се нервирам со фармерките. Абе тука не знаат со кого си имаат работа. Па ние што се поминавме и научивме Мк па нема шанси некој тука да не изигра. Ете лошото за добро било сепак.
Da si mi ziva I zdrava , me iznasmea kako ti tekna. DA , JAS SUM TAA !!!! Ja povlekuvam sekoja moja agresija, maksimalno se posveteni i so pesna odime vo gradinka a so molenje doma ♀️ Edno na Majka Pa moze zatoa vo tie momenti bev malku napnata
Многу мајки се такви на почетокот од тоа што го гледам кога го носам или земам од градинка и изгледа да, со првото дете се такви. Немам кажано моево неколку месеци се жалеше дека го удира и гура дете ми го кажа и со име ама јас мислев преувеличува се додека не одам да го земам и го турна дете и го прашувам кое е и ми го кажува истото име и одма пријдов на вработена и друга вработена кажа дека и таа видела дека го гура и демек прво тие ќе средат ама не се среди и ја застанав мајката и она кога рипна на вработените они биле криви ви кажав де изгледа ама ајде пак Па една вработена лом ја направи Јас мислев ќе решиме едноставно и брзо со разговор ама мајкава бугарка или Турци не ми е јасно бугарски збори уствари ама немој и од кај нас да е од доле некој дел што збореле македонски турски и Бугарски ако не сум грешка ми вика као демек а моево не го гурало нејзиното, и викам па види го колку е мал 3 години има и плус многу е мирен и ми вика за секоја мајка нејзиното било најмирно а нејзиното има 5-6 години и е големо дете, а моево е мало личи на 2 годишно, ама само што ми рече така одма ми стана јасно се
Здраво, сакам да прашам ке летам со ќерка ми 4 и пол години е до Германија со визаир. Дали ако изберам опција да ми доделат седиште они ќе бидеме заедно? Бидејки сега да изберам јас сама многу скапи по 1000 денари за една ми дава.
Да, за прв пат и за натака и за навака не купивме седишта, и седевме сите заедно. Јас не знам ни зошто приорити сме купувале порано кога и тоа бевме сега дека со мали деца. Да, заедно ќе ви доделат седишта.
Ако има место во авионот. Кога идев за Мк немаше таква опција. Полн беше авионот. А за назад им даваа седишта. Пола беше полн.
Детето мора да добие седиште со родителот. Секако заедно ќе ги седнат во авион и тој што требало да седи до мајката или детето, ќе го преместат.
Супер, фала многу за информацијата. А што можам да земам со мене горе за да се залажува, малку паника ме фаќа како ке биде дека прв пат ке лета, а имаме проблем и се гади кога се возиме со кола. Планирам да и дадам апче против повраќање, но не знам со што можам да ја залажувам додека да стигнеме
Kakva e sostojbata so influenza vo vasite gradinki, kaj nas samo sto dobivme meil deka ima premnogu zarazeni i deka grupi ke bidat zatvoreni
Кај нас една недела беше градинката со намален персонал и група само за деца со вработени родители , кои немаат можност да ги чуваат дома . Беа 18 деца само , до 14 часот . Страшно е со болестиве. При крај на боловање јас температура качив , а од утре на работа сум
4ипол е можеш сируп вомекс ама на моиве во кола им се повраќало и повраќаа ама во авион ништо не им е. Кога ќе поминуваат со храната ќе и купиш нешто. Кога ќе поминуваат со парфемите има и некои играчки ќе и купиш и тоа и ќе помине време. Додека да почнат да поминуваат ќе го разгледувате каталогот што стои во седиштето. Времето многу брзо поминува. Кај нас помина тоа. Затворени групи, деца од одредена група поделени, до 14:00, нема ручек. Секакви варијанти имаше.
Не ги преместуваат оние што платиле за седиште. Јас си платив за седиште. Сакав напред за да летам прва низ врата
Ако не се чувствуваш добро, продолжи си го боледувањето. Гледај си го здравјето прво, никој нема да ти каже благодарам ако работиш и покрај тоа што не се чувствуваш добро.