Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Македонки во Германија

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од promeneta, 11 март 2019.

1. Katie90

Katie90 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2013
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    1.426
    @Dust супер ти се професиите. Пример обезбедување може да бараш работа, на аеродромите во ресторант нешто take away. За графички дизајн исто можеш само со англиски. Ако најдеш работа по струка може и фирмата да ти финансира учење на јазик. Направи си ти 3 CV и каде ќе упали таму.
    Кога ќе дојдеш тука можеш да бараш викенд курсеви за јазик има и такви кои се 3 пати неделно. Има опции. Инаку како што знам само со МК пасош си ја плаќаш цела цена на курсот. Ако немаш европски пасош и не си бегалец немаш никакви предности. Или да работиш 1 година па Jobcentar или Agentur für Arbeit да ти го финансираат учењето на јазикот, нострификација на дипломите. Ама прашање е после овие избори до кога ќе биде возможно ова.
    @Ambitious смени ја фирмата тогаш.

2. Ambitious

Ambitious Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    1.122
    Допаѓања:
    11.679
    Епа тоа е проблемот, тешко наоѓам отворени позиции, за интервју па и работа да не зборувам.

3. Katie90

Katie90 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2013
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    1.426
    @Ambitious си пишала дека живееш во Минхен, тоа е многу голем град, стварно не знам што би можело да е проблемот. А да пробуваш низ цела Германија да аплицираш па да се преселиш ?

4. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.423
    Допаѓања:
    171.910
    Д ден прво да кажам :hai:
    Немам ништо поврзано со Германија.
    Нит планирам да се селам натаму,ниту имам желба за живеење у Немачка, ама сакам да ја посетам. Никогаш не сум била.
    Деновиве по цели денови дома,виросани, па се отепав читајќи на оваа тема.
    Толку многу ми се виде интересна. Наидов на преубави постови , научив многу нешта :inlove::inlove:
    Ми легнавте скроз.
    Штета што немам ништо поврзано со вашата земја на живеење ,инаку ќе ве дружев.
    Посебно сакам да ја поздравам Џоки:inlove:
    @gjoker4e абе душо јас те паметам како едно срамежливо ,повлечено ,не многу весело момиче :^) Ти си станала бре женска ипол :)
    Па и симпатии си имаш 8)
    Браво :l::l:

Исто и @јolene сакам да ја читам многу.
    Некако ми многу познат никот :^)
    Дали случајно некогаш сме си пишувале , или грешка сум.
    Се мислам се мислам ,никако да ми текне.
    А јас генерално приватни пораки само со членки од вонтелесно пишував.
    Можно е да сум те помешала , ама тоа не го мења фактот оти ептен сакам да те читам.

Море сите сакам да ве читам :l::l:
    Убава ви е темата , не гледам ни препукување ,ни кавги ...браво !

Пак ќе кажам , штета што немам никаква поврзаност со вас ,инаку ќе ви пишував и јас тука :)
    Барем братучетка да си имав таму.
    Или барем некој симпатија :D

Поздрав екипо:f:
    Останете вакви добри , расположени,среќни и здрави :f:

На TutiFuti, Biljarkata, Marge и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Ambitious

Ambitious Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    1.122
    Допаѓања:
    11.679
    Па искрено и сум размислувала на тоа, сега за сега не, доколку продолжи вака ништо не е исклучено.
    Фала ти. :inlove: