Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Македонки во Германија

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од promeneta, 11 март 2019.

1. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.321
    Допаѓања:
    182.104
    Добро ли сте Џоки?

На gjoker4e и mal.ecka им се допаѓа ова.
  2. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.132
    Допаѓања:
    36.684
    Само очите и ги проверија фактички и вратот дека рече кај ушите да боли.
    Заклучок: кога паднала вратот се свиткал и од тука имало проток на крв до главата и затоа и се вртело. Топли облоги на вратот и еднаш ибупрофен да дадам и еднаш парацетамол.

Што и се лоши викам да ја проверите да не има слабо железо, и секако и јас мислев од око да ја провери и од око кажа дека нема ама сама рече ако сакате ќе провериме и со крв и ок нема слабо железо.

И јас вчера ја проверив и изгледаше се ок ама од време на време викаше дека главата ја боли и дека и се врти и за секој случај најдобро на педијатар.

На Masnickaaa, SummerGirl, mal.ecka и 4 други им се допаѓа ова.
  3. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.555
    Допаѓања:
    5.904
    elternzeit

здраво колку време однапред треба да се пријавам во agentür für arbeit, при крај ми е EZ?

arbeitsuchend ili arbeitlos ?

детево е на градинка 0д август не знам как0 ќе е со привикнување..

NRW покраина

p.s. и каква е процедурата ако 0станам бремена за 2ро дете ?

4. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.132
    Допаѓања:
    36.684
    Не знам дали ќе ми верувате дека навистина не сакав, значи навистина несакајќи и во теретана најдов симпатија. :tmi:
    Не ми се отвораше вратата и за неколку минути доаѓа он и на него не му се отвора вратата, треба код да скенираме за да се отвори и не функционираше, и он се јави му објаснија што како и ја отвори вратата. Вчера тоа.

И денеска го гледам на улица, знам кај живее, неколку згради подолу од мене, и жена и бебе има, и регистрација на кола му знам сега и адреса. :D

На SanelaS, јolene, Ava.84 и 2 други им се допаѓа ова.
  5. јolene

јolene Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    1.737
    Допаѓања:
    7.868
    Е Џоки овој ти го одобруваме, за мотивација да имаш да вежбаш.
    Браво што ја надмина анксиозноста да одиш во теретана. Сега подучи не и нас како да се опуштиме :D.

Ја денес три саати трчав надвор, белки нешто ќе има влијание и на стомаков. И одолеав да не си купам ништо глупаво за јадење, додека мадам мини тантрум имаше оти не и зедов бреце.
    Бреце та бреце, за една уста и после ние да дојадуваме. Не не.

На gjoker4e му/ѝ се допаѓа ова.
  6. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    2.911
    Допаѓања:
    40.928
    @Biljarkata драга , кај вас дијагностицираа шарлах , ама без тт ? Ако не се лажам .

Синко се осипа цел по цело тело , го однесов на лекар на Bereitschaftsdienst и рекоа дека е шарлах. Осип на телото , јазикот бел со наслаги , Himbeerzunge.
    Антибиотик доби , две шишиња .

На Biljarkata му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.086
    Допаѓања:
    179.201
    Дали имате искуство со перут во главата? Ама кај децата? Ако некоја користела нешто што помогнало ако сака да сподели, а да е притоа соодветно за 2 ипол годишно?