Македонки во Германија

Discussion in 'Општи дискусии' started by promeneta, Mar 11, 2019.

1. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Секоја теретана е различна.

Првата во која што сакав да одам е прво плаќаш околу 100 евра за опрема ли нз што точно беше и 8,99 евра неделно една година или две беа нз; или 9,99 евра неделно со можност секој месец да откажеш членство. Во таа имаше и сауна, групни кардио, латино зумба со распоред.

Вторава е 360 евра за 6 месеци без автоматско продолжување ама демек попуст имаше еден месец гратис па 300 евра беше.

Најдобро на страната на теретана да прочиташ пишува се детално, моиве теретани можеби ги нема кај тебе.

И во секоја теретана мислам има бесплатен прв пробен тренинг и после тоа можеш да одлучиш дали ќе се зачленив или не.

Од работа имаме попуст за една теретана ама до таа треба со кола, воз или автобус. Ако работиш види и од работа дали имате попуст случајно.

Тренер би требало секоја да нуди и тоа се доплаќа.

DeineMameha and TutiFuti like this.
  2. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Мислам дека немаше ништо друго освен адреса и здравствено. :)
    Со пријавувањето добиваш идентификационен број и со него автоматски те имаат во Finanzamt.

TutiFuti and Selena01 like this.
  3. Selena01

Selena01 Популарен член

Колку долго се чека за Id Steuer Nummer? Бидејќи мене ми бараат од работа и не знам дали има начин да одам да земам побрзо таков број? Или мора да го чекам по пошта?

4. Marge

Marge Популарен член

Не мораш по пошта да чекаш. Јави се во Финанзамт и побарај да ти издадат потврда со бројчето за да го однесеш на работа, па после ќе си стигне официјалното писмо по пошта накнадно.

SummerGirl and јolene like this.
  5. јolene

јolene Популарен член

Од половината нагоре до кај плешки фактички по рбетот. Пределот околу бубрезите најмногу, ама не се они, чукнав врз нив, не реагираат.
    Колковите ме болат, ама они од бременост навака и сега како и накај препони да осеќам.
    Јас мислев од лошо спиење и малата што ја кревам. Веќе ме плаши. Лежам одмарам, магнезиум и ибупрофен не помага баш. Синоќа дијазепам пиев 2.5 и пак не осетив опуштање.
    Се мислев вечер када да полнам да видам како е. Да пробам да се истегнам малку јога може ќе помогне.
    Дома малку ќе почнам да расправам или ако стојам подолго и одма ме боли, а морам да ја чувам од 2 до 5 надвор да трчам со неа, да може татко и да работи о после сум укочена цела.
    @ SanelaS не знам што се случи :wasntme:

ALISA0000 and Adidas888 like this.
  6. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Јас да те прашам за дијазепамот, од тука го купуваш или шверцаш од мк? :rofl:

7. SanelaS

SanelaS Популарен член

Zemi Reflexym vegan Tableti vo Dm gi ima isto, ako ne ti pomognat tie za 3 do 4 dena togas moras na lekar.

јolene likes this.
  8. јolene

јolene Популарен член

Од мк нормално. Тука само на рецепт се дава.

Adidas888 likes this.
  9. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Имам една теорија за овие лудациве по улиците на Немачка. Не им даваат доволно лекови, не ги дрогираат доволно, затоа се такви. :rofl:

10. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Ова е кичма од Л1 до л5 делот лумбално

11. јolene

јolene Популарен член

Алисо мори, не туку ми кажувај вакви поими, преведи да те разберам што ми е и како се решава? Треба да станам да раскренам дома пред да донесам ураганот и да правам манџа. Еве најдов еден појас од после пораѓај да видам ќе помогне ли.

felisitas likes this.
  12. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Ме има тоа болено после царски. Сега ме боли од стоење. Ако стоиш во шпилплац ко мене за да ја пазиш ништо чудно да те боли. Јас ни две минути не можам да стојам одма ме боли тука.

13. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Проблем со кичма
    Колку можеш лежи со перница меѓу нозе
    Пиј дизапам со апче за болки
    И држи ладни облоги кратко
    Најбитно одмор

јolene likes this.
  14. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Чудни луѓе сте вие.
    Никогаш не сум пиела за грб, кичма апче, стално сум мачкала.
    Види ова
    upload_2025-3-7_11-58-35.png
    Или од Just . Јас овој го имам користено, не знам може има и подобри за кичма, ама мене ми бркаше работа https://www.just.ch/de/thymian-kraeutercreme.html

gjoker4e and јolene like this.
  15. јolene

јolene Популарен член

Абе јас природно сум породена ако тоа нешто значи.
    Ама се оправам освен што не стојам. Кревам на лизгалка да се качи, на лулашка, трчам се клетерам, се лизгав на поголемите лизгалки со неа заедно. Па трчам со количка оти одење не е интересно, стојам у бус. Како да ти објаснам, страшно значи.
    По цел ден на нозе бев. Е сега качам три дена, домот ќе прооди.
    А ко ќе ми екне оти сакам уште едно да раѓам. Ќе се распаднам, поарно да се преиспитаме до кај сум со желбите.

Ој ој ој. Нема одмора док трае обнова од сабајле демек лежам, ама мора да станам сега оти се сопкаме низ дома од играчки и алишта, што вади и расфрла. Кујна што се готви 3 пати на ден и песок у ходник од игралиште дошлепан. Исто да биде и повеќе гужва, 5 пакети за враќање стојат у ходник.
    Среќа надвор сонце, затвараш врата и не мислиш каков хаос оставам дома.
    Ќе пробам вечер да легнам пола ноќ барем на само, може ќе се поднамали. Сега ме намачка една маст и со појасот белки ќе издржам додека заврши со работа.
    А најмногу мразам кога и двајцата сме болни истовремено значи :@. Абе нема вирус штне го фати од ноември навака, нон стоп се болни. Сега ќе оздрави од вирус, алергија ќе му почне :bug:.

ALISA0000, gjoker4e and Biljarkata like this.
  16. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Е, заборавив, тоа Мјау @јolene од масер ми е препорачано, демек за спортски повреди, мајчинските ваљда спаѓаат во спортски:D

felisitas, gjoker4e and јolene like this.
  17. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

@јolene И јас така со првото распадната бев. Второво оставам се само. Ако сака нека се пушта на лизгалка, ако не не мора. Со второво сум до тој степен одморена што и досадно ми е. :D Ама па затоа зема само банана јаде, а големава ми бара банана и уште да сум и ја исечела на парчиња ми вика. (facepalm) Сама сум си крива што би рекол мм. ;)
    Па да видиш како се сама знае, а ти можеш кафе да си пиеш и книга да си читаш на раат. :D

18. јolene

јolene Популарен член

Нова дисциплина на олимписките треба да се воведе, трчање и забавување тодлер. Ќе се бара и мјауто, сега една лута ајуведа мајуведа дирек од Шри Ланка донесена, стоена 2 години у аптека ама прв пат отворена, фала богу попушти малку :whew:.

Biljarkata likes this.
  19. danichap

danichap Moderator Staff Member

Имаш ли пробано со физио?
    Јас со години сум со такви страшни болки. Паралелно одам на физио масажи и вежби на справи во склоп на физио ординацијата.

јolene likes this.
  20. SanelaS

SanelaS Популарен член

Jas sum vo raspad sistem do kraj mislam deka ke se raspadnam. Morav denes da proveruvam otoci, kako naduvana fugura sto samo moze da gi mava racete se slcuvstvuvam. Imam eden kup za ucenje, slednata nedela kup termini , dogovoriv druzba praznicna za koja se pokajav sto pati...So sin mi razbistruvame ljubovni problemi so prvata simpatija od gradinka. Vo glava samo sliki od odmori, voda i plaza mi minuvaat a vo pozadina ja slusam sveki kako deli soveti od site oblasti. Barem ima sonce ke se prezivee.

Gosh, Masnickaaa, Ava.84 and 7 others like this.