Да да. Се откажав од тука. Ми е страв дека и најпоштено да отидам до банка да кажам што се десило може да ми викнат полиција, па кој ќе се докажува после дека ни е подметната. Јас ќе и дадам пари на мајка ми за да седи раат, искрено ни другите што ги има не би пробала ништо со нив овде, нека си ги чува и после во Македонија нека ги носи во полиција и нека каже точно во која менувачница и ги подметнале. Не можам веќе да се замарам и осеќам ко криминалец цел ден. 100 пати премислив и дали и не пријавиле во полиција кој да знае веќе.. Не ми се верува со што се занимавав цел ден. Ама сешто по луѓе.. Бог да чува што уште ме чека во животов.
Па, и јас се осеќав осеќав. Не се нервирај,ќе среди мајка ти тоа во полицијата во Македонија.Сега и така ништо не можеш да направиш.
Верувам дека и тебе ти било далеку од сеедно, ама на сета мака денеска, ме изнасмеа со смајлито на писмото.
На рутинска контрола на граница, италијанец, пред некој ден, го прашале што носи во колата, и он рекол пиштол и бомба. Полиции и триста чуда и куче кое провериле и сфатиле дека нема ништо, сите трошоци да ги плати што настанале поради настанот и казна. Граница и улица гешпеерт и сите коли пренасочени. А мм цело време го контролираат и викаше еднаш ќе им речел дека дрога пренесува преку граница. Е викам фала богу што не им рече ти попрв. Ама стварно го разбирам човекот. Навистина се досадни, цел ден контролираат, и може и на одење и на враќање да те сопрат. Мм праша дали може некако да го обележат дека до сега 100 пати го контролирале и да не го контролираат веќе ама рекле дека цело време различни полицајци контролираат и не е возможно тоа. Ама цело време фаќаат нешто. Многу пари, лажни пари, дрога, луѓе барани со потерница, луѓе што ги бараат што должат за казни игн
Па да ти кажам додека не стаса писмото од обвинителството не мислев дека е страшно. А, искрено бевме свежо дојдени,дали бевме една година во Германија. Јас уште и не разбирав доволно германски,а не па закони. Смајлито беше дека им се извинувам и дека нема веќе да купувам карти од интернет. Мислиш чесен пионерски збор давам
Добро утро . Неделно ѕирка сонце убав ден ќе беше за малку за шетање но се најавија гости ,али ако не е проблем и онака идат еднаш на 5м беше порано на месец дена два макс три сега отидоа на 5м. Живи срамови е ако кажам дека се работо за сестри но тоа е ..... Почнаа да не доаѓаат кај нас само ние одевме и сега кога бевмр доле мене ми пукна филмот и се им кажав не сме лепрозни да не доаѓаат кај нас нека почекаат роденденот на бебоњата па тогаш да не им е многу а живееме на 5км одалеченост. Најинтересна е свеки ко ќе каже дружете се таму вие сте блиску.... да да блиску сме на име само и пред народ онака ги нема никаде .... Со мојата свеќи јас не сум во добри односи од сам старт иако немаме ден живеено заедно таква си е жената ,, болна" вечито и на сите им го има тоа всадено болна е и неможе се она. 3 пати ми нема дете почувано кога одиме седи од маса и ги подева несака да ги почува ни првото ниту сега овие. На телефон глуми баба милото душиче бла бла..... на таа тема имам цела книга да напишам само знам што нетреба да бидам кога синко ќе рипне во тавче да се жени тоа ми е поука од оваа мојата се што прави .... За пари фалсификат незнам немам искуство ќе морам на моите да им кажам да внимаваат следниот месец ќе дојдат. Туку дајте идеа за 1роденсден тема .. во мисла имам мечиња, јаготки или пчелки на велигден им е роденден несакам кокошки или јајца торта и тема . Морам да порачам све од тему и тортата јас ќе ја правам оти ми рекоа да недавам пари мојте торти биле профи и на вкус и изглед на синко сите родендени т.е од 3ти навака сама му правам се по желба еднаш ,ICE воз му правев . Имајте убав ден .
@TutiFuti тема зајчиња. Имаш на тему убави декорации плус зајче торта можеш да направиш. На пинтерест имаш многу убави торти за инспирација ( ќе ти ставев и слика ама овде не знам како им е со авторските права). Преубаво изгледаат и не се тешки за декорација.
Мислам дека никогаш повеќе нема да најдеме замерка на ниту едно правило и закон во Германија?! Нема повеќе замерка за чекањето по 8 саати во болница додека докторот спасувава нечиј човечки живот, а тука некој прерипувал мртви во болница за да стигне до некој Нема повеќе замерка за најавениот аларм, а тука без било каков аларм за пожар Нема повеќе замерка за сите “лажни” аларми, затоа што никогаш не се знае дали е вистинска или лажна бомба, еднаш ќе биде вистинска и ќе се изгубат многу човечки животи Нема повеќе замерка ако не ви дале стан бидејќи во тој стан се знае какви кандидати треба да живеат за да има мир во зградата Не знам ни јас што мислам и зборувам повеќе Знам само дека во диско одев од 10 до 18 години, после 18 факултет и немав одено во диско, не пуштаа дека некој со нас беше пријател на газдата
https://forum.femina.mk/threads/Тра...пожар-во-дискотека.35454/page-32#post-7384460 Еве ја темата, ако имате нешто конкретно на темата да кажете направете го тоа таму, овде е оф топик.
Малава паднала во школо и ја мигнала раката. Наставникот рекол дека ништо не е. Сега вика дека ја боли и не може да ја мрда. Доле помеѓу дланка и рака тоа место не знам дали се вика глужд или тоа на нога е глужд само. Треба на педијатар? И да и ставам ладно или топло? Претходната недела бевме на педијатар дека падна, сега за раката, ќе помислат дека ја тепаме дома. До 17:00 можам да се јавам на педијатар и да не примат.
Мислам ладно се става. Особено ако има оток. И јас со мака да прашам. Не се јавува педијатар сега. Ѕвонам од преска. Не ги добивам. Женски малава од петок со температура. Денес носена на лекар, чиста на гради. Најверојатно вирус рече доктор. Не качила температура се уште денес. Сега стана од дремка и истече проѕирна течност од ушето. Претпоставувам секрет што притисна докторот да види. Ама не рече ништо дека и се воспалени ушите, а не приметив па дека има проблем со слух. Болка имаше ноќеска дефинитивно, ама мислев на грло е. Со пола доза ибу, оти немаше висока температура спиеше колку толку. Ама вака не ја забележувам да се тегли, освен што ми е во раце нон стоп де. Ќе се јавам да прашам секако сега кога пак ќе отворат, ама во меѓувреме искуство што имате за течење на секрет/гној од уво што е?
Usinjata se specificni prvo nesto so cisti dezificirani race so vata / gaza fizioloski rastvor iscisti ja skolkata samo poleka nadvoresno. Za nokta zemi https://www.shop-apotheke.com/homoe...o0AhyYhsv1lIGMBcmSx8mjUbMtzIHYsYaAsFwEALw_wcB kolku da imas nesto za nedaj boze za prva raka i sekako ibu pola doza ako setis bolka , voznemirenost itn.
Nezno so prsti opipaj ja kade ima bolka, ladi so mraz ako pocne da posinuva probaj so obloga od kvasec. Ako ima posilna bolka obicno treba kaj ortoped da ja vidi na snimka.Ama ova vo prva raka.
На мојата антибиотик и даваа кога течеше гној од уше. Но таа имаше и многу болки. Нели и ги прегледаа и ушите денес на педијатар?
Качи сега темп пак, после 14 саати и дадов ибупрофен цела доза. На 38.6 ама ми клапна. Сега се дигна пак. Синоќа и некна беше страшно ноќта. На секои 15мин станување и плачење и во раце спиење само. Со ибу се смируваше. Ги прегледа доктор денес ама не рече ништо. Рече дека се уште е акутно и не би дал ништо, ако не се смири за два дена пак да идеме. Ги барав сега на втора смена, не се јави никој. Од сабајле ќе се јавам секако. Фала ви .
Педијатарот само и ги пипна ушите или и внатре ги провери со таа справата? Штом е тт на 14 саати значи оздравува веќе, барем кај моиве и тогаш спијат скоро цело време ги оставам дење ноќе да спијат кога оздравуваат
Со тоа гледаше со светло што е справата. Не ги пипна од надвор. Ама искрено и јас не сконтав до сега дека се уши и не ставив акцент на нив. Не ги добив на телефон, утре ќе се јавам. После читав за воспаление на средно уво и се поклопува со симптоми. Само што она не се фаќа на уши или да се тегли и слуша. Ама болка има не знае да ја лоцира. На едното увце и мериме тт. Не реагира со плач. На другото што тече сега не дава да ја допрам. Боли најверојатно. Едит зедовме и капките од горе. Има секрет матен зелен од нос, ставам и капки. Чистам нос со морска сол спрејови што се. Му кажав рече ок е. Белки ќе се намали секретот и од носот малку, да се залечи. Во петок сакавме на одмор да одиме. Ако не се среди до среда, ќе мора едниот да го откажеме . А толку многу ни треба, пукнавме веќе.
Не знам, ве читам понекогаш како си пишувате дека би се вратиле, тажејќи по некои убави времиња и пријатества, што можеби никогаш не ни биле, него младоста и безгрижјето си го направиле своето, па така ви се причинило... По некој сплет на трагични и Монти Пајтонски околности што не се битни за форумов, мојот живот се одвивал во некој правец на едно обично тапкање во место. Секој чекор, една нова бездна. Дали така било пишано, дали сум била родена под несреќна ѕвезда или ме урочиле пред да наполнам 40 дена, исходот секогаш би бил ист... И да сум сакала, не сум можела, од луѓето кои се народот, а народот т.е. ние, значи државата. А најтрагично е спознанието дека дел тие луѓе и ти го дариле животот. Јас до ден денес ја памтам секоја секунда од тој ден кога ми се јавија од ведро небо да избегам од таму. Еден од најтешките денови во мојот живот...толку јаден што кога ме прашаа доаѓаш, само реков да. И еве ме. Со години ми требаше да научам од што се плашам, и еве признавам, мојот најголем страв е да морам да се вратам таму.
Ako uste ima sekret od uvoto vo tekot na nokta, najdobro e da pojdete na lekar za da dobiete odma antibiotik zasto ako ima vospalenie najdobro kw reagira na antibiitikot.