Posto sega pisavte za usite eden sovet ako se povtori tecenje na sekret od usite 2 do 3 pati vo pola godina na primer, naprajte termin kaj HNO arzt da gi pregleda mnogu cesto del od sekretot znae da ostane pozadi usite poradi prostorot navidum naivno ama potoa pravi problem vo sluhot.
@joana18 Јас изгледа се избрзав кога пишав дека може 3 државјанства. Знам со сигурност дека може германско и плус од држава членка на европската унија пр. бугарско. Со новиот закон што се донесе логично ми беше и 3те да можеш да ги имаш. Ама вчера читав дека е можно повеќе државјанства ама под посебни услови. @Marge сепак ќе мора да прашаш дали ги исполнуваш условите за 3те државјанства.
Негде читав декана телото му треба 2-3 месеци да го ресорбира секретот. Е сега моево ко твоево од ноември навака нон стоп само тече нос. На ушите прв пат, ама не престанува да тече. Тече само од едното уво, па не знам дали може да истече цел секрет кој е насоберен така. Детево мириса на инфекција, на гној кога ќе отвори уста. Не можам да престанам да се обвинувам што не забележав порано. Не ми се верува колку значи се отпорни и ќе си играат и скокаат со болки и не наспиени. Сега барем два дена спие мирно. Сакам коса да и измијам, страв ми е да не и влезе бода, да направи проблем повеќе. Докторот рече ок е да се измие, ама јас знам дека ќе почне да плаче, да се тегли и сл. На море сакав да ја однесам баш за тоа, да и се исчисти малку нос и синуси, оти цело време болно е откако е во градинка. И баш читав некна во темата за уши, се надевам кај вас сега подобро е .
На мојата прв пат кога и се воспали увото и дадоа антибиотик , забележав бидејќи се жалеше го теглеше не спиеше плачеше. Но по два дена почна да и тече гној се јавив повторно на доктор и и дадоа друг антибиотик , одма и помина. Тоа е нашето искуство а еве вие велите подобро е да тече. Вториот пат кога исто се жалеше и дадоа антибиотик рекоа ако почне да не слуша или да тече да се јавиме повторно.
Nema sto da se obvinuvas nisto loso nemas napraveno.niti si mozela da napravis. Po nekoe vreme odnesi ja na pregled da si bides mirna, 5 minuti e pregledot e moze mnogu da ti smeni nekogas. Kaj nas konecno se sredi, ama dolgotraen i macen pat pominavme. Ama kaj nas pocnuva od propusti od pedijatarot pa nataka... So lesno ke pomine za nekoj den.
Што мислите за оваа ситуација. Ќерка ми е 3 год и оди во градинка 6 месеци но сеуште неможе да се вклопи има моменти кога игра и и е убаво но има моменти кога несака не игра си стои сама не сака да влезе внатре, па ја земаат воспитачките во раце, сака да јаде само со нив, а не и со децата, јас ја разбирам дека не ги разбира ново и е се сега брзо сме дојдени и ние тука скоро нецела година. И девојчево си се развива нормално со годините и нема никаков проблем.. Ама сега воспитачкава една на ќерка ми ми вели да ја однесиме обавезно на Prophysio frühförderung ми вели не ти велам дека има проблем со главата туку да ја однесите за побрзо да се опушти и да се вклопи тука. Ми напнуваше да ја однесиме веќе две недели и на крај еве денес закажвме термин имаме за две недели но се плашам да не нешто згрешивме. На термин ни рекоа прво ќе дојдете вие родителите без детето ..и воедно ми даде да им потпишиме Erklärung über die Entbindung der Schweigepflicht со што тие ќе може да комуницираат со тие во профизио за тоа како одел напредокот на детето и вооедно ќе може да повикаат во градинка плус BIK – Beratung in Kindertagesstätten со што е можеле и тие да ја следат. може ли некој искуство или совет во врска со ова
Добро утро. Дојдов само да споделам информација: во Сабота (22.03) се организира собир во чест на жртвите. Местото е Aufseßplatz, Nürnberg, време 13:00-16:00. За сите кои живеат таму или во близина и би сакале да присуствуваат.
Пред некој ден видов кафе Гранд во Mix Markt. Има интересни работи таму, минатата недела бев прв пат, конечно најдов урда. Фала за препораката
Fala vi kje proveram vo Rewe drugite neznam na sto lokacii se a deka sporugot e na rabota sama ne mi se odi po nepoznati ulicki ako najdam vo Rewe kje vi pisam fala vi
Зависи кое Реве, не секое има балкански продукти. Кај мене има само аргета Турско секако имаш по овие турски, сириски продавнички.
Обично REWE CENTER имаат балкански продукти. Кај нас има во турскиот рускиот и во ревето франд и она златна џезвица мислам беше босанско кафе. Имаме и 2 балкански маркети али во последно време забушаваат скоро се стара роба пред крај на рок имаат така продаваат па почнав да не одам за наша храна.
Цел ден размислувам и не знам што е правилно. Нови сте, три години има, шест месеци е во градинка, може баш 7миот да се опуштиш. Јас за друго бев кај детски психолог и исто така потпишав тоа, два пати бев сама и не отидов повеќе. Проблемот дури после 4ипол години го решив откако го пронајдов коренот. Консултирајте се со другите воспитувачки и отиди/не отиди на терминот. А вие знаете германски за да отидете на терминот? Дека тие многу детално прашуваат и ќе треба правилно да се изразите за да сфатат што е “проблемот”. Знам дека не ти помогнав ама сепак ти си знаеш најдобро. Консултирај се и со другите вработени во групата. Или со истата речи и дека е нормално и да почекаме уште неколку месеци. Ако не сакаш не мораш да одиш. Значи јас би чекала уште неколку месеци да се прилагоди па дури и уште шест месеци. Ако не си сигурна не оди.
Тука во сите има балкански производи, ама зависи кои. Не наоѓам секаде исто. Цедевита само во 2 маркети има. Аргета има и во Норма. Вчера бев во една од турските продавници. Ги напумпале цените И руската продавница е скапа. Во Едека исто има балкански производи. Најдов смоки Стоби Флипс
Jas ne najdov vo Rewe :/ fustervalder brandenburg sum jas izgleda takva mi e srekjickata.. Se krstam da ima vo lidl nesto ili nema sansi bas kje proveram utre