Ама ја знам дека сметка се добива побрзо. Но мене таа на шалтерот убаво ми објасни дека тоа може да трае и до месец дена. И веќе недела и пол како немам одговор. И сеа се мислам да одам во друга банка. Пошо нема смисла ова. Разбирам јас Германски, и убаво зборувам. Знам што ми кажаа, требало време да се отвори сметка, бидејќи документите ги праќале во друга банка. Па од таму одлучувале. Сега наредно ќе одам до Волксванк. Ама ако и таму ми речат месец дена им треба време, не знам стварно што им е проблемот
Во волксбанк во истиот момент ми отворија и и ја дадоа на лист и одма на шалтер ставив пари на неа. Претходно бев Шпаркасе ама не можам да се сетам точно дали одма истиот ден ми го дадоа ибанот ама се сеќавам дека за недела две стигна картичката па за ден-два пинот. Еве и на интернет прочитав и пишува одма се добива ибан и во Шпаркасе и во другите банки. За неколку дена картичка и пин по пошта.
Ama konto otvaranje ti e nekolku minuti ti treba pasosot, kartickata za prestoj i onoj dokumentot za prestoj, ke potpolnis toa formularot tie ke vnesat kw ti dadat odma IBAN i potoa dodeka stigne kartickata pasvordot znae da potrae. Odi utre vo druga banka ili javi se zakazi im termin za otvaranje na konto.
Дада јас се тоа разбирам. И утре ќе одам лично до банка. И ќе пробам во Волксванк да отворам сметка. Очигледно само ја имам проблеми со вакви работи
Здраво на сите и поздрав до сите Македонки во Германија Знам дека темата е Македонки, ама би сакал ако може мислење или искуство ваше за нешто. Живеам во Германија неколку години, конкретно во источна. Разгледувам можност во иднина да се преселам во друго место во Германија, ама некаде каде што има Македонска Православна Црква. Не знам точно каде има наша црква во Германија, мислам дека има неколку, ама не сум сигурен. Па ме интересира мислење ваше, или искуство во врска со ова. Во кои градови има наша црква и каква е македонската заедница во тие градови, колку се активни и посетувани црквите генерално? Благодарам Поздрав и убава недела на сите
Ама ако одиш во друга банка и побараш сметка, а и во шпаркасе ти отворат ќе имаш две сметки. После ќе треба една да затвораш, оти ја комплицираш. Поднесе ли барање за сметка? Пополни се? Ако да оди уште еднаш и прашај до каде е, објасни им дека ти треба побрзо и ако не се во состојба да завршат работа, нека го прекинат барањето па барај друга банка. Инаку многу си нетрпелива и со недоверба. Ама тамам си е. Сите сме биле на почетокот така скокотливи, па после се навикнуваме.
Ние овде не си пишуваме приватно пораки, јавно се си кажуваме. Ако ти одговара да пишеш јавно, ако знаеме ќе ти кажеме.
Vo Mainz ima crkva se odbelezuvaat site nasi praznici, ima liturgija sekoja nedela.Ima uste crkvi niz Germanija ama neznam tocno i kako se organizirani.
Дада знам дека сум нетрпелива. Не потпишав ништо. Тек сега треба да одлучат за да се отвори сметка па тогаш да потпишам. Ама ќе одам и во друга банка, па ќе видиме
Море докторки ај кажете. Малата нема пролив, ама еднаш до два пати кака течно и кашаво обемно. Денес не смрди толку. Меше и е поддувано. Едвај сега со тушот ја натерав да мочка, немаше мочкано од 2. Темно мочкаше, значи ја дехидрира каката иако не е пролив по дефиниција. Од антибиотикот навака е вака и изгледа и стомачниот се поврза. Што да правам. Ви стои ли нормално или да одам на доктор. Давам течности, чај не сака. Вода пие. Супа јадеше. Што да пазам. @SanelaS
Мене само многу ме интересира што треба да одлучат. Би и број да ми дадеш и да ги прашам. Во било која банка одиш и отвораш сметка, ништо не се одлучува.
Ednash ko me iznerviraa sparkasse ko I'm prativ eden mail so pozdravi na site po red, se javija za pola saat I se se zavrshi expresno. Od togas mnogu sme si arni. Daj be kazhete normal no li e ova Maloto. Ne plache, igra, Ne se zali na nishto. Jade. Skoka. Sega ako Mozam nadzat da se vratam, ke studiram medicina. Pfuf znachi. Vechno zalam za taa odluka togash.
Vovedi i eden vid na dieta vo slednite 2 do 3 dena, kompir, morkov, oriz, lebce suvo, brejzel , solenki, keks nekoj. Ne se potresuvaj ako ne jade kolicinski mnogu napraj kombinacii otprilika od ova sto ti kazav. Mleko ako konzumira podnamali, zemi sise koka kola od 0.33 ml i vo tekot na denot po nekoja lazicka davaj. Znaci edno sise da od 0.33 raspredrleno da imas za 3 do 4 dena, ke pomine mora da se vrati vo normala crevnata flora.
За возрасни важи дека до три пати во денот да е нормална столица. Исто макар да е потечно. Можеш да почекаш. Е сега ако ти праи мисла, оди до Notaufnahme чисто да и го видат стомачето.
Jas da se vratam nazad za detski psiholog bi ucela, kako ide vremeto samo se preispituvam dali e okej nesto ili ne.
Најдов мислење од мене кога и јас исто имам пишано. Појма немав од ништо и си викав за мајка треба медицина да се заврши. А јас со математика знаев само контракции во бременост да сметам и растојание на температура кога имале. Темна била дека одамна не била во вц. Се што пиша изгледа ок и нормално. Нека одмара и нека јаде малку по малку потврди работи и брецел на пример за појадок, компир за ручек, јуфки со сирење вечера, така отприлика, не јас не знам точно, за неколку дена се ќе се врати во нормала. И мислам дека е здрава веќе па и не и гледај бои и такви ми ти работи.
Вирусот се чисти преку црева. Нека пие вода, супа, диетата ти ја кажа Санела, банана, ориз, пржено мрсно не. Давај пробиотик со пребиотик.
Сестро месец и пол е со таква столица. Откако фати некој стомачен средина на фебруари, еве сеуште столицата е ужас. Смрди, течна е, нема форма така, абе ужас. Давам пробиотици ама џабе. Се мислам веќе да звонам на доктор.