Здраво мајки. Не знам дали прашањево ми е за тука,ама не можам послична тема да најдам. Имам термин за фамилијарна виза во јуни. Апликацијата ја пратив во октомври ,ама само за мене и тогаш малиот имаше 8 месеци,па ми рекоа да не го пријавувам,туку кога ќе имам јас термин тогаш да се јавам пак. Со оглед на ситуацијава никој не ми се јавува од германска амбасада... Е сега моето прашање е како и дали ќе прават проблем,треба ли и него да го пријавам? Може ли некој поинформиран да ме упати? Ви благодарам!
Пиши на гугл travelsecure.de Или krankenversiherungs für auslendische Ѕвонам ама вика се јавувате надвор од работното време Најгоре е бројот ѕвони утре Пишува дека е за гости од странство што немаат адреса на живеење во Германија Знаете германски? Ако не ќе ѕвонам утре пак Ако излезам да го копирам бројот не можам да го допишам ова од друг телефон сум На страната го има најгоре Инаку немам искуство
Овде неможевме педијатар да најдеме Скоро сите ординации затворени заради сомнителни случаи Малиот ми се разболе многу и едвај еден општ доктор не прими По клиниките не праќаат ама не одиме Мислам по сигурно ни е дома,добивме антибиотик и ќе се лечиме дома Се надевам немаме закачено коронче Мм доставува храна дневно во 50 куќи Сабајле се жалеше на градите и се молиме да е психата
Здраво Дали некој има нарачувано памперси на големо во Германија? Разбрав дека имало фирми шо вршеле достава до дома. Чекам близнаци и ќе ми требаат многу памперси па гледам некоја поефтина варијанта...
И јас имам во мај син ми ке има тогаш 5 години за него имаме посебен термин и посебни документи, мислам дека и ти ке мора да направиш посебен. Побарај на страната на амбасадата документи за приклучување на кон брачен партнер и документи за приклучување на малолетни деца кон родител,мислам дека така беше
Ние успеавме да и извадиме на мајка ми преку ADAC. Ако твојот гастгебер или тие кај кој си на гости е нивен член,без проблем може да те осигура,80€ месечно.
Моите биле членови на ДВК, ќе се јавиме да прашаме дали може кај нив. Ова е здравствено како да имаш престој? Сега ни излегуваат и други пркблеми - апчиња треба да се препишат, не сакаат без преглед и сл.
Не би ти препорачала да купиш одеднаш многу бебињата растат брзу и брзу поминувааат во поголеми бројки. Кога мојата беше со пелени си правев порачка од Росман имаше гратис достава од 69евра.Малата ги носеше од росман пелените и плус бришалки прашоци и се што ми требаше.Доставата од ДМ е гратис над 49евра исто од таму можеш.Ама само што видов заради короната лиферунгот трае од 8-10дена.
https://www.dm.de/ https://www.rossmann.de/de/?gclid=C...l2LEXOjBXZKSlRSoGxItgr6xUfBBtmqAaAqZ2EALw_wcB Многу практично ми беше наместо да м'кнам до 4 спрат ми го качуваа.
Ептен ти фала. Шо памперси користеше ти? Немам искуство, прва бременост и секоја информација ми е добредојдена
Нема на што фалаНа почетокот кога беше малата новороденче користев памперс со индикатор дека пелената е полна(нели немав искуство).После пробував различни поефтини прлени со комбинација памперс навечер.Најмеки ми се видеа од Росман Babydream, а и одговараа , па тие ги користевме само без памперс.Имам познаници што ја користеа на ДМ и тие се добри индивидуално е за секого.
Да прашам дали има случај како нашиот. Уште пред неколку месеци поднесовме онлајн пријава за градинка. Во пријавата имавме избор за 3 градинки и секаде пишавме дека сакаме да оди 7 саати или (Verlängerte). Пред месец дена ни стигна писмо дека е примен во најблиската и вчера ни стигнаа документите за пополнување. Значи во делот од колку доколку саат ќе оди е уствари двократно што воопшто не ни одговара. Ќе ѕвониме утре и во градинка и општина ама не сум сигурна дека работат. Се изнервирав нема шанси да можам да работам вака. Има ли шанси да промениме нешто па и во подалечна градинка да го носиме не е проблем или вака ќе си оди? Прикачив слика од пријавата и од тоа како треба да уствари.
Чудна оваа табелава.Како саат и пол дома ли ќе си го носиш Кај нас немаше ваква табела и директно со градинката се договоривме од кога до кога.Имаме ние 9ч.Ама кај нас е малку подруго.Најдобро прашај си во градинка нема логика ова. Туку аналгин може ли без рецепт?Сега бев во аптека ми викаат рецептфлихт билоЛуди ли се овие кај мене или кај сите е исто. Сабајле прочитав СЗО рекла пу пу не важи може ибупрофен да пијат болни со коронаДа се одлучат пред да објават не ќе да е лошо.
Се јавивме сабајле не давале ручек во градинката затоа била паузата, да го земеш дома да јаде да одмори па назад -глупости. Може или вака или од 8 до 13 да оди. Ќе видиме деновиве дали може да се среди за друга градинка или ќе тераме со до 13. За аналгинот не знам да ти кажам.
Да, рецептфлихт е. Дај линк да видам за сзо? @Chantal ич не го носи во таа глупости најди друга речи не ви одговара.