Македонки во Германија

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од promeneta, 11 март 2019.

1. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.265
    Допаѓања:
    37.084
    Да. Смени го, па после поднеси. И една буква е проблем, кај тебе се две. :D

Сеуште турско кафе пиеме. Дека без калории е. :P
    Ова ми е омилено, грчко е, ама турско. :lol: Нареден пат слика, не мож сега.

На TutiFuti му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Cvetce_

Cvetce_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2024
    Пораки:
    434
    Допаѓања:
    585
    Муабетот ми е дали при поднесување на документите за виза ќе ми направат проблем, понатаму секако ќе го сменам.
    Ќе се јавам утре во визаметрик да прашам за посигурно

3. јolene

јolene Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    1.863
    Допаѓања:
    8.490
    Таа виза треба да биде издадена на некое име.
    На кое име да ја издадат, ако е брачно спојување, две различни презимиња? И од после да менуваш? Која логика?
    Сама помисли вака, според тебе, како треба и како поедноставно ќе биде? :wasntme:

@gjoker4e доволно ли сум у пмс или само пукам многу кафиња?
    Аман додека сите ги испробав и на крај еве ме зомби 8-|. Вие ништо значи не кажувате, нигде ве нема, да идам бар да средам кондури зимски. Официјално прогласувам крај на зима, сум собрала сите дебели јакни и сега само сонце смее. Ајт :smoke:.

На Biljarkata му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Cvetce_

Cvetce_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2024
    Пораки:
    434
    Допаѓања:
    585
    Па визата ја ставаат на пасошот, ваљда со презимето кое е на пасошот.
    Ама да јасно дека можат да прават проблем оти на венчаницата стои друго презиме.
    Ќе се јавам и ќе прашам, на крај краева ќе го сменам презимето како што ми е во пасошот и то е :)
    Се чека еден месец мислам, тоа ми е маката, освен ако има некој забрзан процес да доплатам како за патните исправи што е по брза постапка

5. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.265
    Допаѓања:
    37.084
    Јас само по едно кафе на ден можам, од две па натака срцето ќе ми експлодира.

Па само јас пишувам за симпатии и ти за кранк и досадни сме веќе само ние. Сакам многу да кажам ама морам да се воздржам. :D

Туку банкоматот не работеше и одиме до соседното село во банка ама и тука не работеше ама на вратата гледам македонско име и презиме :D исто таков колега имав на факултет ама не би требало да е баш тој што знам. Да сме знаеле ќе сме отвореле кај него сметка. Волксбанк поздрав до него како преку радио на времето :D колку поздрави имам за симпатии пратено леле :lol: јас уште од дете иста сум била значи :?:

На јolene и Biljarkata им се допаѓа ова.
  6. Lavender13

Lavender13 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2022
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.203
    Јас за кафе сум преедноставна, на зима неспресо капсули, лете нес.
    И тоа само по едно на ден, и тоа разредено со млеко. Треба ептен тежок да ми е денот за да се наканам за второ.
    Во тој поглед, летна сезона е отворена кај нас. Дури и се испи некое кафе на терасата :D
    Да не се фалам ама стварно преубава тераса иам, со еден куп цвеќиња. Не можам да ја постирам бидејќи сите ми ја знаат :D

На јolene му/ѝ се допаѓа ова.
  7. јolene

јolene Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    1.863
    Допаѓања:
    8.490
    Како бе цвеќиња со ураган дома?
    Сите саксии собрав и у подрум. Лани се што се стави на балкон се искорна.
    Тие собните три-четири големи се во ходник од зграда, красам заеднички простор. Ама секако нема ни место за таа големина во овој стан.
    Една орхидеја ми умре додека стасав да ја предадам, а имаше пуштено и бебе, ама ради вошки заврши во карантин. И ја заборавив. Другите 5 се живи се уште и цветаат моментално.
    А многу сакам цвеќиња и средени балкони. Само многу ги заборавам.
    Имам сега еден трендафил кој морам да го пресадам, поклон ми е, нема смисла да го умрам. Место реално за џунгла на балкон имам, ама ај може и ќе биде.
    Имам уште една кутија која од преселбата до сега уште не е отпакувана. Потсвесно некако како и да не сакам да се одомам и така, никако да се наместам негде како што треба.

Од кафиња. Пијам две најчесто, многу многу ретко повеќе. И тоа второто до 2пм треба да ми е испиено. Двете се дупли еспресо со малку млеко. Еспресо макијато допио ќе му дојде. Се се прашувам дали од тоа што пиев јако кафе во бременоста и детево ми е вакво палаво :x.
    Еве јадам бејк ролс со лук, да ни се качи малку шеќер, падне притисок и да ми се приспие. Вишката калории утре ќе ги мислам (hollest).

На TutiFuti му/ѝ се допаѓа ова.