Еве ме иста, може и малку бетер. Печам веган шугар фри бла бла бла кекси. Барам рецепти за некој намаз со гравови, сусам што и да е да нудам на малата, оти путерот веќе од уши ќе и излезе. Не сака хумус, уствари ништо освен путер не сака.
Zenii po koj gradovi ste.. Vo ovoj mojot kako mk da nema nikade tolku li sum Maler Fürstenwalde Brandenburg ako ima nekoja za druzenje
Ако пред некоја година некој ми кажеше дека ќе се радувам на рафтот во алди кај што има се и сешто за дома, немаше да верувам. Ама да, се радувам и одам секој ден ко мислиш за џабе даваат. Купив усисивач и дома сватив дека е уствари електричен и дека има светилка долу, жива среќна бев како дете. Сега уште да земам некој мебел. Тоа е многу битен детал. Имам кујна немам маса и столче. Како прав boomer одам до јуск, кик, Теди мислиш и таму е се за без пари Инаку ми треба совет пошо не сум паметна. Сакам да си земам кафемат (машина за капсули кафе, не знам дали има посебно име) дали ако земам од некоја од машините од маркети морам да земам и посебни капсули?? Конкретно гледав некоја од Philips и не знам дали ако ја земам ќе најдам соодветни капсули.
Машината ќе биде или за капсули или за подс или падс како и да се викаат тие. Сите капсули се исти. Во машината со капсули пасува секоја капсула. Ти па со мебел. Јас на секои собрани шишиња купував тенџере, тава… Пробувам да ја променам вибрацијава и никако не ми оди.
зависи колку сте по кафе пиење и какви љубители сте . Најдобра машина би била што директ ти го меле кафето и од нив има по маркети , а на Philips ако е Senseo или како беше работи само со pads оние ко кесички , на Bosch Tassimo само со нивните капсули на tassimo други не прима и на овие две немаш некој избор огромен и оноа топ квалитетен фин вкус. Ако си за до капсули најдобро ти се оние Nescafe Dolce Gusto , Nespresso апаратите подобар избор на капс имаш.
Дада баш за таа Senseo гледав. И ми се праи кејфот ама дали за неа морам посебни кесички? Или можам и други ако најдам со поубав вкус? Многу сум комплексна
Кафематите со капсули се ефтини и се примамливи . Ама капсулите се скапи. Плус има во него само 10 капсули или повеќе не се сеќавам . Имав на Долче Густо автомат порано и капсулите одеа одма . Во рок од една недела немав веќе . Ако пиеш повеќе кафиња на ден , повеќе се исплати Kaffevollautomat. Има кило кафе да купиш и да се заборавиш . А не се ни скапи , од 10 евра па нагоре е едно кило кафе (зрно) Плус вкусот на кафето е друго . Зависи од машината , имаш повеќе извор на кафе . Од еспресо до лате Макијато. Можеш да наместиш какво да биде кафето , појако , послабо, со повеќе пена до ич пена . Ова е моето искуство. Јас имам машина веќе 5та година. Машината ја купивме околу 1200 евра , ама до ден денес имам убаво кафе и поекономично е на подолг период. Немора да е скапа машината имаш голем избор за поефтина цена.
Сенсео јас имам,до пред недела време ја користев. После сменивме на фолавтомат. Ова ни беше второ сенсео. Можеш падс од сите фирми да користиш, не само од сенсеото. Ќе ти пратам после страна од Холандија што доставува кафе до дојчланд, огромни пакувања, сите поединечно спакувани. Прилично ок кафе се прави со сенсео. Овде зависник од кафе и тоа јако кафе. Така да од мене препорака за како поефтина верзија за кафе. Неспресо имав со капсули на предходната работа исто супер кафе вадеше. Мислам беше неспресо де, да побарам низ слики. Мене дури и поедноставна ми беше таа со капсули. Оти на таа со подс јас го пуштам прво малку да подистече тоа воденото на почеток, па после кога ќе почне појако кафе го собирав тоа. Сега да најпдобро е автомат за кафе ама и најскапа опција е. За почеток ќе ти биде супер со која и да земеш од овие ок се. Со други зборови, нема да згрешиш.
Женски да ми наведете причини поради кои мозокот не ми работи? Абе сакам ептен брзо да ми работи. Недостаток на самодоверба може да е една од нив на пример нели? Друго? Ненаспана 9 години по ред се брои? Сакам ептен брзо како шефот што ни е. Сега он можеби се дрогира дека до толку брз и интелигентен човек не би требало да е без додатоци.
Леле јас во моментов се наоѓам во една без врска ситуација. Мислам мозокот ќе ми заспие, ама решив готово од утре да го будам. Ај сега предложете ми, вака според вас, идеална професија за мене. А ја не знам што ќе ми лежи, ама морам многу скоро да научам. И сега како да научам што сакам? Принцип на елиминација што не сакам, многу не сакам . Боо тешко многу.
Професија за буден мозок Џоки. Готово денес се измотивирав. Плус јас сакам судоки и такви ми ти логички игри, само уште да најдам стариот ми телефон за вечер да удрам една рунда.
Тука не можам да помогнам. Уште малку до пензија ќе стасам, ама уште не знам што сакам. Ете сега, беља ми напраи-да мислам и јас што сакам
Пиши на интернет кои игри се за тоа и ќе ги инсталираш. Професија зависи што сакаш. Јас на пример сакам работа со луѓе и стрес, цело време да сум зафатена, да треба брзо да размислувам и реагирам, цело време да имам обврски, задачи по редослед што треба да се извршат, секој ден да е различен. Некој сака монотона работа, имам такви колешки што газот не сакаат да го мрднат, мозокот им спие цело работно време. Има и за таквите работа секаде. Месецов имам 20 прекувремени ама мене и тоа ми е малку, уште 20 и таман би ми било.
Ние ја имаме од Tchibo Qbo ESSENTIAL Kapselmaschine, на капсули е (коцкасти), ама многу убави кафиња има и голем избор на истите.
Ја немам продавници овде кај што живеам, среќна сум што видов машина на Филипс во Алди. Пошо не сакам да нарачувам онлајн, не знам дали ако не сум дома дали ќе ја остават пред врата, па некој ќе ја собере. Посигурно ми е да купам директно од продавница.
За достава не треба да се замараш толку, ако те нема дома, може кај комшија или ќе ја одесат во филијала од пошта и од таму ќе си ја земеш. Можеш после да пријавиш, ако сд случи нешто, дека не си ја добила и ти враќаат пари. А можеш за достава да избереш и во пошта/пункт да ти ја остават. Тоа нека не те спречува ако сакаш да си купиш нешто друго. Едино ако е мебел повеќе, па тогаш бираме термин и се чекаме. Ама тогаш и шпедиција ти се јавува и ти кажува за колку време е кај тебе. Сенсеото ја видов во алди, малку постар модел. Прво таа ја имавме. Тие падовите што се од алди, лидл, едека нивните не ми се свиѓаа. Мене додуша еден пад кафе слабо ми е, секогаш со две правев. Добри падови се на сенсео, стално се на акција во лидл. На чибо блек енд вајт, едушо ми беа исто ок. После нарачувавме он лајн по цела кутија од холандските. Од чибо машината можеш да ја нарачаш он лајн да ја донесат во филијала на чибо, па да си ја подигнеш. Медија маркт исто можеш на лице место да си купиш некоја. Тие на капсули мене ок кафе ми вадеа, пак ќе речам може по ок од сенсеото, ама изгледа навика беше на маж ми сенсеото и он вареше кафе секое сабајле па не мрчев многу многу.
Јас мислам дека луѓе веќе не сакам да видам. Таква работа ме изморува. Многу желба имам да си работам од дома. Да си решавам проблеми и да не морам многу да зборам . Доста ми е еве овде што ќе пишам, шо повеќе има да кажам. Низ годините толку многу зборев, кажував, објаснував, цртав, презентирав, докажував, па борав зборови, па пристапи и сл. Сега ете сакам да си работам нешто во тишина и то. Во лабораторија си мислам би ми било убаво исто. Таму тамам имам да си ќутам многу.
Може да ставиш линк од страната за кафе? И јас порачувам од една страна Caffè capseln нешто тска беше ама од Данска тие праќаат. По цена нема некоја разлика плус и достава се плаќа за сума под 60 еу. Ама има мн голем избор на капсули што ги нема по маркетиве.