Македонки во Германија

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од promeneta, 11 март 2019.

1. јolene

јolene Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    1.881
    Допаѓања:
    8.547
    Еве ме иста, може и малку бетер.
    Печам веган шугар фри бла бла бла кекси. Барам рецепти за некој намаз со гравови, сусам што и да е да нудам на малата, оти путерот веќе од уши ќе и излезе.
    Не сака хумус, уствари ништо освен путер не сака.

На Biljarkata и Lavender13 им се допаѓа ова.
  2. farahfarah

farahfarah Активен член

Се зачлени на:
    28 април 2024
    Пораки:
    291
    Допаѓања:
    128
    Zenii po koj gradovi ste.. Vo ovoj mojot kako mk da nema nikade tolku li sum Maler Fürstenwalde Brandenburg ako ima nekoja za druzenje

3. Selena01

Selena01 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2020
    Пораки:
    1.929
    Допаѓања:
    7.675
    Ако пред некоја година некој ми кажеше дека ќе се радувам на рафтот во алди кај што има се и сешто за дома, немаше да верувам.

Ама да, се радувам и одам секој ден ко мислиш за џабе даваат. :cash:

Купив усисивач и дома сватив дека е уствари електричен и дека има светилка долу, жива среќна бев како дете. :inlove::party::sun:

Сега уште да земам некој мебел. Тоа е многу битен детал. Имам кујна немам маса и столче.
    Како прав boomer одам до јуск, кик, Теди мислиш и таму е се за без пари 8):x

Инаку ми треба совет пошо не сум паметна. Сакам да си земам кафемат (машина за капсули кафе, не знам дали има посебно име) дали ако земам од некоја од машините од маркети морам да земам и посебни капсули??
    Конкретно гледав некоја од Philips и не знам дали ако ја земам ќе најдам соодветни капсули.

На SummerGirl, Poppins, јolene и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.273
    Допаѓања:
    37.121
    Машината ќе биде или за капсули или за подс или падс како и да се викаат тие. Сите капсули се исти. Во машината со капсули пасува секоја капсула. :D

Ти па со мебел. Јас на секои собрани шишиња купував тенџере, тава… :rofl:

Пробувам да ја променам вибрацијава и никако не ми оди.

На SummerGirl, јolene, Biljarkata и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.704
    Допаѓања:
    5.670
    зависи колку сте по кафе пиење и какви љубители сте .
    Најдобра машина би била што директ ти го меле кафето и од нив има по маркети , а на Philips ако е Senseo или како беше работи само со pads оние ко кесички , на Bosch Tassimo само со нивните капсули на tassimo други не прима и на овие две немаш некој избор огромен и оноа топ квалитетен фин вкус. Ако си за до капсули најдобро ти се оние Nescafe Dolce Gusto , Nespresso апаратите подобар избор на капс имаш.

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.