Мм редовно проверува и секогаш грешки наоѓа на смртките. Пред некоја недела беше во Лидл и купил некој рабпти за дома и сметка 130 евра.Си платил и се почудил од каде волкава сметка .Застанал да провери 20×некое си кезе вкупно над 60 евра.Отишол да се буни му одговориле компјутерот згрешил. Да бев јас немаше да приметам ама он си проверува.
То у наше село се вика шпаргел и многу го јадеме. После малку ни смрди кога пи пи махен, ама јеби га, богаташка си е богаташка . Го пратив по цвеќе додека ја заспивав малата, му реков за 10 евра буџет да донесе, донесе од 15 евра. Шо оти ја штедам, на него цвеќето му прозборило и го зел. Цена немало, после на сметка ја видел. Ја прво влегување, одма цената ја видов. У наша едека има убаво месо. Оти уствари месара е. Ама исто така солена цена држи. Од алнатура е убаво место исто, ко не ме мрзи да поминам и од таму. Преска бев на саем за работа, или како ќе му дое џоб месе, нешто ден на кариера. Отидов демек за коучинг нешто за кверееинштајгери, ако ме разбравте. Е арно ама многу се чекаше и се вратив. И од кај мене до таму, неверојатни саат време во пат и со автобус, с бан и у бан. Некна до Аугсбург бев на забар, за 40 мин . И така градов голем, огромен. Имаш се стварно, ама додека да стигнеш ко во соседен град да си отишол. Се повеќе и повеќе се премислувам дали сакам овде да останам. Очигледно младата јас и оваа сега, не се исти приоритети. Сметка и јас ретко приметувам. Ама скоро па секогаш кога има опција за сам да си откуцаш, одам таму. Изедов два сладоледи, сега сум.ко издрогирана .
И јас сама си куцам @јolene , шо дека ко лепат ,,грешни,, етикети. Или им се збунува компјутерот. Како не се збунува помалку да пресмета, све за поише се збунува Инаку и јас со бев ,,мала,, сакав голем град...и сега као ми фали, ради појма немам што...ама ми фали дури не отидам во тој поголемиот и не заглавам со саати. Подобро побрзо у село, отколку поспоро у град
И јас кога бев тоа се изненадив, во кит го беше на попуст 419 денари. Многу работи ќе станат луксуз, на принудна диета сите
Најдобра опција е мало место во близина на поголем град. Јас сум моментално во мало место и кога ќе отидам во поголем град се полнам енергија, ми фали народ да видам, модерни луѓе убаво. облечени и раздвижено. Е сеа да ми е секојдневие да се движам низ тие места може нема да го доживеам така. Фали тоа што го немаме... Младоста особено, еве една мудра мисла и од мене Кој се пораѓал скоро да прашам, дали му правеле скрининг на бебето за откривање на вродени болести? Имам во влез комшивка јануари се породи и баш ми кажуваше пред некој ден дека му земале крв на бебето за тоа. Јас кога родив пред неколку години не се сеќавам дека имаше такво нешто. Се мислам да прашам ама кој би чувал резултати од пред толку време дури и да правеле. А не се сеќавам еве воопшто.
Ако имало нешто ке се јавеле. Што точно и проверуваа, поима немам. Ама на ден на раѓање или после ден два не се сеќавам, од пета им боцкаат и праќаат негде, нешто испитуваат.
Епа чоколади 100 ка станаа, а баш у кид го среќа има често некоја на попуст, дали милка, дорина, галеб, па прикупувам повеќе да има кога идам на гости . И бомбоњерите цените шлакнати, колективна диета ќе се тера.
Крв од нога му земаа ако се сеќавам добро. Ако си видела дека тоа му прават тогаш да си правела и резултати стигнале дома само ако има некоја вродена болест, ако не ништо не ти стига. Јас цело време газот си го гледам по огледала и излози. Уште малку да по вежбам и да купам нови хеланки (кога ќе јадам помалку за да заштедам и да имам пари за хеланки ) па ќе се сликам пред и потоа. Пред слика и немам де ама сигурно ќе најдам некоја што се гледа отприлика. Замислете симпатијата ми пиша ама за жал купив курс 99 евра за мажи и не му враќам. Да ми пишеш пред курсот, будала јас ќе му пишев. Е сега мора или Mühe geben или ќе си најдам друг. Ако ви треба совет може слободно кај мене да се обратите. Уште еден курс да купам 99 евра и експерт ќе сум. Демек од 249 евра на 99 на попуст се. И ај да ви кажам една теорија да не биде дека не сум ви кажала. “Оние горе” како да ги наречам не знам ни сама ниту пак знам кои се. Сакале да не убедат дека се е скапо и дека немаме пари и да работиме уште повеќе ама пари секако ќе немаме и со три работи затоа што сме така наштимани дека пари немаме и така вибрираме и некогаш и да ни останат 500 евра плус во месецот ќе ни расипе на пример машината за перење и ќе мора нова машина. До некаде има логика ама за да ви речам 100% морам прво јас да го применам ама моментално се занимавам со проучување на мажите после мојот симпатија и еве очигледно ги проучив им ја најдов цаката. Курс 243 минути за мажи еј. Ама ме фати некој инат што не знам кај ми е грешката и барем ја открив и грешката и уште милион работи.
Шпаргел супа е кралица на супите. Порано го печев ,а од оваа година само супи го правам белиот, а зелениот салата со компир.
Јас дојдов да ви се "пофалам" од психијатарот тука кај шо бев. Ми даде апчиња, едни за анксот кои треба денски да ги пијам и едни за навечер пред спиење. Луѓе, ги пиев недела ипол, ситуацијата уште толку ми се влоши, западнав во уште поголема депресија, ми се плаче а неам сила да плачам, од дома неам излезено неколку дена, сите мускули ме болат, градите ми се подујаа, менсот ми касни ( не сум трудна) , сешто и сите ме нервираат, се потам како свиња и смрдам како твор иако се бањам два пати дневно, не сакам со никој да зборувам, ми пречи светлина..... Читав упатствата на интернет за несакани ефекти од овие апчиња и баш овие се несаканите ефекти.... Ги фрлив одма апчињата. И го откажав следниот термин за на психијатарот. Ќе ме спобудалат овие уште повеќе со овие хормонски апчиња шо ги даваат. Ем убаво и реков на таа дека мене само хелекс ми помага. Ама не, не давале хелекс тука, тоа било само за зависници. Си порачав од Мк хелекс, еве тие ќе си ги пијам а помош од овие швабиве, никад више нема да побркам. Дури и се мислам да тргнам овие денови за Мк за да се испитам цела шо и како ми е. Ако ме снема, да знаете дека имам оделепено и ги имам сите испокољено тука . Ќе ви пишам следно од лудница. А ако не ви пишам, ако ми забранат телефон, ќе ви објавам слика кога ќе излезам со наслов " БОЛЕСНИЦА ЈЕ ИЗЛЕЧЕНА".
А од маж или од жена е курсов @gjoker4e Ја добра иначе, барам работа во сектор земјоделие. Ама изгледа ептен сум пред времето? Или можда не
Епа така некако. За мажи ама за жени. Од sodenkteinman.com или на инстаграм, на германски зборува. Има различни курсеви. Важно се е на место во курсот и се функционира. Без него не би знаела “каде грешам”. Сега се ми е јасно. Курсот е од маж. Реален до коска. Реалноста боли. Само ако прифатиш можеш да се промениш. И за нашиве мажи од корист е, не само за швалери. На кратко: ти го сакаш него- он се сака самиот себеси, ти се сакаш самата себеси- он те сака тебе; треба да се пробудат емоциите. Фактички за да станам жената што сакам да сум, потребен ми е курсов. За мажи е, ама жената треба да се промени. Мене не ми треба долго, го изгледав и се сменив. И тешко ми е ама знам дека така треба и мора. Мојава грешка е “што сум премногу добра (кон другите)”
Убаво. И фала на одговорот. Ми рекоа многу сум прашувала, ама таква сум јас, многу прашувам оти многу сакам да знам. Да знам во каков свет живеам и во каков допрва ќе живеам. Да знам и што професија ,,суптилно, да му одберам на детето. Да се има за леб ако не за чоколади
Извини што ќе се вмешам, додека стигнеш во МК, земи си од таму магнезиум глицинат или цитрат некоја подобра фирма и Д витамин. Првите 2,3 недели земај макар и поголема доза додека се вратиш во нормала. Освен психички може и хормонски да е. Многу добро знам епизоди на анкс колку се мачни , може малку од малку ќе ти биде подобро Ништо не губиш, сепак се витамини, АД можеби баш тие не ти одговараат а можеби треба време да помине
Адидас секој лек може да има несакано дејство. Некои од несаканите ефекти поминуваат по краток период. За да делува антдепресивот се потребни неколку недели. Мое мислење е да се јавиш во ординацијата и да си кажеш за нив па да те посоветуваат што да правиш. Знам дека нема да ти се допадне ова што ќе ти го кажам ама бензодијазепиините каде што спаѓа и хелексот се даваат во краток период, за да можат да делуваат во акутна состојба. Не како во мк што се даваат. Не се дава никогаш хелекс како самостојна терапија. Хелексот после одреден период ќе предизвика толеранција, значи нема да ти делува дури и во итни случаи. Плус зголемува опасност од повреди затоа што ги релаксира мускулите. Не сакам да те плашам ама прочитај за несакани ефекти од долготрајна употреба на хелекс. Некои од несаканите ефекти се влошување на депресијата и анксиозноста,панични напади,страв да излезеш надвор, зависност, намалување на когнитивните способности. Не мора да ме послушаш ама мој совет ти е да се јавиш, да се советуваш со докторката тука и барај психотерапевт (Verhaltenstherapie) да се работи на причината што довело до анксиозноста и депресијата. За психотерапијата се чека и најверојатно прво ќе бидеш на листа за чекање и дотогаш ќе ти требаат лекови. Со тек на време можеш да ја намалиш дозата па и да ги исклучиш.
Ади кочи малку . Мислам и јас да сум со хормони и ќе сум таква. Тамам си е. Ама диши малку. Ништо не е нерешливо, само време треба. Тоа е едното нешто што јас овде го научив, трпение колку толку. Инаку фитил краток и одма експлозија. Ама така ништо не се добива, ни па можеш со таков однос далеку да стигнеш. Особено во пасив-агресив општество, каде што омилен спорт им е да се провоцираат еден друг. Ок сега пак забегав. Арно штом си добила термин. Нели затоа и на секој лек пишува, ако осетите нешто дека лекот не е за вас, да зборувате со доктор. Едноставно лекот не е за тебе. Ама и ти со твојот став дека не делува, нормално нема да делува. Автоаугестијата е страшна работа. И тоа не прашувај од кај знам. Друго сакав да речам, презакажи термин и кажи му на психатарот како е. Ако имаш чуство дека не е за тебе, тогаш ок, барај друг. Секој лек што ќе го внесеме во нашиот организам, особено долготрајна терапија, има последица. Ти што велиш хелекс. Епа замисли ако сама се дозираш хелекс, после неколку месеци која верзија ќе си пред твоите деца? И уште една работа, ако делумно овде општеството те прави нервозна и не ти се допаѓа, првенствено размисли да смените стан, населба, па и град. Па и друга држава. Не сме за еден ден само. Личен мир и исполнетост, пред се друго .