Има едни влошки со камилица мислам, прво треба да се стават да се оладат во фрижидер и после ја ставаш. Мене во болница ми ги даваа, а и таа хебамме што беше во болница тогаш ми препорача исто оладена влошка со малку маслиново масло дека помагала. Прашај во аптека за тие влошки со камилица. Друго немам користено. Ако си уште во болница прашај, ќе ти помогнат.
Фала ви ! Се што е најубаво да ви се враќа! Уште вечерва сум во болница, па ќе прашам за тие влошки..
Можете ли да ми препорачате некое средство за самопотемнување? Од ДМ, Росман, Мулер или Даглас... Сакам да одам на езеро Петок, а бела сум ко сирење...
Сите сме бели ко сирење де. Која е поентата на ,,само потемнување, , уствари? Мене ич не ми е забавно, само нешто повлекуваат и менуваат од производи, и сега не можам ни маската за стапала ни спф кремот да ги најдам. А алергијата чеша упм
Освен ако не си Ј.Ло па да имаш цел тим да те мачка од сите страни, ќе изгледаш ко со кал шлакана. Батали тоа. Вчера бев на езеро, сите се бели. Така да ти само уживај.
@Biljarkata ако се производи од линија на дуќанот, најчесто само менуваат паковање или име, состојките се исти. Ако не се, провери може и онлајн ќе најдеш. Иначе многу брзо горам небитно на фактор па затоа мислев некоја разлика дека ќе има. @Jolene да, иам такви видено. Ко со тртушки мачкани. Ок, ќе одам бела. Мечка страв, мене не страв.
Мислиш некоја маскирна функција да има тоа? Ја мислам само за мода е, појма немам. За горење не горам, на прв сончев зрак алергијата се активира. А со фактор нема гајле, ама ето, го заебаа факторот. Имаше едно, биодерма фотодерм крем, сега само млеко има, а тоа не знам какво е. Крем некој друг, 4 пати помало пакување за дупло поскапо од лани
@Biljarkata па да, ама еве сеа гуглав и нема врска, исто фаќало сонце. Ја се мачкам со БлекАп, оти ми мириса на лето. Мислам иам уште малце, па ќе продужам со Нивеа, на некоја акција беше. Е за фацата и темето на главата користам спреј од ,, посолените,, али и тој правам залихи на распродажби. Ќе треба и ти да отвориш џебот изглеа.
@Gosh посолено од биодерма фотодерм е ваљда само морето Ама ме дупат бе, пакување од 50 мл, шо да праам со тоа побрзо? И таа тубата кај мала па и полупразна, до утре ќе го потрошам
Може и немора да значи. Прво рано многу дале да го проверуваш, шеќер се проверува од 24та недела бар кај мене. Во првата бременост убедени беа дека имам дијабетес голем плод ,дури ме пратија на Тромесечен да вадам. Со три боцкања е најверодостојно да покаже. Првото дете го родив 5100 никаков проблем Со второто дете лош трансвер на информации дознав дека "имам шеќер" у 34та недела касно па го регулирав со диета не беше ништо страшно али неможев да се убедам со бабицата дека едностсвно големи бебиња раѓам второто го родив 4990г. Инсулин се дава кога е екстремно висок шеќерот кои и со исхрана не се спушта/регулира. И мене ми рекоа 10-12 састи пред тестот да не сум јадена. Ако не си мирна повтори го тестот
Исто. Па си седам во сенка. Едно време сакав тен да добијам, се погорев две три лета на сонце. Де вака де онака, на крај само црвена и се лупам. Па ќе изгорам и ме боли, да ти се одмили се. Сега на јасно сум шо како, и сум со најсилен фактор под сенка. Нема боја ама нема ни изгореници. Така пред две недели, заборавив да се намачкам, уште ме пече на рака што ме фати сонцето на точак.
@Gosh ти еднаш прикачи фајл со листа на аусбилдунг или вајтербилдунг ли беше, барав надзат и не најдов. Можеш ли пак или прати ми во порака. Данке.
@Biljarkata, ја видов цената на ова твоето,иста ко моето. Добро е, не те дупат само тебе. @Jolene, изволте.
Леле браво 5 кила бебиња па тие спремни за градинка. До која недела ги носеше и претпоставувам царски се породи? Моето второ беше над 4 килца, мишелинче.
Со првото чекавме само да појде ама јас ни болки ни бутур ,цервикс како у 15 недела 4 дена провокации и завршив царски нормално ме измачија 42+4 Второто договорен царски 39+3 Уф тие мишелинчиња