За birkenstock топло ти ги препорачувам да сожи уложиш пари имам 3 пара од нив , сега порачав и сандали маж има исто за подома затворени секој цент за нив се исплати. Бидејќи се супер квалитетни и удобни.
Сакам да прашам дали некоја од вас користела од кремите или стиковите што се против "растривање" меѓу нозете? Видов реклама за Linola Schutz-Balsam, само сум скептична дека би ми помогнала. Јас обавезно носам како мидер тенок со ногавици кратки, инаку нема шанса фустан да носам. Сега сум трудна и купив еден куп фустани за лето, дека попрактично, па размислувам да земам некоја крема за таа намена. Ако некоја има искуство да сподели.
Ако ти смета летно време мидер земи хулахопки исечи си како ногавички и терај. Имааше скоро по групите некое на жилет го фалеа дека било добро.
Е сега и мене ме замисливте за биркенсток. Ќе ги чекам пак на акција кога ќе се. Цела цена секако не плаќам. Едни од тамарис пред 3 год купив и не се носени многу, нови се скроз со тие ќе терам додека дојдат на акција. Иако јас со моите нозе уште за влечки сум. Кога ептен ен се издржува, инаку патики нон стоп. Само патики гледаме низ дома. А за тамарис. Еднаш пред 7год купив едни влечки и ги убив од носење. Уште не се фрлени иако се изнесени, мислам не се гледа со око толку, ама удобноста се губи. Додуша кај сите мои обувки е така. Изгледаат ново, а внатре перничето убиено од носење. На свекрва ми и ги поклонувам така стално, моите постари обувки. Е сега кај свекрвата кога сме, време е веќе на гости да ги повикаме. И тоа. @SanelaS да ни пиша како помина, знам дека на крајот веќе ептен беше загрижена. Дечко е и кај тебе нели? Леле значи колку ме радуваат трудници и бебиња откако родив. Поима немам дали е нормално така.
Фамилија birkenstock едните веќе си го изодеа патот веќе 10г ги носам.маж за 2 г ги направи партал првите . Сега чекам сандалите да ми стигнат. Спојлер: Birkenstock Инаку и на винтед се продаваат скроз нови поефтинин од онлајн.
Fala na site za cestitkite. Se porodiv carski pominav daleku daleku podobro od prirodniot. Sega kontrola do kontrola i edvaj cekam da kazat deka e se okej i da si zamineme doma. Bato e preradosen ama i dosta naporen, me ceka naporen koordiniracki i logisticki period. Cestitki do site sto si imavte bebinja periodov a na drugite sto posakuvate zelbata da vi se ispolni naskoro .Kolku i da e tesko ljubovta pomegu braka ili sestri nemoze da se opise.
Зависи за што ти треба.Обичнот ти важе само во Мк оти е на македонски. Интернационалниот има на задната страна легенда на неколку јазици. Не знам мене овде дали еднаш или ни еднаш ми побарале извод. Вечаницата интернационална често ни ја барале и е со апостиле заведена.Мислам и изводот подобро со апостиле да си го заведеш веќе ако сакаш да си ептен по правила.
Јас имам извод обичен, преведен и со апостил @Gosh . И тоа сигурно не е од поновите, каков сум нашла таков . Истиот ми е валиден цело време, замисли, еднаш сум се родила. Здраво и живо бебулето @SanelaS
За државјанство бараат не постар од 6 месеци и преведен со апостил. Па да знам каков да извадам, ма да со цена исти се ко што гледав.
Имам листа со док ама никаде не стои извод.Изгледа секаде е различно.Кај нас бараат венчаница со превод.(Јас пак со венчаницата) . Ама не те зазам стварно само венчаница ми барале секаде.
Па вие венчаните по дифолт сте родени и затоа доста ви е само венчаница, ние невенчаните не е сигурно ни дали сме уопште живи...
Мене ми завршувал работа и обичниот и интернационалниот. Обичниот само преведен и обавезно со апостол печат. Барем на мене така ми го тражиа.