Ние тука сандали со бели чорапи носиме . Они влечки со чорапи. Големо чудо. Детево го запав. Сега кафе. Од продужено -распусти и сл ништо не искористивме. Срамота за мене. Ноќеска сонував дека во Австрија во тој хотелот сме биле. Што ли дека потсвеста да ми каже . Убав викенд на сите сончки .
Ти златна да не размислуваш за уште едно бебче Долго време не сакав второ дете и некако не забележував ни мали деца ни трудници околу мене.Сега само тоа гледам. @SanelaS четитки бебче,да е живо и здраво и големо да расне Имам од многу познанички што се биле прв природен,втор планиран царски да речат дека царски е полесно. Јас вчера бев на контрола,од докторот ќе добијам упат за царски кога ќе дојде време. Барем малку се смирив,оти моја пријателка сакаше царски,ама викаше дека ако матичниот не ти даде зелено светло(да имаш индикација) за царски,можно е да те рачунаат дека е царски по желба и ќе си платиш фино лепо над 5000 еу на приватно.На крај доби царски,ама се нервираше,дека не знаеше дали ќе и дадат. Јас знам и да купам за синко поскапи работи,на попст,ама пак се скапи,па препродавам на Винтид и пак си вратам дел од парите.За бебе на што можам гледам да заштедам. Полани се замрав и за преку 400еу имав само негови алишта/играчки продадено. Биркин може и јас да си купам по ова што го кажувате.Ќе чекам на попуст,скржава сум да ја плата цела цена. Туку вчера забележав дека работи кои не сум ѓи плаќала во првата бременост,сега се плаќаат. Не дека е кој знае колку скапо ,туку си мислам дека иде исто како во Македонија.Се повеќе работи се на приватно и не се покриваат од касата. Зборев баш со една мајка на другарче на синко.Јас ставија беамте и и се качи многу платата. Вика да бев во аок требаше да платам 1000еу само здравство за мене,а сега оти си го дели со работодавецот(државата) и плаќа 500 за неа и 3 деца.А, секаде добива одма термини и ја прегледува Chefarzt.Ќе дојде време кој има пари ќе се лечи,на тој што е со обично осигурање ќе чекаш додека не си умреш. Некоја од бремените пиша дека се нервира што нема да оди на одмор. Да не се нервираш ни се живи и здрави бебињата,за одмори има време. И ние ќе седиме оваа година дома.Требаше на Крит,па Остсее,па сега сторнирав се.Мажите не сакале сами без мене,до фериен ќе бидам голема за да се влечам по одмори. Здравје догодина знам дека ќе биде Турција алл инклусив.Крит ќе почека. @joana18 планирам да дојам,само паралелно ќе давам и дохрана(навечер),за да може да го држи повеќе и да ми спие.Да се учи на шише и ќе биде со цуцла. Тоа ми е план,дали ќе биде така ќе видиме. Првиот пат не знаеш што е полесно,сега ќе си направам како ми одговара на мене.Помош ќе дојде кога маж ќе си дојде од работа,до тогаш се е на наш грб.
Јас. Јас сум “некој” што носи чорапи на биркс. Татко ми секогаш вика дека студот од нозете доаѓа, што е сигурно сигурно е.
Ќути јас не сум ни излегла од тој модус . Еве уште си ги носам и трудничките пантолони. Ептен ми се погодија едни, па сега само нив си ги носам низ дома. Мрзливо денес. Супа од ќесе и маулташен за ран ручек, сега може на бургер да одиме. Не ни текнува последно кога сме биле, па еве сега. Времето плаче за надвор. Нит е претешко, ветар пријатно освежува за мерак. Лаванда ја со чорапи спијам и во сред лето. Што си е сигурно, сигурно е, арно си знаеш.
Искрено не. Си наместив зебра ролетни сиви у спална и таака си глумам ноќ со малите Спојлер: Зебра дури заспијат ... не е баш темно но така тераме веќе година дена јас од како се родија бебињата неможам да спијам во скроз темно мора лампата да свети .
@SanelaS честитки нека е живо и здраво бебчето . Ти посакувам брзо опоравување и јаки нерви . @fairy88 дали ќе се буди навечер зависи многу од бебето секое бебе е приказна за себе. Јас на големата кога наполни 1 год почнав да и давам дохрана за да ја одвикнам од доење продолжуваше да се буди така да теоријата дека ја држи повеќе падна во вода. Лош спијач се погоди. Ете ја сега на 3 год почна да преспива цела ноќ. За бебето уште е многу мал не се знае сега за сега е во ред. Повеќе ми смета преку ден кога ќе излезам сама па морам да брзам за да го надојам. Тогаш тие 2 часа ми поминуваат многу брзо. @Gosh не ми смета , секако успивам деца. А и кога бев без деца не ми сметаше. Инаку мислам дека до 10 не е било ден.
Mnogu temava ja napravivme trudnicka ha ha ha.Daj svrtete spodelete vo okolinata kaj sto ziveete sto ima da se vidi interesno,nekade odmori kaj ste bile sto bile epten cool i nekoj da spodeli ako bil Ausvic, Legolend i Pepa parkot za kolkavi deca se interesni parkovite.
Мене ич не ми смета, сега ми е најубавиот дел од денот, си уживам сама на тераса. Некогаш се случувало и после полноќ да е некако небото светло, имам чувство дека цела ноќ не се стемнува скроз. Спојлер @SanelaS ние сме во близина на Леголенд и Пепа Паркот и скоро секој викенд сме во Леголенд Вилиџот, а сега нареден викенд планираме да ги активираме годишните карти за паркот (да ни траат подолго догодина) Леголенд е супер, ама за поголеми деца. На твоето мислам би му било интересно, има доста атракции, плус има многу кул градби од лего коцки, стварно има што да се види. Само мноогу се чека ред да стигнеш до некоја атракција. Значи посебно на топлово, ќе припаднеш буквално. Лани во Октомври чекавме по 45 мин ред за некои глупи бродчиња и вовчиња, па замисли сега. Пепа паркот е океј за помали дечиња, на моево му беше лани интересно таму, ама реално нема многу што да се види. Еве максимум за деца до 3 год би рекла Пепа Паркот, после тоа Леголенд. Има комбинирани карти мислам да може да се посетат двата парка, секако се еден карши друг, па може во еден ден да се пројдат. Денес една мајка од градинка ми даде предлог да сме оделе на одмор во Center Parcs Park Allgäu, многу ни е блиску до дома, некои 100км и може да се разгледа како опција. Мене секогаш одмор ми било море и плажа, на ова некако не сум баш навикната. Бил некој таму да сподели искуство? Мајкава беше ептен воодушевена од одморот таму.
Не бе, зошто да ми смета, супер е. Цела година можам да живеам со вакви температури и светлина. Во Финска малку многу ми сметаше, таму јбг имаат 2 саати некоја полутемница, на полноќ светло, во 2 сабајле светло- тоа е за полудување, да