Пнеумослајд ќе сонувам веројатно. Туку да оздрави ми е битно. Секоја бела наслаги ли е гној? Или не? Ант земаше два пати ради уво. После фати габично, па тоа лечевме газе. Столицата после првиот пат 3 недели не се среди и полрај пробиотик. Се дава нормално и овде кога има потреба. Ама кога има. Веројатно јас ќе кркнам сега, оти крајниците ми се натечени ептен. А и дете се мачи. Вака ако е, и не се подобри до утре, утре попладне ќе ја носам на итна. Пошто утре среда. Се работи до 12. Пишувањето во тетратка прави посебена врска со мозокот и го потпомага процесот на учење. Мозокот прави асоцијации со околината, мирис, време, страна на кога пишуваш и така помни. Не знам ова новите генерации, како учат искрено со електронските направи. Па и со пенкало врз таблет, нема никаква врска. Стварно децава си ги осакатуваме со технологија. Еве сега со аи нема потреба ни да мислат. Се ќе им каже. Се видело туку ај. Јас би пуштила од 2 години, ама не во ноември адаптација односно во вирус сезона. Евентуално адаптација од јуни. Ама тоа е, ситуацијата со градинката е таа. Барем децата се супер кај неа, оти може и со тоа да има проблем. Две недели е рекорд кај нас. Еднаш се случи. Всушност како да не е во градинка. Она таму оди онака ко за играње. Или е болна или е затворено. Минатата недела два дена, сега во петок пак е затворено. Август две недели ради одмор. Важно ја плаќаме и не добиваме ништо надзат, за тоа кога не е таму. До 2 е. За да остане подолго треба потврда од работодавец, а за да најдам работа, треба да сум пофлексибилна . Не знам оти се измачувам и со таа тема воопшто само и не ја прифатам реалноста. Тоа е.
Кажете во која држава има сеуште табла и крева? Сигурно во Африка таман ми одговара мене. А ние како родители не требаше да протестираме на време за ова? Па и наставниците. Мислам сеуште не е касно. Па сигурно и зрачење има таа табла.
Џоки тоа е новото време.Не знам од кое одд ама децата учат од таблет не од книги.Па наместо тетратки сите деца мора ај пад да имат.Не најефтин таблет туку ејпл. Едвај 2ч спана ако преживеам денес ќе живеам до 100год. Туку кажав ако отидам со хелоу кити ќе частам.Ајде на пица сега.
Лелеле Ава а колку очила те фатија сега? Само стакла или и оквир гледаше? Таму ти мереа диоптер? Кај мене исто е сменет. Јас не сум била со години веќе. Два пара дома имам и ниедни не работат како што треба. И така си одам, мижам. Може и јас ќе се натерам да отидам. Ајде со тон кафе може ќе преживееме.
Јас заљубена сум мене не ми се спие. Кога ми ѕвони алармот одма скокам и танцувам. Научниве истражувања викаат за да се затреска симпатијата ептен силно и лудо во мене, треба јас да се затрескам во друг. Отворена сум за експерименти.
99% бела наслага е бактерија стрептокока, а таа во 99% се лечи со антибиотик. Може и без него, ама па ако не се излечи доволно, може да направи проблеми понатаму со бубрези, зглобови, срце... Ич не е играчка бактеријава и јас се чудам како така ноншалантно ве откачуваат со: ништо не му е. Не оправдувам давање антибиотици за добро утро, како кај нас, ниту пак на своја рака, ама би те советувала да ги напнеш малку повеќе. За болката во грло и кашлањето, пробај пастили за деца од типот на Ангисепт и многу течности.
Каде точно се формира наслаги? На јазик или надзат треба да гледам. Кај ресички, крајници? Вака кога ми отвори уста сега, на јазик нема ништо. Горе на непце исто ништо. Вчера рекле вирус е и ќе мине до петок. Не знам како прават проценка, ама обично се во право. Малата е 2, не може пастили и сл. Кашлицата како да се влажни веќе, не е толку сува како вчера.
@Jolene на крајниците се наслагите. Ама син ми имаше секогаш висока температура гадење и повраќање,малаксаност како пропратен симптом. Види ѓи убаво крајниците јас обично земам метална лажица за да му го притиснам јазикот.Докторите кога прегледуваат гледаат од метар далечина и вика нема ништо. Последниот пат кога бевме на брза помош,пишале во отпусното писмо:мајката го носи детето оти мисли дека со стрептокока е заразено Кога и да сум кажала стрептокока и дека му треба антибиотик се покажало точно. Како што вика Ана ако е бактерија може да се спушти на други органи. Сепак кај и да одиш мора да направат тест за стрептокока(исто е како брзиот корона тест што го правевме на времето), за да исклучат епштај бар вирус.Оти ако ти дадат на овој вирус пеницилин се јавува јака алергиска реакција со осип. Ама како што ми кажуваш не ми стои да е стрептокока,оти стрептококата нема кашлица како симптом.Ми стои на вирус. Се чувствувам како балон,се што јадам ми е тешко.Желудникот ми е од претходно расипан и сега во комбинација со бременоста ми прави ептен проблеми. Треба да одам до работа да си ги земам платните пресметки. Денеска пинџур за ручек.Дете не јаде,ама секако нема да е дома,па не треба за него да се мислам за јадење. Ме нервира времето,малку е топло и после одма залади. За очила маж ми прави во Македонија,едни има од тука исто 350еу го фатија,вторите за околу 100еу ги направи во Македонија. @Mari* пофали се нешто,те нема од дамна да пишеш
Она ми речен 319 евра, ама јас за по дома толку пари да и дадам нема шанса.Рамката ми беше 100 и нешто и околу 130-140ме фатија. Инаку претходните во робон лук ги правев и не ме фатија поскапо од 90 евра.
Ние пак болни. И имам дома антибиотик и ќе го земам на своја рака, прв пат у живот. Ми се смачи, ми се стужна веќе. Сакам да си ја викнам мајка ми и да си се исплачам. Енергија нула, сериозно се мислам дека имам некој поголем здравствен проблем што сум ваква. Немам сила да станам од кревет. Си викам ова е бурноут? Ама не од финансиската работа, од оваа другава ќе да е. Што ако сум на одмор од утре, одмор нема. Следно одење мк здравје ќе испитам се, ова вака не оди. Јас и малиот пинг понг си правиме со бактериите, истовремено имаме симптоми, еден е со очна инфекција друг со уво/нос/грло. А не може на зелен секрет од око да ме мафта некој 5 дена дека е вирусно. Еве го сега тој со повторена очна инфекција, ( демек вирусна ), а јас со болно грло и уво. Барам термин на доктор, на невидено ми вели вирус е. И нормално би бил и не би се налутила што ми вели така, ама во ситуацијава кај што скоро два месеци некој од нас е со овие симптоми, па не ми поминува тој филм веќе. Амоксиклав врши работа?
Јас и ти. Двете Се сеќавам лани кога беше со болештини и температура, си велев леле мајката како издржува. Брнаут и јас од тоа истото. Ама на тоа и додај болест и снеможеност, какви да сме? Плачи, си плачам и јас. Се менувавме со маж ми цела ноќ. Дојдоа свекрви, ладен однос имаме ептен, речиси и не збориме. Ме гледаат вака убиена, ни од манири не ме прашаа шо да направат. Епа маж им и кажа, дека очекуваме да ни готват и помогнат со детето. Амоксицилин малата за увото доби тогаш. Јас за мене фатив србинка матична, за малто сум рекла секогаш германец и гинеколог германец мора да ми е. Следна недела имам термини за мене да ме проверат, оти со истите мисли како и ти сум. Ама ми олесна кога ми рече Марге и уште една мајка онаму во темата кај мајките, дека исто им било која деците биле 2-3 год. Кај нас на подобро оди малово. Не кашла денес така. Ќе полудев вчера ако не беше темава тука . Кас уште не сум добро, ама моето да одморам денес, утре ако не бива до газ ми е докторката ќе препише некој лек.
И кај нас проблем до проблем. Со здравјето фала богу сме добри . Се запознавмe и со новата градинка фини ми стојат, не ми се допаѓа просторијата е многу мала , а многу деца се . Ме фаќа стра како ќе се навикне. Може ќе ме осудите но јас од мк си имам антибиотик, значи гнојна ангина не ми минува без антибиотик а овде ме мавтаат дојди за 3 дена па ќе видиме , вака на своја рака чекам прво нормално не пијам веднаш. @јolene нека засукаат ракави свеќи нека стави престилка и во кујна запослија. До наредната недела ќе оздравеете за да славите роденден.
На крајници наслаги Џоли, од тоа боли грло. А може да боли и еден ден без наслаги, од дразнење од кашлање ама повеќе не се случило. Прополис во млеко, што рече некој, е добра идеја, нема од тоа зијан. Ама ако е бактерија не помага. Се надевам не е бактерија, денес поарно ќе биде. За кашлање јас толку време не успеав да најдам сируп, еден за сува, друг за влажна, сто ги имам пробано и од никој сензационален ефект немало. Имаше еден универзален хомеопатски од Боирон -Стодал, не знам за колкави деца е. И Осцилокоцинум за акутни состојби пробај, ако не сте пробале. Одсабајле ова пишано, ми снема батерија.
Кога те читам, како ја да се слушам пред година ипол.. Синко кога почна во градинка, 2 дена одеше, 2 недели болен беше, и тоа си траеше така доолг период..Јас жонглирав сѐ сама, дете ,градинка,работа.. тогаш Мк бев,мм тука..не знаев кај се наоѓам.. После сешто пробано за кашлица, послушав совет од една баба, домашен сируп од пиво и мед. 330 мл пиво се вари со 175гр мед, на тивко додека течноста не се преполови. Се дава по потреба по една лажица неколку пати во денот.. мене ова ми беше спас.. Доколку сакаш, пробај ,може ќе и помогне..
Јас вчера ви пишав за крлежи, денеска на ќерка ми крлеж во уво и најдов. Не поголем од 2 мм, среќа па мислам дека не беше почнал крв да пие, уште добро место си бараше ама го суредив. И за мое големо изненадување го поминав првото интервју за работа и наредно ќе бидеме само два кандидати на следното. Лелел колку сакам да биде, барем тоа да си го тргнам од главата и да не ми биде за џабе учењето.
Јас повторно со прашања. Ми треба од мајките овде календар за имунизација за Германија. Бидејќи најдов нешто на интернет и амбосс (ми треба за учење) ама ме интересира како оди во пракса, верувам имате искуство повеќе од мене на темава
Во шпилплац сме, еден татко е со трите деца и јас мојов маж го пцујам. Мајката сигурно готви и чисти, спрема за утре, или едноставно време за себе има. @јolene и малиов кашла ама страшно кашлање корнење буквално ама не е бронхитис. Дадов само еден ден три пати Husten stiller и му помина. Ова откритие на 2025та ми е Husten stiller ми го препишал педијатарот ама тогаш му помина без него па сега го отворив дека кашлањето беше најстрашно до сега.
Сликајт после кој точно те молам. Синоќа кога барав по нет ми излезе и тоа чудо. Малата не кашла веќе. Тоа е добро. Мислам подкашлува, ама не е ко синоќа раздразнета и се надевам нема болки. Ни ибу не и дадов, пошто јадеше денес по ок и пиеше по ок. Сега уште јас моето да го решам, ама поима немам.. не можам да зборам. Уво боли, нос тече, снага боли. Мислам дека и синусите се. Обично ми минеше ид тајлолхот, ми донесоа, ама нешто само ме успива. Да станам сега сладолед или чај се мислам, или и двете . Па да се надевам ноќеска ќе одмориме повеќе отколку вчера. Да поминува и кај вас и кај сите! И кај Лаванда, и они се изнамачија. За @Dancewere стискаме најсило палци .
Los period koj ke pomine i jas si placev kako tebe, nemase den da ne mu tece nosot, nemase nedela da ne me opomenat od gradinka ili da mi se javat. Zatoa i do deneska sto pati poglednuvam vo telefonot.i imam cuvstvo na voznemirenost. Ke pomine i toj period ke dojde nekoj nov i samo stanuvame svesni sto kako zeni morame da pomineme i deka sme posilni od toa sto mislime. Kupatiloto mi e polno so alista,biroto polno so dokumenti sto me cekaat da gi potpolnam, friziderot i toj ceka da bide napolnet...Ama jas totalno bez volja za nisto se pokriv vo temnica i si rolam n telefon. Golemiot me vadi od takt, nisto ne slusa i pravi se sprotivno od toa sto treba. Veke podolgo vreme pokazuva i znaci na agresija, testira granici ...Ponekogas se cuvstvuvam kako nemajka ponekogas posakuvam na celodnevna da go zapisam oti postojano mi gazi na nervite, ustata pena mi fati od zborenje ...
Овој го имам Требаше спојлер ама касно е веќе ми се спие Ја отворив машината за перење и мм вика ако така сум ја отворала ќе сум ја скршела И замислете само колку пати ја имам отворено во овие 5 години?! Многу повеќе од 1000 пати! Мразам мажи! Сега ги сфаќаме нашите мајки! Мајка ми викаше едвај ве имам израснато, кога нешто не ја слушавме или не и помагавме, и јас и викав е да бе ти не имаш пораснато, ние сами пораснавме. Основно школо и се што прават родителите земаш здраво за готово односно не знаеш дека мајка ти за кифли вложила три саати. Барем јас ете не знаев, знаев само на работа дека оди.