Лето во Германија 13 степени денес дали и ќе престане дождот. Малата настината нос тече како чешма ја боли грло, кашла. Утре имаме преглед У7а. Наредната недела абшид во градинка. Јас сум многу емотивна на последниот разговор замалку не се расплакав нели дека последен разговот се заблагодарија што сме грижливи родители … јас занемев. А наредната недела незнам еве ќе се збогуваме. Екрани не давам првенствено бидејќи има проблем со говорот а второ дека потоа многу се менува плаче хистерични кога се исклучува не сака да јаде. Инску би и пуштала 1 час или помалку. за учителките бидејќи си оди од таа група ќе спремам кошница со слатки работи чај. Кафе незнам какво да купам таму имат машина но незнам дали е на капсули или зрно. Дете туѓо можам да причувам 1 час ако е итно но така да ми го оставаат на врата нема шанси. Мојата до сега никогаш ја нема некој причувано но таа ако не сме јас или маж ми нема ни да седе со некој. Точок има лауфрад но нема некоја посебна желба да го вози, а тротинет сакам да и земам нека стои дома, незнам дали некој ефтин или да инвестираме повеќе. Вие како сте?
Морген . Колку разлика има од градинка до градинка . Кај постарите деца , градинката си беше регуларна , стандардна со групи ..можев некоја пријателска врска да отворам со учителките . За преместување од група во група и јас сум носела поклони . Сега на овој ум , не би . Со родителите исто , децава се дружеа со децата. Кај најмалото сменивме место на живеење, градинка нова . И од сам старт не ми се допадна концептот , ама нема кај да одиш . Групите отворени , кој кај сака оди . Нема групни активности, може има ама синко не учествува никогаш во нив. Родителите намќори, тој учителот што го прими на почеток , стално болен и изгубен во свемирот. Ништо не знаеше за синко. Само ме препраќаше од една до друга учителка . Да не зборам дека не знаеа точно колкав е синко , па го мереа со постарите деца една година постари . Дека детево не е предшкосло дете , дека е уште 4 а не 5 години . Сега ново на крај се научија да не бараат нон стоп , да ме вадат од работа , зашто синко не сакал да јаде , зашто им се гледал уморен . Нареден пат нема телефон да дигнам, нека го бараат мм . Годинава е постар , ќе видиме дали ќе го активираат во активности , дали ќе работат со него , покрај тоа што е интеграционо дете , со 15 часа плус што ги добива една учителка , и тие 20к плус што ги добиваат. Дали ќе ги отворат картите кои јас им ги покажав , дека се добри за говор . Или ќе дремат затворени во кутија . За крај кога ќе заврши со градинка , едно чао ќе добијат и толку. Се гледа дека сум малку нервозна
Однесов едно такво со секрет од носот во градинка и реков ако процененат дека не би можела да спие таму да ми се јават во 11. Ќе ја земам за спиење дома. И така сега ќе видиме. Ама дома не кашлаше ноќеска и не и сметаше. Фала богу иста е ко и минатата недела, немаше изненадување за викендов. Фала фала фала универзумот! Понеделник, одам на коучиг, таа што ми е ментор, ми вика ти си ми чил на денот. Нит треба да те мотивираме ни ништо, ај раскажи како си мина викендов, ти треба малку релаксирање и тебе. И така. Ко на психолог да одам се осеќам. Да отидам сега да средам дома кутии од нарачките, кое да се врати. Ручек од вчера, некна што остана. И тоа. Се молам за едноставен и досаден ден
Поздрав ... Ме немаше долго време се исподешаваа еден куп лоши работи овој период . Немав време да седнам и да напишам ништо. Бевме во Мкд на одмор а планоравме некаде на море но се се смени во еден момент на пат за мкд имавме страшна сообраќајка во Австрија за среќа сите живи и здрави но колата тотал шаде и ја оставивме на во отпад нема назад нема поправка а пред само 3 недели колата беше на ремонт еј неможам да замислам што се не спотера кај дадовме 3000€ за поправка па уште и на отпад остана . Но сепак Фала му на Господ сите ние сме живи и здрави без повреди . Децата добри да не ги подречам. Синко е тотално разочаран бидејќи му ветив ќе оди на море оваа година но не отидовме па уште овој шок го докрајчи детето и моравме да попуштиме и му купивме nintendo switch за утеха ене го сега стој на бирото ниту го интересира ниту ништо. Незнам како ќе си го опоравам детето ос стресот што го преживеа бебињава среќа мали па не разбраа што се случува. Убав период имав дома во кругот на мајка и татко дома си е дома. Сега пак сме во реалноста тука во 19°С и се мислам џабе вадев летни алишта пак треба да вадам зимски ладно е ептен. Доле на 40°С беше супер. За синко кога заврши со градинка не добија ништо бидејќи не бев задоволна јас од нивното понашање кон него . Неколку пати го имам соберено целиот раскрварен и секогаш немаа појма што се случило. И на крај јас си го зедов и немав појма дека им се пружа нешто . За малите незнам како ќе биде не сум ги сеуште запишала знам дека не би ги пуштила пред 3г во градинка мали ми се некако .